• תַפרִיט
  • תַפרִיט

שלושה מסלולי טיול מפורטים בזלצבורג, אוסטריה ובסביבה

דף הבית » שלושה מסלולי טיול מפורטים בזלצבורג, אוסטריה ובסביבה

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 16 דקות

כתבה וערכה: ליאור קן-לי

פורסם באתר ב-29 במאי 2016

קצת על זלצבורג זלצבורג (Salzburg) היא עיר יפהפייה הנחשבת לאחת הערים היותר מתויירות באוסטריה, במקום שני אחרי וינה. בעלת 24 מחוזות אורבניים, משמשת כבירת מחוז זלצבורג וממוקמת במערב אוסטריה בקרבת הגבול של אוסטריה עם גרמניה. בשל בנייניה העתיקים והייחודיים הוכרזה העיר על ידי אונסק”ו כאתר מורשת עולמית. העיר שוכנת על מדרונו של הר ומגיעה לגובה של 400 מ’ מעל פני הים. דרומית לעיר נמצאים מורדות הרי האלפים. פירוש שמה של זלצבורג (Salzburg) הוא “מבצר המלח” על שם מכרות המלח המפורסמים הסמוכים לה. במכרות אלה נחצב התבלין אשר נחשב ליקר מאוד בעת העתיקה בגלל השימוש הרב בו לשימור מזון. בקרבת זלצבורג ניתן לבקר במכרה מלח, לרדת בקרוניות אל תוך בטן האדמה ולעשות סיור במקום. זלצבורג שוכנת משני עברי נהר הזלצאך סמוך לגבול עם גרמניה. זוהי עיר מיוחדת שגאוותה המרכזית היא האמן המחונן שנולד וגדל בה- וולפגנג אמדאוס מוצרט שמורגש כאן כמעט בכל פינה- תוכלו לבקר בכיכר הקרויה על שמו עם פסל בדמותו, בביתו של מוצרט שהפך למוזיאון או באוניברסיטה למוזיקה ולאומנויות הנקראת מוצרטיאום. האוסטרים ללא ספק “עלו” על הפטנט והם משתמשים ב”מותג” מוצרט איפה שרק ניתן – בבתי הקפה, במסעדות, בחנויות ועוד. חובבי הקולנוע בודאי ישמחו להצטרף לאחד הסיורים המתקיימים בעיר מידי יום בעקבות הסרט הקלאסי של כל הזמנים “צלילי המוזיקה”. מי שטרם ראה את הסרט- מומלץ לראותו בטרם הגעתו לעיר. ומדי שנה מתקיים בהם פסטיבל מוזיקה מוכר וידוע מהטובים שבסוגו. מלבד מוצרט יש לזלצבורג הרבה מה להראות. יש בה בתים עתיקים הבנויים בסגנון הבארוק. העיר שוכנת על גבי הר כשהיא טבולה בעצים ובירק. יש בה ארמונות, מצודה מרשימה, קתדרלות עתיקות, גנים קסומים, מוזיאונים כמו מוזיאון מוצרט- הן בית ילדותו והן בית מגוריו מאוחר יותר, מוזיאון צעצועים, מוזיאון הטבע של זלצבורג ועוד. כל אלה הופכים את זלצבורג ליעד תיירותי, המושך אליו המוני תיירים מידי שנה. סביב זלצבורג ישנן אטרקציות מיוחדות של טבע כמו מערת הקרח הענקית וגם מכרות המלח שביקור בהם הוא חוויה. זלצבורג היא העיר השניה אחרי וינה מבחינת כמות התיירים המגיעים אליה ואכן יש בה שילוב מדהים של טבע, היסטוריה, ארכיטקטורה, תרבות ובעיקר- הרבה כיף.

אם תרצו לצאת מתחומי העיר תוכלו לבקר בארמון הלברון, בגני מירבל, במכרות המלח דרומית לזלצבורג, בקן הנשרים, באחד מאתרי הסקי המקומיים ובמערת הקרח.

משעמם לא יהיה כאן!

זלצבורג – היסטוריה בקצרה

במאה ה-4 היתה זלצבורג ישוב קלטי עד שנהרסה והפכה לעיר רומית בשם Juvavum. במאה ה-7 היתה בישופות ובשנת 798 ישב בה ארכיבישוף והעיר נחשבה לחשובה ביותר באזור. במאה ה-13 קיבלו הארכיבישופים תואר של נסיכות הקיסרות הרומית הקדושה. הם התפרנסו בכבוד בזכות מכרות המלח שבסביבות העיר שהפכו את זלצבורג למרכז כלכלי מצליח ותודות לנהר הזלצאך שסייע להעברת הסחורות לכל רחבי אירופה.

במאה ה-17 הגיעו לזלצבורג אמנים מאיטליה והם בנו בה מבנים מרשימים בסגנון בארוקי טיפוסי ותרמו למראה העיר.

בשנים 1791-1756 חי כאן והטביע את חותמו בכל תחום שהוא גדול המלחינים הקלאסיים וולפגנג אמדאוס מוצרט.

אנו מציעים מסלול טיול של שלושה ימים בזלצבורג, במהלכו תבקרו במיטב האתרים שיש לעיר להציע. ניתן גם לקצר ולבחור את המיטב מתוכם – נציע בהמשך – או להאריך ולבקר גם מחוץ לזלצבורג ולראות את היופי והאטרקציות שסביבה.

זלצבורג – דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים

קידומת החיוג לזלצבורג : 43-662

זמן: GMT+1

לשכות מידע לתיירים: Mozartplatz 5; טל’ 43-662-88987-330

לשכת המידע בתחנה המרכזית – Südtiroler Platz 1; טל’ 43-662-88987-340

מטבע: יורו

כתובת אתר האינטרנט הרשמי של העיר: www.salzburg.info/en

מזג אוויר בזלצבורג

זלצבורג בעלת מזג אויר אירופי טיפוסי עקב מיקומה בקצה הצפוני של האלפים. לסיכום, ניתן לומר שזלצבורג היא עיר גשומה למדי אך מזג האויר לא צריך להפריע היות ובזלצבורג תמיד כיף לבקר

מתי כדאי להגיע לזלצבורג? מזג האוויר בזלצבורג הוא מזג אוויר האופייני לעיר אירופאית הממוקמת באזור הרי האלפים. בחורף, במיוחד בחודש ינואר, הטמפרטורה יכולה גם במהלך היום לרדת אל מתחת לאפס ובוודאי בשעות הלילה.

החורף בזלצבורג הוא חוויה. החורף קר מאד. הכל מושלג, העצים נצבעים בלבן, הטמפרטורות עלולות להגיע למינוס עשרים לכן מומלץ למגיעים בעונה זו להביא בגדים חמים, ללבוש מספר שכבות ולנעול נעליים חמות ונוחות, כי אין גרוע יותר מרגליים קרות… במידה ואתם מתכננים להגיע בחורף – ביקור בשווקי חג המולד בדצמבר היא חוויה חגיגית וקסומה שאסור להחמיץ, השהות בה היא בכלל חגיגה. סמוך לזלצבורג ישנם גם מספר אתרי סקי כך שניתן לשלב את הביקור בה במהלך חופשת סקי באזור.

האביב בזלצבורג עדיין קריר אך דומה לחורף בארץ, כך שזהו קור המוכר לנו יותר. זאת העונה בה השלגים מפשירים, העצים שעמדו בשלכת מתחילים להצמיח עלים והפריחה בשיאה, כך שזו עונה נהדרת לבקר בזלצבורג., מזג האוויר יכול להשתנות תוך פרק זמן קצר מיום שמשי ונעים ליום רטוב ואפרורי ולכן מומלץ להתאבזר בהתאם ולבדוק מראש את התחזית. חודש ספטמבר נהדר לביקור בזלצבורג מזג האוויר צלול ונקי, אידיאלי לטיולים בסביבה ובעיר עצמה.

הקיץ נחשב לעונה המבוקשת ובמהלכו העיר מוצפת בתיירים. הקיץ בזלצבורג חמים ונעים ולא חם מדי, כך שכיף לטייל בחוץ וגם לשלב טיולי טבע יחד עם הביקור בעיר. אז גם ישנם פסטיבלים שונים כמו פסטיבל המוזיקה ויש עומסים בכל מקום. לפרקים, מומלץ ללבוש בגדים קלים ולקחת מעיל קל ומטריה למקרה של גשם.

הסתיו, חודשים ספטמבר ואוקטובר, הם קרירים אך עדיין נעימים. הטמפרטורה דומה לזו שבחודשי האביב – אפריל ומאי. אז העצים נצבעים בצבעי שלכת וזהו מראה מרהיב.

תחבורה בזלצבורג

התחבורה הציבורית בזלצבורג יקרה ולא מאד אמינה והאוטובוסים הם האלטרנטיבה הטובה ביותר להגיע ממקום למקום. לא חשוב איזה קו תקחו, כל שעליכם לזכור הוא לרדת ב- Zentrum שבעיר העתיקה ומשם להמשיך ברגל. מומלץ מאד לרכוש מראש כרטיסי נסיעה בקיוסקים או במכונות הכרטיסים היות וזה חוסך עלויות. הכרטיס התקף ל-24 שעות הוא החסכוני ביותר ומאפשר נסיעה לכל מקום בעיר. במידה ותשהו יותר מ-3 ימים כדאי לשקול רכישת כרטיס נסיעה שבועי. ילדים בגילאי 14-6 ישלמו מחיר מוזל. אל תשכחו להחתים את כרטיס הנסיעה שרכשתם לפני העלייה לאוטובוס.

רכבות יוצאות מתחנת הרכבת החדשה מידי חצי שעה בכוון Lamprechtshausen ומידי שעה לכוון Trimmelkam. בשעות השיא ניתן לנסוע בקו האקספרס LEX.

נסיעה בטראם גם היא אפשרית, קווי טראם יוצאים מידי 10 דקות ומגיעים ליעדם במהירות ובקלות.

ציפורי הלילה יוכלו להגיע ליעדם בעזרת שרות ה-” BusTaxi” או ה” Nachtstern” הנוסע מידי שעה ממרכז העיר(בסופי שבוע עד השעה 3:00).

בחגים ובסופי שבוע פועל קו לילה אקספרס. רכבת לילה יוצאת בחצות וב-2:00 מזלצבורג, ב-0:55 מ- Trimmelkamוב- 1:15 מ- Lamprechtshausenלזלצבורג.

הטראם היוצא ממרכז העיר בתחנת Theatergasse בשעה 1:35 מביא ישירות לקו הלילה.

אתרים עם מידע בנוגע לתחבורה ציבורית www.svv-info.at/de/home ; www.salzburg-ag.at

דרך נוספת להתנייע בעיר היא בעזרת אופניים. בזלצבורג רשת שבילי אופניים מפותחת ונוחה. בשעות העומס התניידות עם אופניים בזלצבורג היא אלטרנטיבה זולה, מהירה ויעילה.מומלץ לשאול במלון בנוגע לחברות להשכרת אופניים מקומיות.

במידה ותגיעו לזלצבורג עם רכב – מומלץ להחנות אותו בשטח חניה לזמן קצר או באחד החניונים שבכניסה לעיר.

שטחי החניה לזמן קצר נקראים Kurzparkzone והם פעילים בימים ב’-ו’ בשעות 19:00-9:00. בימים ושעות אלה יש לקנות כרטיס במכונות שבצידי הרחובות. בשבת השרות ניתן בחינם בשעות 18:00-9:00 אך יש לציין את שעת ההגעה היות ומקסימום זמן החניה הוא 3 שעות.

בכל הכניסות הראשיות לעיר יש חניונים ציבוריים המסומנים ב- “P+R”. מהחניון תוכלו לקחת אוטובוס או רכבת למרכז העיר.

אלטרנטיבה נוספת להחנות את המכונית היא בקומפלקס רב קומות. הקומפלקס המרכזי ביותר נקרא ” Altstadtgarage 1″ או Altstadtgarage 2″” הוא ממוקם על הר מונכסברג, והיציאה ממנו דרך מנהרה המובילה ישירות למרכז העיר העתיקה. במידה ותקנו משהו בעיר העתיקה או שתשבו במסעדה – בקשו שיחתמו לכם את כרטיס החניה על מנת לזכות בהנחה.

זלצבורג – דרכי הגעה משדה התעופה

נמל התעופה הבינלאומי של זלצבורג ממוקם במרחק לא רב ממרכז העיר. רשת רכבות אוטובוסים ומוניות מקשרת בין שדה התעופה לעיר.

קווי אוטובוס – קווים 2, 10 ו-27 יוצאים כל 20-10 דקות ונוסעים משדה התעופה לתחנה המרכזית, למרכז העיר וגם ל- Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weißbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall ו- Wals . הנסיעה למרכז העיר אורכת כ-15 דקות.

מחיר כרטיס יחיד 2.30 יורו, ילדים עד גיל 15 – 1.20 יורו.

רכבת – מתחנת הרכבת הראשית Hauptbahnhof יוצאת רכבת לאתרי תיירות רבים –

Zell am See, St. Johann, Altenmarkt, Radstadt, Bad Gastein, Kitzbühel, Schladming ועוד.

מוניות – מחוץ לטרמינל ובתחנת הרכבת הראשית של זלצבורג תוכלו להשיג מונית שתקח אתכם למחוז חפציכם. בקישור המצו”ב תוכלו למצוא שמות ומספרי טלפון של חברות מוניות

http://www.salzburg-airport.com/en/passengers-visitors/arrival-parking/bus-train-taxi/taxi-transfer-service/

פרטים נוספים בנוגע לתחבורה אל שדה התעופה וממנו

http://www.salzburg-airport.com/en/passengers-visitors/arrival-parking/bus-train-taxi/

טיסות לזלצבורג

בשלב ראשון גשו לקישור שלhttp://www.flights-seeker.com והכניסו את היעדים הלוך ליעד ושוב עם התאריכים שאתם מעוניינים. תקבל רשימה של המבצעים הכי זולים לאתר. לחץ על Show Cheapest. ותקבל את המחירים הכי זולים לחודש הקרוב
רוצה משהו אישי?
ממליץ להגדיר טווח ימים מתחילת החודש עד סופו. כדי למצוא את המחיר הכי זול
ממליץ להגדיר מספר ימי חופשה. לדעתי לא שווה פחות מ 4 ימים ליעדים הקרובים ( בגלל יום טיסה ).
ממליץ להגדיר שם מדינה בתור יעד ולא עיר. מהסיבה הפשוטה שיש אלטרנטיבות זולות יותר שיופיעו לפניכם בכל מיני ערים בסביבה שאתם מטיילים שיוזילו את הטיסה. למשל :טיסה לאינדהובן בהולנד זולה מטיסה לאמסטרדם באופן משמעותי
היו גמישים בתאריכים, יש סיכוי שהמחירים יהיו זולים יותר

לאורך השנה נערכים בעיר אירועים ופסטיבלים שיכולים בהחלט להוות שיקול לזמן ההגעה. קיבצנו כמה מהעיקריים שבהם:

פסטיבל המוזיקה של זלצבורג (Salzburg Festival): פסטיבל המוזיקה הוא מהמפורסמים בפסטיבלים שישנם בעיר והוא גם נחשב לאחד מפסטיבלי המוזיקה הידועים בעולם. הפסטיבל מתקיים בין אמצע יולי עד סוף אוגוסט ובמהלכו ישנם מופעים מוזיקליים רבים ברחבי העיר, מהיכלי הקונצרטים ועד כיכר הקתדרלה או גני מירבל.

פסטיבל ימי תרבות של זלצבורג (Salzburg Culture Days): אם אתם מעדיפים צלילי מוזיקה בשילוב אווירה סתווית, מדי חודש אוקטובר מתקיים פסטיבל ימי תרבות של זלצבורג, הכולל 12 ימים של מוזיקה קלאסית המתנגנת בעיר ומסמל את פתיחת עונת החורף. הפסטיבל כולל מוזיקה קלאסית ואופרה.

שוק חג המולד של זלצבורג (Salzburg Christmas Market): בקרבת כיכר הרזידנץ נמצאת כיכר השוק העתיקה של זלצבורג. שם מתקיים מדי שנה שוק חג המולד המסורתי. השוק נמשך מנובמבר עד דצמבר, ממש עד לתחילתו של החג. במקום נמכרים קישוטים לעץ, מתנות, עצי אשוח וגם אוכל ושתיה המחממים את הגוף בימים קרים אלה של טרום חג המולד.

אוכל בזלצבורג: בזלצבורג ישנן מסעדות רבות בשל היותה עיר המבוקשת מאוד על ידי תיירים. המסעדות הן מסעדות איכותיות ויוקרתיות, במיוחד באזורים המתוירים, והמחירים בהתאם. ישנן גם מסעדות ותיקות מאוד, כאלה הקיימות גם מעל מאתיים שנה ועל תואר כבוד זה הן גובות מחירים לא זולים. עם זאת, כאשר מתרחקים מעט מן האתרים המוכרים ניתן למצוא מסעדות פשוטות יותר, כאלה בהן אוכלים גם המקומיים או הסטודנטים הרבים החיים בעיר. בנוסף ניתן בקלות למצוא גבינות, נקניקים, לחמים טריים וכל הפרודוקטים הנדרשים לפיקניק כיפי באחד האזורים הירוקים של העיר. זלצבורג ידועה גם בקינוחים ובשוקולדים שלה, כולל שוקולד מוצרט שנולד בעיר, ממש כמו המלחין.

דוגמה למסעדה הנחשבת לטובה, בעלת אווירה אותנטית, שירות טוב ומחיר זול עד סביר היא מסעדת Zum Zirkelwit שנמצאת בכתובת: Pfeifergasse 14, לא הרחק מכיכר הרזידנץ.

אם חשקה נפשכם דווקא בפיצה טובה ואתם נמצאים באזור גני מירבל, בגדה הצפונית של הנהר, מסעדת Organic Pizza Salzburg היא מסעדה איטלקית טובה וזולה הנמצאת בכתובת: Franz Josef Strasse 24A.

אם אתם כן מחפשים דווקא את הקלאסיקה, מסעדת Stiftskeller St. Peter מגדירה עצמה כמסעדה הוותיקה ביותר באירופה והמחירים על כך בהתאם. גם Café Tomaselli נחשב למקום ותיק הקיים כבר משנת 1703 וגם בו השם והוותק בהחלט משפיעים על המחיר. בכל מקרה- שיהיה בתאבון!

קניות בזלצבורג: אוהבי הקניות ישמחו לדעת כי זלצבורג היא גן עדן לשוחרי המותגים הבינלאומיים אם כי המחירים די יקרים. זלצבורג מציעה למבקריה חנויות ותיקות לצד בוטיקים טרנדיים וחנויות של רשתות בינלאומיות. אזור העיר העתיקה (Altstadt) עמוס בבוטיקים של מעצבים, חנויות תכשיטים, גלריות, חנויות למוצרי עור, חנויות שעונים, חנויות מזכרות, חנויות תקליטים, חנויות ספרים, מאפיות ועוד. פרטים נוספים באתר www.salzburg-altstadt.at את הקניות בזלצבורג ניתן לערוך במגוון צורות, החל משווקי פשפשים דרך חנויות קטנות וחנויות בוטיק בעיר העתיקה ועד מרכזי קניות גדולים ואפילו מרכזי קניות אאוטלט. רחוב הקניות הראשי בעיר העתיקה נקרא Getreidegasse ובו חנויות יקרות. ניתן למצוא ברחובות נוספים בעיר העתיקה חנויות מיוחדות ובהן נמכרים תכשיטים, ספרים, בגדים, עבודות יד ועוד. הרחוב צר ויפה והוא משמר במידת מה את האווירה של פעם ,עם שלטים מפורזלים בסגנון עתיק על הבתים והחנויות ועם בית הולדתו של מוצרט, שמשמש כיום כמוזיאון.

השוק המרכזי של זלצבורג הוא השוק הישן הקיים ופועל כבר כמה מאות שנים, משנת 1280! בשוק נמכרות מזכרות שונות, שוקולדים, מתנות ועוד. כיכר השוק מוקפת מבנים מימי הביניים ובמרכזה מזרקה יפהפייה. אין ספק כי בשוק חוויית הקניה והשיטוט חשובה לא פחות מהקניות איתן תצאו.

אם אתם בעניין קניות בסגנון מודרני, בהן תעברו מחנות לחנות בתוך מרכזי קניות ענקיים, ישנם שני מקומות עיקריים בזלצבורג אליהם כדאי להגיע. האחד נקרא Designer Outlet Salzburg ובו תמצאו מעל 100 חנויות עודפים של מיטב מותגי האופנה הבינלאומיים והמקומיים. במקום גם מסעדות ואזורי משחק לילדים. כתובת המקום היא Kasernenstrasse 1, בקרבת שדה התעופה של זלצבורג. מקום אחר נקרא Europark. זהו מרכז קניות גדול בו תמצאו סוגים שונים של חנויות, חנויות אופנה רבות, מסעדות, אטרקציות לילדים ועוד. המקום נמצא בכתובת: Europastrasse 1, סמוך לעיירה Klessheim.

בזלצבורג מספר מרכזי קניות, אחד הקניונים האטרקטיבים ביותר הוא קניון יורופארק בעל 130 חנויות, מסעדות, בתי קפה ומועדונים לילדים. הקניון נמצא לא רחוק ממרכז העיר והגישה אליו מאד קלה בתחבורה ציבורית. שעות פתיחת הקניון ימי ב’-ה’ 19:30-9:00 ; ו’ 21:00-9:00 ; שבת 18:00-9:00. כתובת האתר www.europark.at

קניונים נוספים (אך פחות מוצלחים) הם ZiB, Kiesel Passage, Zentrum Herrnau ו- Alpenstraße

החנויות פתוחות בדרך כלל בימי ב’-ו’ בשעות 18:00-10:00 ושבת בשעות 17:00-10:00.

מספר חנויות פתוחות מ-8:00 וסגורות לשעה-שעתיים בצהריים.

מי שאינו תושב מקומי יוכל לקבל החזר מע”מ בנמל התעופה עבור סחורות שעלו מעל 75 יורו. במידה ואתם רוצים להגיש בקשה להחזר – אל תשכחו להגיע לשדה התעופה (טרמינל 1) בזמן היות וזהו אחד הדלפקים העמוסים. להחזר המע”מ מגבלות שונות. בדבר פרטים נוספים תוכלו לעיין ב-www.salzburg-airport.com/en/passengers-visitors/travel-booking/tips-for-your-journey/tax-free-shopping/

יהודים בזלצבורג

יהדות זלצבורג בעלת היסטוריה רבת שנים שהחלה כבר מהמאה ה-9. ליהודים היו בזלצבורג תקופות מוצלחות יותר ופחות, תקופות של גירושים, פרעות ופוגרומים וגם תקופות של שגשוג ופריחה.

בזמן מלחמת העולם היגרו מזלצבורג כ-100,000 יהודים וכ-70,000 ניספו בשואה.

כיום גרים בזלצבורג יהודים מעטים . בית הכנסת היחיד בעיר נמצא ב- Lasserstraße 8

חיי הלילה בזלצבורג

זלצבורג מציעה חיי לילה שקטים ופחות מסעירים מאחותה הגדולה וינה. יש כאן ברים קטנים ונעימים, מועדונים מגניבים, מרתפים אינטימיים ולצידם ברים מודרנים סנובים בדיוק כמו בערים הגדולות אך ללא הקהל המתאים.

מרבית הברים מתרכזים בעיר העתיקה או במרכז העיר, בעיקר באזור Rudolfskai , Giselakai ו- Gstättengasse ובצד השני של הנהר – באזור הצפוני של Steingasse ו- Linzergasse. מועדוני הלילה הגדולים נמצאים בדרך כלל בפרוורים.

אחד הבילויים האהובים בלילות הקיץ הוא ישיבה על גדת אגם הזלצאך ושתיית בירה לאור ירח.

https://www.youtube.com/watch?v=nU9gABWd4jk

‪-

לינה בזלצבורג

השוואת מחירי לינה בזלצבורג

יש טריק חלומי למצוא מחיר יותר זול (לא תמיד בבוקינג זלצבורג הוא הכי זול אפילו אם הראשון ברשימה). לפנות בצור קשר וניתן ךכם טמוארחק

אלו המקומות לינה שגולשים ממליצים באזור זלצבורג

Thurnhof

Eisbauer

Rainerhof

Habachklause

Pension Mozart

Almdorf Almlust

Aparthotel Pichler

Pension Bergfried

Pension Panorama

Naturhotel Edelweiss

Blankgut Familie Berner

Appartements Salzburgerhof

Schloss Fuschl – Resort & Spa

Sheraton Fuschlsee-Salzburg Hotel Jagdhof

הצעות לסיורים בזלצבורג ובסביבה

סיור בקן הנשרים בברכטסגאדן מזלצבורג

סיור ‘צלילי המוזיקה’ המקורי בזלצבורג

ארוחת ערב וקונצרט עם מוצארט בזלצבורג

סיור של צלילי המוסיקה וסיור הליכה היסטורי בזלצבורג

כרטיס זלצבורג – איך לחסוך כסף

המסלול המולץ לטיול של שלושה ימים בזלצבורג

יום 1:

ארמון וגני מירבל (Mirabell Palace and Gardens): בניגוד לאתרים מוכרים ועתיקים של זלצבורג הממוקמים בעיר העתיקה, ארמון וגני מירבל ממוקמים קרוב לעיר העתיקה אך לא בתוכה, על גדתו הצפונית של נהר הזלצאך. ארמון וגני מירבל הוקמו ב- 1606 על ידי הארכיבישוף וולף דיטריך כמחווה לאהובתו, אך מלבד התוצאה- ארמון וגנים יפהפיים, סיפור זה לא נגמר בטוב. הארכיבישוף הוכנס לכלא, אהובתו וילדיה הוגלו ואחיו ירש את מקומו. המזל הוא שהדורות הבאים יכולים ליהנות מן הארמון המפואר והיפה אשר גם מוצרט ניגן באולם השיש שבו, מהגנים המטופחים והססגוניים אשר בהם צולמו סצנות מתוך “צלילי המוזיקה” וידועים בגמדים הרבים המקשטים כל פינה בהם, מהפסלים ומהמזרקות שבהם ומפסטיבל המוזיקה המתקיים במקום מדי שנה.

כתובת: Mirabellplatz 4.

זמן שהייה: שעתיים.

שעות פעילות: שני- חמישי: 8:00-16:00, שישי: 8:00-14:30.

בית מוצרט (בית נעוריו; Mozart Residence): מוצרט ומשפחתו עברו לבית זה כאשר היה מוצרט בן 17. מוצרט התגורר במקום 8 שנים ואז הלך לחפש את עצמו בעיר הגדולה, בוינה. בית זה גדול באופן משמעותי לעומת בית הולדתו של מוצרט. זהו בית הכולל בתוכו 8 חדרים אשר בכולם היום ישנה תצוגה של פריטים המלמדים עוד על המלחין ומאפשרים לנו להכיר אותו טוב יותר. בתצוגה ישנם חפצים בהם השתמש, מסמכים מקוריים, דפי תווים מקוריים, וכמובן תמונות פורטרט של מוצרט לבדו ושל מוצרט יחד עם משפחתו כילד וכבוגר. במקום ישנן גם מפות המראות את מסעותיו של מוצרט ברחבי אירופה. במקום חדר מגורים גדול בו נהגו בני המשפחה לנגן ובחדרים שונים ניתן לראות את הריהוט בבית. ניתן לסייר בבית מוצרט בליווי סיור קולי בו תראו את הפריטים ותשמעו במקביל את הסיפור שמאחוריהם.

כתובת: Makartplatz 8

זמן שהייה: חצי שעה עד שעה.

שעות פעילות: כל יום 9:00-17:30. ביולי ואוגוסט פתוח עד 20:00

מרחק מתחנה קודמת: חמש דקות הליכה.

בית מוצרט (בית הולדתו; Mozart’s Birthplace): בית זה, הנמצא בעיר העתיקה, הוא הבית בו נולד מוצרט בשנת 1756. משפחתו התגוררה במקום מ- 1747 עד שעברה בשנת 1773 לבית בו ביקרתם מוקדם יותר. המשפחה התגוררה בקומה השלישית, אך היום בכל שלוש הקומות שלו הבית מכיל תצוגה הקשורה למוצרט. בקומה השלישית נמצא החדר בו מוצרט נולד וגדל. זה החדר ממנו נשמעו צלילים רבים אותם ניגן מוצרט כבר מגיל שלוש. אביו המוזיקאי דרש ממנו להתחיל ללמוד נגינה כבר מגיל זה. במקום ניתן לראות אפילו את הכינור הראשון שהחזיק מוצרט בידיו ותמונות פורטרט של מוצרט הילד ומשפחתו. התערוכה שבקומה השנייה מתמקדת באופרות של מוצרט ובקומה הראשונה ניתן לראות את הריהוט שהיה בבית ואת חפצי היום יום בהם השתמשה משפחת מוצרט בחייה.

כתובת: Getreidegasse 9

זמן שהיה: כשעה.

שעות פעילות: כל יום 9:00-17:30. ביולי ואוגוסט פתוח עד 20:00

מרחק מתחנה קודמת: חמש דקות הליכה.

כנסיית אוניברסיטת זלצבורג (Kollegienkirche): כנסייה זו שייכת לאוניברסיטה העתיקה של זלצבורג, האוניברסיטה הבנדיקטנית. את התכניות לבניית הכנסייה תכנן הנסיך- ארכיבישוף פאריס לודרון הרבה לפני שהכנסייה הוקמה. במשך שנים עמד לרשות הסטודנטים והמרצים באוניברסיטה רק אולם אחד. האוניברסיטה הוקמה ב- 1623, אך רק כשבעים שנה לאחר שנבנתה האוניברסיטה, הוצאו לפועל תכניותיו של לודרון והכנסייה הוקמה. כנסייה זו נחשבת לאחת מכנסיות הבארוק המפוארות באוסטריה. בכנסייה ארבע קפלות המוקדשות לארבע הפקולטות שבאוניברסיטה: תיאולוגיה, תורת המשפט, פילוסופיה ורפואה.

כתובת: Universitätsplatz.

זמן שהיה: חצי שעה עד שעה.

שעות פעילות: כל יום 9:00-18:00

מרחק מתחנה קודמת: דקה הליכה.

ארמון רזידנץ (Residenz Palace): ארמון רזידנץ שימש כמקום מושבם של הארכיבישופים- שליטים של זלצבורג. מאוחר יותר שימש המקום לאירוח אישים חשובים. למשל, ב-1867 התארח נפוליאון במקום. זהו אחד הבניינים ההיסטוריים החשובים ביותר בזלצבורג. הוא נבנה במאה ה- 12 ומאוחר יותר נבנה חלק נוסף. הארמון כולל מספר מבנים המכילים בתוכם 180 חדרים מפוארים בהם נערכים היום כנסים ואירועים רשמיים. במקום דירות שרד בהן מתארחים אורחים רשמיים של המדינה. ניתן לראות במהלך שיטוט בין חדרי הארמון ריהוט מפואר ואוסף גדול של יצירות אמנות, כולל ציורי תקרה יפהפיים. על קירותיהם של רבים מהחדרים ניתן לראות פורטרטים של מלכים ומנהיגים.

כתובת: Residenzplatz 1.

זמן שהיה: שעה – שעתיים.

שעות פעילות: כל יום 9:00-17:00

מרחק מתחנה קודמת: כחמש דקות הליכה.

יום 2

Stiftskirche St. Peter: זהו מנזר בנדיקטני עתיק שבולט למרחוק בזכות כיפות הבצל הירוקות שלו שנוספו מאוחר יותר. המבנה המקורי נבנה עוד בשנת 696! המבנה הנוכחי הוא משנת 1147 ונבנה בסגנון רומנסקי. תוספות מאוחרות יותר בסגנון בארוקי נוספו במאה ה- 18. במקום ישנה ספריה המחזיקה כתבי יד עתיקים מאוד, כולל כתבי יד מן המאה ה- 8. במנזר עצמו ישנו ריהוט עתיק, יצירות אמנות, כלי נגינה ומטבעות אשר לוקחים אתכם אל תקופות אחרות. כל שנשאר הוא לדמיין את מוצרט מבצע כאן מיסה גדולה כשאשתו מלווה אותו בשירה…

כתובת: Sankt-Peter-Bezirk 1

זמן שהיה: חצי שעה עד שעה.

שעות פעילות: כל יום 9:00-12:00.

קתדרלת זלצבורג (Salzburg Cathedral): קתדרלת זלצבורג ממוקמת בכיכר הקתדרלה, ממש בסמוך למנזר סנט פטר וארמון רזידנץ.. זוהי הקתדרלה הגדולה ביותר באוסטריה כולה כך שכיפותיה הגדולות מהוות חלק חשוב בקו הרקיע של זלצבורג. היא מרשימה מבחוץ בזכות כיפותיה הגדולות והירוקות וגם מבפנים. הקתדרלה נבנתה לראשונה בשנת 767 על גבי הריסות של כנסייה רומית שהייתה במקום. הכנסייה עברה מספר שריפות במשך השנים, בהן נהרסה ונבנתה מחדש. אחת השריפות פרצה ב- 1180 כתוצאה מ… מכת ברק! כ- 400 שנה מאוחר יותר נשרפה ונחרבה שוב. ב- 1628, כאשר נבנתה מחדש שוב היא “שודרגה” ונוסף לה הרבה פאר ושטח. חזית הכנסייה היא מפוארת ועשויה שיש, הכנסייה, כאמור, עצומה בגודלה ויכולה להכיל גם 10000 מתפללים. במקום ישנו האמבט בו הוטבל מוצרט וגם עוגב עצום הכולל 4000 צינורות. אין ספק כי ביקור במקום בכלל ובזמן תפילה או מיסה בפרט הוא מרשים ביותר.

כתובת: Domplatz 1.

זמן שהיה: חצי שעה עד שעה.

שעות פעילות: ינואר, פברואר, נובמבר: שני- שבת: 8:00-17:00, ראשון וחגים: 13:00-17:00. מרץ- אפריל, אוקטובר, דצמבר: שני- שבת: 8:00-18:00, ראשון וחגים:13:00-18:00, מאי- ספטמבר: עד 19:00.

מרחק מתחנה קודמת: דקה הליכה.

מוזיאון זלצבורג (Salzburg Museum): מוזיאון זלצבורג הוא מוזיאון מרתק בו ניתן לראות מגוון יצירות אומנות המציגות את עבודתם של אמנים מקומיים העוסקים בשלל תחומי יצירה: ציור, פיסול, רישום, ארכיטקטורה ועבודות נוספות. המוזיאון שוכן בתוך המבנה של ארמון רזידנץ החדש הממוקם בכיכר מוצרט. בקומה השנייה תוכלו לראות את נופיה המשתנים של העיר לאורך השנים כפי שבאו לידי ביטוי ביצירות אמנות וגם דגמים של העיר מתקופות שונות. תערוכה זו מראה את השינויים וההתפתחויות שהיו בעיר לאורך ההיסטוריה וממחישה את החיים בעיר לאורך זמן. אוסף מרשים נוסף הוא אוסף מימי הביניים הכולל חפצים שונים כמו כד מעניין ואף מזבח בסגנון גותי. אטרקציה נוספת במוזיאון היא הליכה לאורך קיר הפנורמה הנמצא בקומה התחתונה. הליכה לאורך קיר זה מובילה לבסוף אל מוזיאון הפנורמה. על גבי קיר ענק זה מוצגת זלצבורג לפרטי פרטים ממש כפי שנראתה לאורך השנים.

כתובת: Mozartplatz 1.

זמן שהיה: שעה- שעתיים.

שעות פעילות: שלישי- רביעי ושישי- שבת: 9:00-17:00, חמישי עד 20:00. יולי- ספטמבר: גם שני 9:00-17:00.

מרחק מתחנה קודמת: 3 דקות הליכה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון זלצבורג.

https://www.youtube.com/watch?v=prcCzZaXwCo

מוזיאון הפנורמה (Panorama Museum): כאמור, הליכה מקומתו התחתונה של מוזיאון זלצבורג לאורך קיר הפנורמה תוביל אתכם בסופו של דבר אל מוזיאון הפנורמה. במוזיאון הפנורמה מוצג ציור קיר ענק המשתרע על פני 130 מ”ר. הציור מציג את העיר זלצבורג וסביבתה ממש כפי שנראו ב- 1829. זוהי הזדמנות להציץ לנוף העיר בעבר המוצג באופן המוחשי והמדויק ביותר ולראות את השינויים שעברה העיר לאורך השנים. הציור יורד לפרטי פרטים עד כדי התעסקות בפרט- בתושבי העיר הנראים בבתיהם וברחובות העיר כשהם עוסקים במלאכות שונות, כך שניתן להציץ לא רק אל הנוף הפיזי אלא גם אל הנוף האנושי ולראות את חיי האנשים אז לעומת חיינו היום. את הציור צייר ג’. מ. סאטלר והמוזיאון מהווה בית גם לציורים אחרים של הצייר, הכוללים ציורי ערים אחרות אותן ראה במסעותיו.

כתובת: Residenzplatz 9.

זמן שהיה: חצי שעה עד שעה.

שעות פעילות: כל יום 9:00-17:00, חמישי עד 20:00.

מרחק מתחנה קודמת: שלוש דקות הליכה.

מצודת זלצבורג (Salzburg Fortress): מצודת זלצבורג ממוקמת על גבעת זלצבורג, ממש מעל העיר העתיקה, כך שמן המצודה ניתן לראות את נופה היפהפה. מצודת זלצבורג היא מצודה עתיקה הנחשבת לאחת ממצודות ימי הביניים הגדולות והמרשימות באירופה. היא נבנתה לפני קרוב ל- 1000 שנה. המבנה נבנה במטרה להגן על העיר בפני האימפריה הרומית שאיימה לכבוש את העיר. במשך השנים נוספו למבנה המקורי עוד חומות ועוד צריחים, במיוחד במאות ה- 15 וה- 16. רק במאה ה- 20 הפכה המצודה לאתר תיירותי, זאת לאחר שבמאה ה- 19 שימשה ככלא. כאשר הפכה לאתר תיירות הוקם במקום רכבל המאפשר לעלות אל המצודה בנוחות תוך כדי התבוננות על הנוף המקסים. במצודה חדרים רבים המעידים על חיי העושר של המתגוררים בה לאורך השנים: קישוטי זהב, ריהוט יקר ועוד, כאשר מוזיאון המצודה ממחיש באופן הטוב ביותר את חיי הנסיכים במקום בזכות אוסף חפצים המוצגים בו כמו ריהוט, כלי אוכל, לבוש ועוד.

כתובת: Ignaz-Harrer-Straße 79.

זמן שהיה: שעתיים- שלוש.

שעות פעילות: אוקטובר- מרץ: כל יום 9:00-17:00, אפריל- ספטמבר: עד 18:00.

מרחק מתחנה קודמת: 10 דקות הליכה.

יום 3

ארמון הלברון (Hellbrunn Palace): ארמון הלברון נמצא בדרום זלצבורג למרגלותיו של הר הלברון. ארמון הלברון נבנה בתור בית קיץ לארכיבישוף בתחילת המאה ה- 17. האטרקציה המרכזית בארמון הלברון הוא לא הארמון עצמו אלא הגנים שסביבו. הגנים הם ממש פארק מים בסגנון המאה ה- 17. כשנכנסים לגנים ומשוטטים בין הפינות שלו מתחילות ההפתעות שגורמות לכם לא להישאר יבשים. בטיול בגנים תגיעו לפינות ובהן שעשועי מים שונים כמו שולחן עם ספסלים סביבו אשר תחתיהם פורצים מדי פעם סילוני מים… גם תיאטרון בובות המופעל באמצעות כוח המים יש במקום. הארכיבישוף מרקוס סיטיקוס, שהארמון נבנה עבורו, היה היוזם של רעיונות השעשועים האלה, זאת כדי שהאורחים המגיעים למקום יחושו מיד בנוח ובאווירה טובה. במקום צולמו סצנות מתוך “צלילי המוזיקה” וסיור בו מהווה חוויה כיפית לכולם אך לילדים במיוחד.

כתובת: Fürstenweg 37.

זמן שהיה: כשעתיים.

שעות פעילות: יולי- אוגוסט: כל יום 9:00-22:00, מאי- יוני וספטמבר: כל יום עד 17:30, אפריל ואוקטובר עד 16:30.

https://www.youtube.com/watch?v=UeoR6WcIdG0

מוזיאון המוזיקה: בזלצבורג כמו בזלצבורג המוזיקה נמצאת בכל מקום ואפילו מוקדש לה מוזיאון משלה. מוזיאון המוזיקה מציג כלי נגינה מתקופות שונות. היריעה היא רחבה ומתפרשת על פני כארבע מאות שנה. במהלך השיטוט במוזיאון תוכלו לשמוע את כלי הנגינה עליו אתם מסתכלים וגם לקרוא עליו, כולל מאילו חומרים הוא בנוי, באיזו תקופה ניגנו בו ואיזה סוגי מוזיקה. במקום מוצגים גם כלי נגינה של מוזיקאים מפורסמים, בראשם הפסנתר של מוצרט. במקום מתקיימים גם מופעים מוזיקליים.

כתובת: Bürgerspitalgasse 2.

זמן שהיה: כשעתיים.

שעות פעילות: שלישי- ראשון: 9:00-17:00. ביולי- אוגוסט ודצמבר פתוח גם בשני.

מרחק מתחנה קודמת: 5 ק”מ.

מוזיאון הטבע והמדע (Haus der Natur): מוזיאון עצום זה פרוש על פני שמונה קומות בשני בניינים! הוא עוסק בכל תחומי הטבע והמדע, כולל זואולוגיה, אנטומיה, אקולוגיה ומדעי הסביבה, חקר החלל ועוד. המוזיאון מכיל 80 אולמות תצוגה ועבור משפחות עם ילדים זהו מקום נהדר לבילוי. התצוגה היא מרהיבה וכוללת בין היתר גם שלדי דינוזאורים. המוזיאון כולל גם גן חיות עם מינים שונים של זוחלים וגם אקווריום גדול הנחשב לאחד היפים והגדולים באירופה. באקווריום תוכלו לראות מינים שונים ומשונים של יצורים ימיים כולל כרישים. עבור הילדים מוזיאון זה הוא ממלכה ענקית מלאה קסם ועניין בה יוכלו להיות לא רק צופים אלא ליהנות ממגוון הפעלות ושעשועי מדע.

כתובת: Museumsplatz 5.

זמן שהיה: שעתיים- שלוש (וגם אז לא בטוח שתספיקו הכל…)

שעות פעילות: כל יום 9:00-17:00.

מרחק מתחנה קודמת: כחמש דקות הליכה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הטבע והמדע.

זלצבורג ביום אחד

אם אתם רוצים ליהנות ממגוון האתרים של זלצבורג, לשלב בין גנים, ארמונות ומוזיאונים, מומלץ לטייל בה במשך יותר מיום אחד. אם אתם לחוצים בזמן, להלן התמצית של התמצית- האתרים שחובה לראות בזלצבורג:

מצודת זלצבורג

קתדרלת זלצבורג

מוזיאון זלצבורג

בית מוצרט (אפשר לבחור בין בית הולדתו לבית נעוריו)

ארמון הרזידנץ

גני מירבל

זלצבורג ביומיים

יום 1:

ארמון הלברון

מצודת זלצבורג

קתדרלת זלצבורג

מוזיאון זלצבורג

מוזיאון הפנורמה

יום 2:

גני מירבל

בית מוצרט (בית נעוריו)

בית מוצרט (בית הולדתו)

ארמון הרזידנץ

מוזיאון הטבע והמדע

מקומות לטיול מחוץ לזלצבורג:

האזור בו נמצאת זלצבורג נקרא זלצבורגלנד. אזור זה עשיר באתרי טבע מקסימים, אגמים, כבישים מתפתלים במעלה ההרים, מפלים, מערות וכמובן מכרות מלח שעל שמם נקראת זלצבורג.

מכרות המלח: מכרות המלח המפורסמים של אזור זלצבורג נמצאים במרחק של כעשרים דקות נסיעה מהעיר, סמוך לעיירה הליין (Hallein). הביקור במכרות הם חוויה שבה תיכנסו למנהרה שתיקח אתכם למקום ולזמן אחר. תחילה תלבשו בגדי כורים אמיתיים, לאחר מכן תגלשו מטה במגלשה שתביא אתכם לעומק של כ- 80 מ’ מתחת לאדמה. הסיור המודרך כולל גם שייט בסירה באגם התת קרקעי ובו תקבלו מושג על עבודת הכורים במקום לפני שנים. לקינוח תעלו מעלה ברכבת כורים אמיתית. זוהי חוויה כיפית לגדולים ולקטנים.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מכרות המלח.

מערת הקרח: אם לא הספיק לכם הלבן של המלח, זה הזמן לראות את הלבן של הקרח. באזור זלצבורג, מעל העיירה וורפן, נמצאת אחת ממערות הקרח הגדולות בעולם. אורכן הכולל של מערות הגיר המורכבות מחללים שונים ומשונים הוא 40 ק”מ. בקומפלקס המערות תראו גושי קרח בצורות מרתקות ובגדלים שונים. תהליכים חוזרים ונשנים של חדירת מי שלגים מופשרים באביב וקפיאתם בחורף מדי שנה יוצרים צורות מרהיבות בכל פעם מחדש, כך שבכל שנה המערות נראות מעט אחרת. הסיור במערה הוא מודרך וכולל מדרגות רבות. הטמפרטורה במערות הן מתחת לאפס כך שיש לקחת זאת בחשבון. אל המערות מגיעים ברכבל מהעיירה וורפן.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מערת הקרח.

כביש גרוסגלוקנר (Grossglockner): כביש זה נחשב לדרך היפה ביותר העוברת במעלה האלפים האוסטרים. הכביש המתפתל מגיע עד לגובה של קרוב ל- 3800 מ’. את רכס גרוסגלוקנר חוצה כביש מתפתל של 48 ק”מ. הוא נע בין אזורים מושלגים לאזורים קירחים מצמחיה לאזורים ירוקים. בין ההרים תמצאו עמקים ירוקים, אגמים, כפרים קטנים, מפלים ועוד. כיוון שכאן הדרך עצמה היא העיקר, היא מרוצפת לאורכה בבתי קפה קטנים, גני שעשועים ונקודות תצפית מהן תוכלו להשקיף על שלל היופי של האזור. אחת התחנות בדרך היא מרכז המבקרים ע”ש פרנץ יוזף וקרחון pasterze, הקרחון הגדול ביותר באוסטריה.

ליכטנשטיין קלאם (Liechtenstein Gorge): ליכטנשטיין קלאם הוא שמורת טבע הכוללת נקיק עמוק וצר כשברובו של המסלול הולכים על גשרי עץ צרים כשסביבכם סלעים ומצוקים ותחתיכם מים זורמים בשצף. הרסס הניתז מן המפלים היורדים מטה בעוצמה יוצר קשתות מרהיבות. זאת במקומות שהשמש מצליחה מעט לחדור פנימה בין האפלולית של המצוקים. אמנם המלך האמיתי במקום הוא הטבע, אבל הוא נקרא דווקא על שמו של נסיך, הנסיך ליכטנשטיין שהפך את המקום לנגיש למטיילים ב- 1875.

מאמר נוסף למסלול טיול של יום בזלצבורג למבוגרים ולילדים

רוצים תכנון אישי באוסטריה?


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם