• תַפרִיט
  • תַפרִיט
כנסיית גברתנו בדרזדן Church of Our Lady in Dresden

7 הכנסיות המרשימות והיפות ביותר לביקור בגרמניה

דף הבית » 7 הכנסיות המרשימות והיפות ביותר לביקור בגרמניה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 10 דקות

כנסיותיה של גרמניה הן מהאתרים המרשימים ביותר שיש למדינה להציע, ואין זה משנה אם אתם מגיעים אל גרמניה בכדי להתעצם רוחנית או שאתם פשוט מגיעים אליה בכדי להתרשם מהארכיטקטורה הנהדרת של הכנסיות שבה. הקתדראלות והכנסיות בגרמניה גדושות בהיסטוריה ומספרות, כל אחת בדרכה, על העבר שלה ושל סביבותיה; חלק מן הכנסיות שרדו את פגמי הזמן ונותרו שלמות במשך אלפי שנים בעוד שאחרות נושאות על קירותיהן את צלקות המלחמה ומשמשות כתזכורת חדה להיסטוריה הסוערת של גרמניה.

אם יתמזל מזלכם וייצא לכם לקחת חלק בטקס שייערך באחת מן הכנסיות הגרמניות, תוכלו לצאת מגרמניה עם חוויה בלתי נשכחת – אז אנו ממליצים לכם להיכנס אל הקישורים שמצרופים מטה, שיכוונו אתכם אל כל המידע הקשור לטקסים ולקונצרטי האורגן.

הנה לכם רשימה של שבעת הכנסיות היפות ביותר בגרמניה:

 

כנסיית ויס הצליינית (Pilgrimage Church of Wies) – הכנסייה שבאחו

למרגלות הרי האלפים, באחו גדול, תמצאו את הכנסייה הצליינית ויס (“הכנסייה שבאחו”), אחת מן כנסיות הרוקוקו היפות ביותר באירופה. בכנסייה, שנבנתה במאה ה-18, עומד פסל מעץ שמציג את דמותו של ישו. ולמי מכם שמעוניינים לבקר באתרי מורשת עולמית – כנסיית ויס היא אחת מהם. היא נכנסה אל הרשימה של ארגון UNESCO בשנת 1983.

על קצה המזלג – ההיסטוריה של כנסיית ויס הצליינית:

האגדה מספרת שבאחד מן הימים, אי שם בשנת 1738, פסלו של ישו, שהיה ממוקם דאז במנזר שטיינגאדן, החל “לבכות”. הדמעות, שעל פי השמועה, זלגו מעיניו של הפסל, משכו מיליוני צליינים אל המקום. הצליינים הרבים הציפו את כנסיית שטיינגאדן, מה שהביא בסופו של דבר להקמתה של כנסיית ויס – כנסייה גדולה הרבה יותר מכנסיית שטיינגאדן, שמסוגלת להכיל בתוכה הן את פסלו של ישו והן את הצליינים הרבים. הבנייה של כנסיית ויס נערכה בין השנים 1745 ל-1754.

מה אפשר לראות בכנסיית ויס:

כשתיכנסו אל תוך כנסיית ויס, תוכלו להתרשם מהעיצוב הפנימי העשיר שלה. הכנסייה מלאה בקישוטים אומנותיים, ביניהם ציורי קיר מרהיבים ועבודות כיור בסגנון הרוקוקו והבארוק. ואם אתם כבר בכנסייה – אז למה שלא תבקרו גם במגדל הצמוד, שבו מותקנים ארבעה פעמונים אשר משמיעים מנגינות המתאימות לרוח התקופה שבה פעלה הכנסייה.

כנסיית ויס – מידע למבקר:

שעות פתיחה:

בתקופת הקיץ שעות הפתיחה של הכנסייה הן בין 8:00 ל-20:00.

בתקופת החורף שעות הפתיחה של הכנסייה הן בין 8:00 ל-18:00.

יש להדגיש כי לא תוכלו להסתובב בכנסייה בזמן שנערכים בה שירותיה.

דברים שכדאי לדעת לפני ביקורכם:

אסור להסתובב בתוך הכנסייה בזמן שמתקיימים בה הטקסים הדתיים.

אנו ממליצים גם להיכנס אל אתר האינטרנט של כנסיית ויס לפני הגעתם אליה.

 

קתדראלת קלן (Cathedral of Cologne)

קתדראלת קלן, אחד מהמונומנטים הארכיטקטוניים החשובות ביותר של גרמניה, היא הקתדראלה השלישית בגובהה בעולם. הקתדראלה ממוקמת במרכזה של העיר קלן. ולמי מכם שמעוניינים לבקר באתרי מורשת עולמית – הקתדראלה של קלן היא אחת מהן, שכן נכנסה אל הרשימה של UNESCO בשנת 1996. הבנייה של הקתדראלה הגותית הזו ארכה למעלה מ-600 שנים, וכאשר הבנייה הסתיימה בשנת 1880, היא נראית בדיוק כפי שהתוכניות שהוצגו ב-1248 שרטטו אותה. היצירות היקרות ביותר שקיימות בקתדראלה הם “מכל הקדושה של שלושת המלכים”, סרקופג מעוטר באבני חן; “צלב הגרו”, הצלב העתיק היחיד שעוד קיים מצדם הצפוני של הרי האלפים; וה-“מילאן מדונה”, פסל אלגנטי מעץ שנוצר במאה ה-13.

אם תעלו אל המרפסת של המגדל המזרחי בקתדראלת קלן תוכלו להתפעל מהנוף המרהיב של העיר ושל נהר הריין. העלייה אל המרפסת תיקח אתכם במעלה 533 מדרגות, ובדרך תוכלו לעצור במגדל הפעמונים. הפעמון הראשון שהותקן בקתדראלה היה “פעמון שלושת המלכים” (Dreikönigenglocke), אך הפעמון שאולי יעניין אתכם יותר מכל אחד אחר הוא “פעמון פטרוס הקדוש” (St. Petersglocke). זהו הפעמון הגדול ביותר בעולם שעוד מתנודד בחופשיות, ומשקלו מגיע ל-24 טון.

על קצה המזלג – ההיסטוריה של קתדראלת קלן:

החלו לבנות את קתדראלת קלן בשנת 1248, על מנת לאכלס את “מכל הקדושה של שלושת המלכים”.

במהלך מלחמת העולם השנייה, מרכזה של העיר קלן הומטרה בפצצות; הבניין היחיד ששרד את ההפצצה היה הקתדראלה, שאולם נפגעה מ-14 פצצות, אך יצאה מהמלחמה בשלום יחסי. יש האומרים שהמפציצים החליטו לחוס על הקתדראלה, שכן לא הגיוני שהיא הייתה המבנה היחיד ששרד מבין כל המבנים האחרים, שהיו הרבה יותר נמוכים ממנה. הסבר אחר, שמתקבל הרבה יותר על הדעת, הוא שהקתדראלה שימשה כנקודת התמצאות בעבור הטייסים. 

אוצרות קתדראלת קלן – רשימה של האוצרות הבולטים ביותר:

“מקדש שלושת המלכים” – יצירת האמנות היקרה ביותר בקתדראלה, סרקופג מוזהב מעוטר באבני חן. המקדש, שהוקם במאה ה-13, הוא המיכל הגדול ביותר שקיים בעולם המערבי לשרידים קדושים; הוא מחזיק בגולגולות של שלושת הגברים החכמים, כשכתרים לראשם וכן בבגדים של שלושתם.

“מילאן מדונה”: בקפלת הפולחן תוכלו למצוא את מילאן מדונה (Mailänder Madonna), פסל אלגנטי מעץ שפוסל במאה ה-13. הפסל מציג את דמותה של הבתולה הקדושה מריה עם ישו העולל.

“צלב גרו”: זהו הצלב העתיק ביותר שהצליח לשרוד מהצד הצפוני של הרי האלפים. הוא גולף בשנת 976 מעץ אלון ותלוי בקפלה משלו בקרבת החדר שבו נשמרים כלי הקדושה.

חלון פסיפס זכוכית מודרני: אם תתקדמו אל בית הרוחב הדרומי, תוכלו לעמוד ולהתפעל מחלונות הויטראז’ המודרניים שהורכבו בקתדראלה בשנת 2007 על ידי האמן הגרמני גרהרד ריצ’טר.החלון מורכב מלמעלה מ-11,000 חתיכות זכוכית בגדלים שווים ומספק אינטרפרטציה מודרנית לחלון ויטראז’.

בחדר האוצר של הקתדראלה תוכלו לראות אוצרות כנסייה עתיקים מהמאה הרביעית. האוצרות עשויים מזהב, כסף, ברונזה ושנהב. אוצר הקתדראלה כולל בתוכו מספר רב של תגליפים דתיים, פסלים, ציורים, אריגים ויצירות אמנות.

קתדראלת קלן – מידע למבקר

איך תגיעו לשם?

קתדראלת קלן ממוקם ממש לצד תחנת הרכבת המרכזית של קלן; קחו את המטרו או את הרכבת לתחנת ” Dom/Hauptbahnhof” ותרדו שם.

סיורים מודרכים בקתדראלת קלן:

ניתן להשתתף בסיורים מודרכים בשפה האנגלית באולם הראשי של הקתדראלה (אורך הסיור 45 דקות). שעות הסיור בימי שני עד שבת הן ב-10:30 וב-14:30, ובימי ראשון ובחגים שעת הסיור היא ב-2:30. 

גם באולם האוצרות ניתן לקבל סיור מודרך בשפה האנגלית.

שעות הפתיחה של קתדראלת קלן:

האולם הראשי: מדי יום, בין השעות 6:00 ל-19:30

אולם האוצרות: מדי יום, בין השעות 10:00 ל-18:00

מגדל: מנובמבר עד פברואר בין השעות 9:00 ל-16:00, ממרץ עד אפריל בין השעות 9:00 עד 17:00, ממאי עד ספטמבר מ-9:00 עד 18:00.

דברים שכדאי לדעת לפני ביקורכם:

אינכם יכולים לבקר באולם הראשי של הקתדראלה כשמתקיימות בו מיסות או טקסים דתיים.

המזבח ואזור המקהלה ייסגרו במהלך שעות הוידוי (ימי שני עד שישי מ-7:00 עד 9:00, ימי שבת מ-14:00 עד 16:00)

אם אתם מתכננים לבקר הן במגדל והן באולם האוצרות, אנו ממליצים לכם לרכוש את הכרטיס המשולב שיעלה לכם פחות.

מומלץ להיכנס אל האתר הרשמי של קתדראלת קלן לפני הגעתכם אליה.

 

כנסיית גברתנו במינכן ((Church of Our Lady in Munich

הכנסייה הקתולית לגברתנו הקדושה (Frauenkirche) היא נקודת ציון חשובה והכנסייה הגדולה ביותר בעיר מינכן; 20,000 בני אדם יכולים לשהות בתוכה בבת אחת. היא בנויה מלבנים אדומות, בסגנון גותי מאוחר. כיפת הסלע בירושלים קיבלה השראה מהכיפות המפורסמות של כנסייה זו, שנמצאות על כל מגדל שלה. יחד עם בית העירייה, המגדלים התואמים והיציבים של הכנסייה יוצרים יחד את קו הרקיע של מינכן, שמשמש נקודת התמצאות מצוינת לכל המטיילים בעיר.

על קצה המזלג – ההיסטוריה של כנסיית גברתנו במינכן:

אבן הפינה של כנסיית גברתנו במינכן הונחה בשנת 1468. למרבה הפלא, הכנסייה הושלמה תוך 20 שנות בנייה – תקופת זמן מרשימה שיכולה להיכנס לספר השיאים של גינס. מסיבות כלכליות ועקב מחסור במכרה אבנים קרוב, השתמשו בלבנים בכדי לבנות את הכנסייה. הכנסייה קודשה בשנת 1494.

הכנסייה נפגעה קשות במהלך מלחמת העולם השנייה. גג הכנסייה קרס ואחד מן המגדלים ספג פגיעה חמורה. שיפוצים נרחבים החלו מיד לאחר המלחמה והסתיימו בשמת 1994. מרבית מן הדברים שהיו קיימים בחללה הפנימי של הכנסייה הושמדו, אך “טביעת רגלו של השטן” (Devil’s Footstep) נותרה בשלמותה על רצפת הכניסה, ומהווה אטרקציה לכל הבאים אליה. טביעת רגלו של השטן היא סימן שחור על הרצפה, שצורתו דומה לצורתה של טביעת רגל. האגדה מספרת שהשטן עמד שם ולעג ל-‘כנסייה חסרת החלונות’ (בתקופה הברוקית היו מכסים את החלון היחיד שהיה קבוע בסופה של הכנסייה). בגרסה אחרת של האגדה, השטן עשה עסקה עם בונה הכנסייה שעל פיה הוא יממן את בנייתה של הכנסייה בתנאי שהיא לא תכלול בתוכה חלונות. בונה הכנסייה החכם הצליח לעבוד על השטן והרכיב חלונות באזורים בכנסייה שהשטן לא יכול היה לראות מהמקום שבו עמד. השטן הזועם, שיכול היה לעמוד רק בכניסה של הכנסייה, רקע ברגלו בעצבנות וכך השאיר על הרצפה את טביעת כף רגלו השחורה.

לטפס אל ראש מגדל כנסיית גברתנו:

אתם יכולים לטפס אל ראש המגדל של כנסיית גברתנו ולראות את הנוף המרהיב של העיר מינכן ואת הרי האלפים הבווארים – נוף עוצר נשימה.

הטיפוס אל ראש המגדל מתאפשר מה-1 באפריל ל-31 באוקטובר בימי שני עד שבת בין השעות 10:00 עד 17:00.

כנסיית גברתנו במינכן – מידע למבקר:

כתובת: Frauenplatz 1, 80331, Munich

טלפון לבירורים: +49 (0)89/29 00 820

איך תגיעו לשם? קחו את המטרו לתחנת ” Marienplatz” (קו U3 או U6)

כנסיית גברתנו במינכן – שעות פתיחה:

ימי חמישי בין השעות 7:00 ל-20:30

ימי שישי בין השעות 7:00 ל-18:00

ימי שבת עד רביעי בין השעות 7:00 ל-19:00

טקסי הכנסייה:

הטקסים מתקיימים בימי שני עד שבת בשעה 9:00 ב-17:30; בימי שבת ובחגים בשעות 7:00, 8:00, 9:00, 10:45, 12:00 ו-18:30.

אסור להיכנס אל החלל הפנימי של הכנסייה בזמן הטקסים. 

 

 

כנסיית גברתנו בדרזדן ((Church of Our Lady in Dresden

לכנסיית גברתנו (Dresden Frauenkirche), שנבנתה במקור בשנת 1726, יש היסטוריה מרגשת: במהלך מלחמת העולם השנייה, כשההתקפות האוויריות החריבו את מרכז העיר של דרזדן, הכנסייה הגדולה התמוטטה והריסותיה נערמו לגובה של כ-13 מטרים. אף אחד לא נגע בהריסות במשך למעלה מ-40 שנה, ושימרו את ההריסות בכדי שיהוו תזכורת לכוחותיה ההרסניים של מלחמה. בשנת 1994, החלו השיפוצים המפרכים של הכנסייה, שמומנו כמעט לגמרי על ידי תרומות פרטיות. בשנת 2005, אנשי העיר דרזדן חגגו את תקומתה של כנסייתם האהובה, כנסיית גברתנו.

על קצה המזלג – ההיסטוריה של כנסיית גברתנו בדרזדן:

לאחר שהסתיימה מלחמת העולם השנייה, הריסותיה של כנסיית גברתנו בדרזדן החלו להירקב ורבים מן העוברים על פניה החשיבו אותה כאתר מכוער באמצע העיר דרזדן. זוהי הסיבה שהחלו בשיפוצים של הכנסייה בשנת 1994. בכדי להקים מחדש את כנסיית גברתנו, השתמשו בתוכניות המקוריות משנת 1726. אבנים מפוחמות מקוריות שנחלצו מן הריסותיה של הכנסייה שולבו במהלך הבנייה המחודשת עם אבנים חדשות, בהירות יותר בצבען – מה שיצר פסיפס ארכיטקטוני מרהיב שמחבר בין העבר להווה. ציורי הקיר שבתוך הכנסייה ודלתות האלון המגולפות האומנותיות שוחזרו בזכות צילומים ישנים שצולמו במהלך חתונות שנערכו בכנסייה. הצלב המוזהב שנמצא על ראש הכנסייה נוצר על ידי צורף בריטי, שאביו היה טייס בעל ברית בהתקפות האוויריות מעל דרזדן.

תורמים פרטיים מכל רחבי העולם הושיטו יד ועזרו לממן כמעט לגמרי את בנייתה המחודשת של הכנסייה. בניית הכנסייה ארכה 11 שנים והושקעו בה למעלה מ-180 מיליון יורו. רבים טענו שזה היה בזבוז להשקיע כל כך הרבה כספים בבנייתה המחודשת של הכנסייה, שכן יכלו להשקיע את כמות הכספים הזו בדברים חשובים הרבה יותר, כמו בתוכניות בנייה של בתי מגורים. בשנת 2005, כשהסתיימו השיפוצים, אנשי דרזדן חגגו את הפתיחה המחודשת של הכנסייה, שהפכה לציון דרך המסמל תקווה ושלום.

כנסיית גברתנו בדרזדן – כנסייה של שלום:

במשך שנים נחשבה כנסיית גברתנו בדרזדן כסמל של שלום ושל תקווה. גם היום, כשתיכנסו אל תוך הכנסייה, תוכלו להרגיש באווירת השלום השוררת בה. הפעמון הגדול ביותר שמצטלצל בכנסייה הוא “פעמון השלום”, ששוקל 1,750 קילוגרמים.  מלבד פעמון זה, קיימים במגדל הפעמונים של הכנסייה עוד שבעה פעמונים, שביחד מנגנים את מנגינת השלום של הכנסייה.על “פעמון השלום” יצר האמן כריסטוף פוארסטיין תבליט של הרגע שבו פגע מטוס במרכז הסחר העולמי באמריקה, ב-11 בספטמבר 2001.

כמו כן, ב-1 בדצמבר 2010 נערך בכנסיית גברתנו בדרזדן נאום ראשון על ידי זוכה פרס נובל לשלום. הדבר נהפך למסורת ומאז זוכי פרס נובל לשלום מגיעים אל הכנסייה בכדי לשאת בה דברי שלום אל תושבי גרמניה והעולם כולו.

כנסיית גברתנו – מידע למבקר:

הכתובת: Frauenkirche, Neumarkt, 01067 Dresden

איך תגיעו לשם? תחנות החשמלית והאוטובוס הקרובות ביותר הן:

” Altmarkt” – קווי חשמלית 1, 2, 4, 12

” Pirnaischer Platz” – קווי חשמלית 3, 6, 7 וקו אוטובוס 75

סיורים מודרכים:

בכנסייה מוצעים סיורי אודיו בשפה האנגלית.

אם ברצונכם לקחת סיור מודרך בכנסייה, הסיור קיים רק בשפה הגרמנית, מדי יום לאחר הופעת האורגן והטקסים.

הופעות האורגן וטקסים:

הופעות האורגן: ימי שני עד שישי ב-12:00

טקסים (בגרמנית): מדי יום ב-18:00; בימי ראשון ב-11:00 וב-18:00

טקסים באנגלית: בכל יום ראשון שלישי של החודש, בשעה 18:00

שעות הפתיחה של המרפסת:

מנובמבר עד פברואר: ימי שני עד שבת בין השעות 10:00 עד 16:00; ימי ראשון מהשעה 12:30 עד 16:00.

ממרץ עד אוקטובר: ימי שני עד שבת בין השעות 10:00 ל-18:00; ימי ראשון בין השעות 12:30 עד 18:00.

דברים שכדאי לדעת לפני ביקורכם:

אסור לצלם/להסריט בתוך החלל הפנימי של הכנסייה.

הכניסה אסורה לחיות מחמד.

מומלץ גם להיכנס לאתר האינטרנט של כנסיית גברתנו בדרזדן לפני הגעתכם.

– 

כנסיית הזיכרון ע”ש הקיסר ווילהלם (Kaiser Wilhelm Memorial Church)

כנסיית הזיכרון ע”ש הקיסר ווילהלם (Gedaechtniskirche), הממוקמת במדרחוב הקניות הפופולארי ” Kudamm” בצדה המערבי של העיר, היא אחת מן ציוני הדרך החשובים ביותר של העיר.

על קצה המזלג – ההיסטוריה של כנסיית הזיכרון ע”ש הקיסר ווילהלם:

אבן הפינה של הכנסייה הונחה ב-22 במרץ 1891 והבנייה הושלמה בשנת 1895. במהלך מלחמת העולם השנייה, הכנסייה נפגעה קשות, כאשר התקפה אווירית השמידה את מגדליה וחלק נכבד מהבניין המרכזי שלה. אולם הכניסה ואחד מן המגדלים המחודדים של הכנסייה הצליחו לשרוד ונותרו כאנדרטאות למלחמה. היום, כנסייה חדשה, מודרנית להפליא, שנבנתה בשנות ה-60 של המאה ה-20, עומדת לצד הכנסייה הישנה. בכנסייה החדשה תוכלו להתרשם מחלומות הויטראז’ הכחולים, היפהפיים, וממגדל הפעמון בעל שש הצלעות.

כנסיית הזיכרון ע”ש הקיסר ווילהלם – מידע למבקר:

כתובת: Breitscheidplatz, 10789 Berlin

שעות פתיחה: פתוח מדי יום בין השעות 9:00 ל-19:00

איך תגיעו לשם? במטרו, עצרו בתחנת Zoologischer Garten” (קו U2, U12, U9, S5, S7, S75, S9)

מומלץ גם להיכנס לאתר של כנסיית הזיכרון ע”ש הקיסר ווילהלם לפני הגעתכם.

 

קתדראלת מיינץ (Cathedral of Mainz)

הקתדראלה הרומית הקתולית של מיינץ מתנשאת לגובה של שש קומות מעל גגותיהם של בתי העיר העתיקה, והיא אחת מן המבנים הרומנסקים החשובים ביותר הנמצאים לאורך נהר הריין. הקתדראלה, שכבר קיימת 1000 שנה, נבנתה במקור בסגנון רומנסקי, אך במשך המאות הרבות שעברו עליה, אלמנטים ארכיטקטוניים רבים נוספו אליה ושינו את סגנונה. היום תוכלו למצוא בה חלונות גותיים ועיצוב ברוקי מאבן. כנסייה נוספת שכדאי לבקר במיינץ היא כנסיית הקדוש סטפן (St. Stephan’s Church) שמפורסמת בזכות חלונות הויטראז’ שלה, הזוהרים בשמונה גוונים שונים של כחול. את חלונות הזכוכית המרשימים הללו תכנן האמן הרוסי היהודי, מארק שגל.

על קצה המזלג – ההיסטוריה של קתדראלת מיינץ:

אבן הפינה של קתדראלת מיינץ הונחה בשנת 975, תחת הוראתו של וויליגיס, שהיה באותה התקופה הארכיבישוף של העיר. הקתדראלה ספגה פגיעה קשה באוגוסט של שנת 1009, כאשר שריפה גדולה פרצה והשמידה את המבנה. רק שנים לאחר מכן, בשנת 1036, יכלו לחזור ולהשתמש בקתדראלה. זו לא הייתה הפעם היחידה שבה שריפה פגעה בקתדראלה- היא נשרפה שבע פעמים במהלך המאות שבהן הייתה קיימת והייתה צריכה לעבור שיפוצים רבים. העץ, שהיה מרכיב עיקרי בבנייה של הקתדראלה, הוחלף באבן. לאורך המאות, שבעה מלכים הוכתרו בתוך קתדראלת מיינץ.

החלק המזרחי של הקתדראלה, שבה נמצאים המזבח ואזור המקהלה, הוא החלק העתיק ביותר שקיים בה. מאז שנת 1928, ארבעים וחמישה הבישופים נקברו בקריפטה החדשה שנבנתה תחת החלל המערבי של הקתדראלה.

קתדראלת מיינץ – מידע למבקר:

שעות פתיחה: מ-1 במרץ עד 31 באוקטובר בימי שני עד שישי בין השעות 9:00 עד 18:30, ימי שבת מ-9:00 עד 16:00, ימי ראשון מ-12:45 עד 15:00 ומ-16:00 עד 18:30.

מ-1 בנובמבר עד סוף פברואר בימי שני עד שישי מ-9:00 עד 17:00, ימי שבת מ-9:00 עד 16:00, ימי ראשון מ-12:45 עד 15:00 ומ-16:00 עד 17:00.

קתדראלת הולם (Ulm Minster)

העיר הולם מתגאה בכנסייה הגבוהה ביותר בעולם, קתדראלת הולם, שמגדלי הכנסייה המחודדים שלה מתנשאים לגובה של 161.53 מטרים. אם תרצו לטפס אל ראש המגדל תצטרכו לעלות 768 מדרגות, אבל העלייה משתלמת – מגובה של 143 מטרים תוכלו לראות את הנוף הפנוראמי המרהיב של העיר הולם, את הר זוגספיץ (Zugspitze), ההר הגבוה ביותר בגרמניה ובראות טובה, את הרי האלפים.

על קצה המזלג – ההיסטוריה של בית התפילה של הולם:

אבן הפינה של הקתדראלה הונחה בשנת 1377, אך רק 600 שנים מאוחר יותר הושלמה בנייתו של הצריח הגבוה ביותר בעולם. עבודות הבנייה של הקתדראלה הופסקו בשנת 1543 כשהצריח הגיע לגובה של 100 מטרים, וזאת משום שהזרמת הכספים לתוכנית הבנייה של הקתדראלה הופסקה בעקבות אירועים רבים שהתרחשו באותה התקופה, ביניהם גילוייה של אמריקה בשנת 1492. במהלך מלחמת העולם השנייה, כשהעיר הולם ספגה הפצצות אוויריות, הכנסייה יצאה מן ההפגזות כמעט ללא פגע, בעוד שסביבותיה ספגו פגיעות קשות.

אוצרות קתדראלת הולם – רשימת הדברים שתוכלו לראות בקתדראלה:

“תאי המקהלה” שנוצרו במאה ה-15 מעץ אלון ועוטרו במאות ראשי אדם מגולפים הם בין הדרגשים המפורסמים ביותר מהתקופה הגותית.

המזבח המרכזי שפעם עמד בקתדראלה הושמד על ידי בני אדם שהתנגדו לפולחן האיקונין, שהשתייכו לתנועת הרפורמציה. המזבח הנוכחי, שנוצר במאה ה-16, הוא טריפטיכון שמציג את דמותם של המשפחה הקדושה ואת הארוחה האחרונה.

האורגן המרכזי של הכנסייה הושמד על ידי אנשים שהתנגדו לפולחן האיקונין והוחלף באורגן אחר בשנים האחרונות של המאה ה-16. מוצרט ניגן על אורגן זה בשנת 1763. במשך מספר עשורים הוא נחשב לאורגן הגדול ביותר בעולם.

חמשת חלונות הויטראז’ של האכסדרה המקושתת, שנוצרו במאות ה-14 וה-15, מציגים סצנות מעניינות ויפהפיות מהתנ”ך. בשנת 1877, הקהל היהודי של בית הכנסת של הולם תרמו כספים בכדי שיציבו את פסלו של ירמיהו התנ”כי בקתדראלה. הפסל עומד כיום מתחת לאורגן המרכזי.

עריכה לשונית: ליאור קן-לי


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם