• תַפרִיט
  • תַפרִיט

8 ימי טיול בסלובקיה – ברטיסלבה ועמק ליפטוב בטיול כוכב

דף הבית » 8 ימי טיול בסלובקיה – ברטיסלבה ועמק ליפטוב בטיול כוכב

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 10 דקות

יום 1: תל אביב – בודפשט\וינה – ברטיסלבה

אפשרות ראשונה

נחיתה בבודפשט ויציאה לכיוון ברטיסלאבה, משך הנסיעה כ- 3 שעות על האוטוסטראדה

אפשרות שניה

נחיתה בוינה ויציאה לכיוון ברטיסלאבה. משך נסיעה כשעה וחצי (כולל מעבר גבולות, עדיין אין מעבר חופשי).

לקראת הערב מאד מומלץ להתחיל לעשות סיור במרכז העתיק של העיר. מראה מקסים של העיר בשלל אורות הרחוב

 

העיר העתיקה

במרכז נמצאת מזרקת מקסימיליאן, ומסביב ארמון מועצת הממשל המלכותי, ארמון קוטשרפלד (אחד מהבניינים היפים בסגנון הרוקוקו), והבית הירוק.

את הסיור בעיר העתיקה מתחילים במלון פורום הניצב מול התיאטרון הסלובקי הלאומי שהוא מבנה מדהים ביופיו בסגנון ברוק ורנסנס שתוכנן על ידי הארכיטקטים הוינאים פלנר והלמר בשנים 1884 – 1886. בקומה השניה יש פסלים של מוזות, ומעליהן הגג המצופה זהב, משם הולכים דרך כיכר ה- SNP שהיא כיכר כיכר ההתקוממות הלאומית הסלובקית ומשם מגיעים לארמון קגלביץ. בסמוך אליו בית העיריה הישן הפונה אל כיכר הלוואנה במרכז נמצאת מזרקת מקסימיליאן ובראש העמוד המלך מכסימיליאן זקוף הקומה אוחז בחרב, ומסביב ארמון מועצת הממשל המלכותי, ארמון קוטשרפלד (אחד מהבניינים היפים בסגנון הרוקוקו), והבית הירוק. הפסקת קפה מומלץ לעשות בבית הקפה –קונדיטוריה מאייר בכיכר הפועל משנת 1900.  מאד לשתות קפה ולאכול עוגה בבית הקפה שנחשב אחד הטובים בברטיסלבה. מהכיכר לכיוון מערב נמצא את שרידי החומות של העיר ולידה גלעד לזכר יהודי ברטיסלבה קורבנות השואה. בסמוך על קיר שיש שחור מצויר תרשים של בית כנסת, אחד המרשימים באירופה, שנהרס על ידי השלטונות הקומוניסטיים כדי לבנות כביש מהיר.

חתם סופר (יש לתאם ביקור). שעות פתיחה: א’ – ה’ 13:30 – 17:30 דוא”ל znoba@znoba.sk

שגרירות ישראל

שעות פתיחה ימים ב’ – ה’ 09:00 – 17:00.

כתובת: Hotel Borik Borik 15B14 08

טלפון: +(421)-2-54410556/7/8/9

פקס: +(421)-2-54410850  

יום 2: דרך היין וברטיסלאבה

אזור משופע בכרמי יין מצויינים לרגלי הרי הקרפטים הנמוכים בכיוון צפון-מערב. באזור שלוש עיירות ציוריות, פזינוק (Pezinok), מודרה (Modra)  ו-סוואטי ז’ור (Svaty Jur), המשווקות בעיקר את היין אדום המפורסם שלהם, הנקרא “פרנקובה מודרה”, שאף זכה במדליות זהב רבות. מומלץ לטעום מהיין המשובח. במרכזה של דרך היין כחמישה ק”מ צפונית לעיירה מודרה (פנייה שמאלה), נמצאת טירה מתקופת ימי הביניים  צ’רבני קאמין משם ניתן לצפות בתצוגת צייד בזים מסורתית, ניתן לצאת לסיור במוזיאון היפיפה של חדרי הטירה. הכניסה בעלות. שווה.

כאן האזור שבו מומלץ לבצע את הלינה. מומלץ בשעות אחה”צ והערב לערוך סיור היכרות ראשוני עם בירת סלובקיה ברטיסלבה. העיר נמצאת ליד מפגש הגבול בין הונגריה ואוסטריה.

מודרה: עיירה קטנה ומטריפה, הנמצאת על “דרך היין”. העיר מוקפת כרמים, והיינות שלה נחשבים כטובים ביותר בסלובקיה. כמו כן, ידועים תושבי המקום במקצועיותם במלאכת הקרמיקה. בספטמבר ישנם פסטיבלים של היינות ואז העיר תוססת.

חזרה לברטיסלאבה

יש מספר אטרקציות ורעיונות לביקור

המצודה

http://www.slovakheritage.org/Castles/bratislava.htm

סמל העיר ברטיסלבה היא מצודה בעלת ארבעה מגדלים, הצופה על העיר והדנובה, ועל מפגש הגבולות הונגריה, אוסטריה וסלובקיה, ששימשה כמקום מגורים למלכי הונגריה. המצודה בנויה בסגנונות שונים, ועברה תהפוכות ונזקים עקב הפגזות במלחמות השונות, מה שהביא לעיבוי הקירות עד לרוחב של 11 מטרים בצד המערבי. מה שרואים היום זה השחזור שהסתיים בשנת 1968

אתר הזיכרון לחיילים הסובייטים

בליבה של העיר, על ראש הגבעה (שזהו המקום הכי גבוה בעיר), קיים אתר זיכרון גדול במיוחד לזכר החילים הרוסים שנפלו במלחמת העולם השנייה על מנת לשחררה. במרכז ישנו עמוד זיכרון בגובה 40 מטר שעליו יש פסל חייל רוסי. תצפית חוויתית לעיר ביום בהיר.

לחובבי המוזיאונים

מוזיאון העירוני, המוזיאון ליין, ארמון הארכיהגמון, שבו חתמ ו ב-1805 נפוליאון וקיסר אוסטריה פרנץ יוזף ה-1 הסכם שלום, ארמון מירבאך בסגנון רוקוקו, מוזיאון למוסיקה עממית המרתק שבתוך המבצר, המוזיאון הלאומי הסלובקי והגלריה הלאומית הסלובקית לגדת הנהר.

סיורים באוטובוס בשפה האנגלית

כל יום משעה 9.30 ממרכז העיר לסיבוב בברטיסלבה ומבצר דווין.   סיור A

כל יום ראשון ושני משעה 9.00 ממרכז העיר לסיבוב בברטיסלבה .  סיור B

כל יום שבת משעה 14.30 ממרכז העיר לסיבוב בברטיסלבה לפי בקשת הלקוחות.  סיור   C

ביקור רגלי עם הדרכה

כל יום בשעה 14.30 ממרכז העיר. כרטיסים ניתן לקנות במשרד למידע תיירותי ב- Venturska 9. יש אפשרות גם לסיורים ליום שלם ובכל שפה.

סיור בסירה או ספינה

חברת LOD מבצעת סיורים מסוגים שונים. www.lod.sk

מופעים ותערוכות בברטיסלבה

ג’אז – אוקטובר

פסטיבל המוזיקה – ספטמבר אוקטובר

פסטיבל הקיץ- יולי אוגוסט

קונצרטים של אורגנים- – יולי אוגוסט

צילום – נובמבר

  

יום 3: טרנצין, צ’יצמני, עיירת הספא רייקה לנסה וטפליצ’ה ועמק ליפטוב
ביקור מנוחה בעיר Trencin , סיור רגלי קצר בעיר העתיקה.
סעו לכיוון עיירה בשם Bojnice במרכז העיר ישנה טירה מרשימה ומסתורית, שהשתמרה מימי הביניים, ובין כותליה חבויים אגדות וסיפורי שדים ורוחות. סיירו מעט במרכז העיירה. מאוד נחמד לבקר בגן החיות הגדול ביותר בסלובקיה שמצוי בעיירה זו.

משם על כביש 64 נמצא כפר קטן אותנטי וציורי בשם Cicmany. הכפר נמצא בעמק גליני, סמוך לנהר ריצ’נקהו. במאה ה-18 החלה תופעה אדריכלית עממית של ציורים המעטרים את הבתים. כמעט בכל בית מתוך 136 בתי עץ במקום יש ציורים שונים על הקירות בדוגמאות הלקוחות מרקמות תחרה: פתיתי שלג, איקסים, פרחים ועוד. עקב שריפה שפרצה בכפר בשנת 1921 שוחזרו הציורים כפי שהיו. חלק מהבתים חדשים יותר. בכנסיה של הכפר ישנה מפה של ישראל ועליה מסומנים מקומות הקשורים לנצרות כולל Efraim (כנראה במקום בו שוכנת היום אפרת).

קרוב לצ’יצמני יש מקום הנקרא Rajecka Lesna  ( שלושים ק”מ מזלינה), ליד הכנסייה של המקום יש תצוגה מדהימה עשויה מעץ של עיר עתיקה סלובקית בשם בית לחם.

המיצג ניבנה בין השנים 1980-1989 על ידי ג’וסף פקארא בגודל של 8.5 אורך רוחב של 2.5 מטר ובגובה של 3 מטר. במיצג 170 דמויות עממיות שעסוקות בעבודה, שירה ומשחק. כמו כן, יש כ-150 בעלי חיים.  חלק גדול מהדמויות מופעלים חשמלית באמצעות מנועים חשמליים קטנים.

שעות פתיחה :כל יום משעה 09:00 – 18:00.

מחירי כניסה :הכניסה חופשית.

טלפון :+(421)-41-5488134

מה לראות בבית לחם

 

משם לעצור למנוחה קלה ומקסימה לרגלי מורדות הרי פטרה ורכס סוליוב שוכנת עיירת מרחצאות ונופש רייקה טפליטצה Rajecke Teplicec, שנחשבת בין המובילות בסלובקיה. אתר הספא “אפרודיטה” נבנה במאה ה-17 על מעיינות המים המינרליים. בעיירה מספר מקומות לבילוי: אגם מלאכותי עם סירות משוטים, שבילי הליכה בשמורת הטבע המוריקה של הר סקאלה, בריכת שחייה תרמית (לא כל העונה – יש לברר), מעיינות גופרית חמים וחמאם טורקי במרכז העיירה. למי שבה לשם נופש ספא, העיירה יכולה לשמש גם כבסיס לטיולים באזור, למשל לצ’יצמני, ריאקה לנסה (בית לחם), מצודת סוליוב ועוד.),

– 

יום 4: עמק ליפטוב וטירת אורווה
משם ליאסנה Jasna שמורת טבע נדירה ביופייה, במרכזם של יערות עד ושרשרת פסגות המתנשאות לגובה 2,043 מטר, המתויירת ביותר בהרי הטאטרה הנמוכים. מלבד הנוף הפראי, ניחוח היערות והאווירה השלווה, האתר מציע שפע פעילויות תיירותיות לאורך כל השנה. בתקופת החורף לכל חובבי הסקי, יאסנה הינו אתר הסקי הטוב והמפורסם ביותר במרכז אירופה. על כביש 584, 12קילומטר דרומה מליטובסקי מיקולש  ביקור במערת הנטיפים Demenovska Cave  Liberty או בשם “Demenovska Jaskyna Slobody”. המערה נוצרה על ידי נהר דמנובסקה שחלק ממסלולו ידוע וחלק רב נסתר. הסלעים והנטיפים במערה בעלי צורות שונות ומגוונות. התגלתה בשנת 1921 על ידי מורה בשם אליוס קארל. נפתחה לראשונה לציבור בשנת 1924. במקום התגלו עצמות דובים שהסברה היחידה שהגיעו עם זרימת הנהר. המערה שימשה כהשראה למלחין סלובקי ידוע בכתיבת המוזיקה שלו.

אורך המערה 8355 מטר. סיור קצר 1145 מטר לשעה, מסלול ארוך 2150 מטר לשעה וארבעים דקות. מעלות הקור במערה 7.3 צלסיוס

נסיעה בדרך נדירה ביופייה את שמורת הטבע של רכס הטאטרה הנמוכים לכיוון העיר ליפטובסקי מיקולאש Liptovsky Mikulas,  עיר בת 34,00 תושבים הנמצאת בין הרי הטטרה המערביים והרי הטטרה התחתיים, בעמק ליפטוב, באזור יפה ומוריק עם אגם (בצד המזרחי), שהוצף בגלל בניית סכר על הנהר במקום. בעבר גרו כאן כמה מאות יהודים, אך כולם נספו בשואה. בעיר בית כנסת מהמאה השמונה עשרה, שנראה כבזיליקה בסגנון יווני. כיום מתוחזק בית הכנסת על ידי הקהילה היהודית בסלובקיה, ומשמש בעיקר לתערוכות וקונצרטים. ליד האגם ישנה כנסיה מיוחדת בנויה מעץ מהמאה ה-18, שנבנתה ללא מסמרי מתכת. בכנסיה יש מקום ל-3,000 מתפללים.

צפונית לעיירה Liptovsky Mikulas ישנו פארק מים בשם טרטלנדיה Tatralandia ובו 9 בריכות תרמיות מבעבעות של מים עשירים במינראלים, מגלשות, ג’אקוזים, פארק חבלים, מיני גולף, עיר מערב פרוע ועוד מתקני שעשועים מיוחדים לכל בני המשפחה. המחירים יורדים החל מהשעה 17:00. להשאיר את כל החפצים מלבד הכפכפים והמגבת בלוקרים. מקבלים מעין “שעון” שפותח את הלוקר והוא עמיד במים.

 

ביקור בטירת אורווה Oravsky Hrad 11 קילומטר מדולינה קובין על הכביש 59. טירה הנמצאת מעל הנהר, בכפר אורווסקי פודזמוק (Oravsky Podzamok), על צוק סלע תלול בגובה 112 מטר, במיקום אסטרטגי מעולה השולט על כל האזור אל עבר הרי הטטרה הגבוהים ממזרח והנמוכים ממערב. זוהי אחת הטירות העתיקות והחשובות ביותר בסלובקיה. הטירה הבנויה בסגנון גותי ובנתה בשנת 1267 ומאז שופצה כמה פעמים, באחת הפעמים בגלל שריפה שפרצה במאה ה-18.
במקום יש סיור קבוצתיים של שעה וחצי, עם הופעות והצגות המתארות את החיים בימי הביניים. הסיור נערך במסלול מיוחד, ולא כל החדרים פתוחים לקהל. ניתן לראות את הקאפלה, אולם האבירים, אולם הנשק, וכל מיני אוספים אחרים (מכשירי עינוי וענישה, שטיחים, רהיטים, בעלי חיים מפולחצים, אוספי ארכיאולוגיה ואתנוגרפיה).

שעות פתיחה: כל יום משעה 08:30. הסגירה משתנה בהתאם לעונות.  יש חניה בתשלום הצמודה מימין לטירה.

ולסיום מכביש 59 פונים מזרחה, נוסעים כ-13 קילומטר ומגיעים לכפר מקסים בשם זובארץ’ Zuberec במקום ישנו מוזיאון פולקלור פתוח המציג את אורח החיים הסלובקי האותנטי כפי ששומר מהמאה ה16/ כפר מקסים המשמש כנקודת בסיס ללינה ויציאה לכל האתרים שבסביבה. במקום יש מוזיאון עממי עם בתי עץ מסורתיים מכל התקופות ומכל הסגנונות. האתר הרשמי של הכפר

למי שרוצה להישאר יום נוסף לנופש מומלץ לנסוע לאורוויצה Oravice נמצא אזור לטיולים רגליים וגם פארק מיאנדר, פארק ספא ופארק מים חדיש ביותר עם ברכות מים מינרליים מחוממות ומבעבעות בטמפרטורה של 37 מעלות. המים מכילים קלציום, מגנזיום, מלח וברזל, במקום מספר אפשרויות מסאג’ מיוחדות כמו גייזר ובועות לחץ. התכנון והשרות במקום הם ברמה מצוינת, ולא צריך לקחת ארנק לבריכה על מנת לקנות במסעדה (מקבלים שעון מיוחד שמשמש גם לפתיחת התא שלך ומשלמים ביציאה). בסמוך לספא נפתח גם אתר סקי חדיש השייך למקום.

 –

יום 5: הטאטרה הגבוהים ושיט רפסודות
צפונית מזרחית לעיר ליפטובסקי מיקולאש, בפריבילינה  Pribylina כפר סלובקי אופייני המשמש מוזיאון פולקלור פתוח המציג את אורח החיים הסלובקי האותנטי. במקום שחזור של כפר אופייני בתי מגורים מעץ למגורי אנשים, בתי מלאכה, חצרות, מקום לבעלי חיים, ממגורות, וכן בתי ציבור ככנסיות. הבתים שכאן הובאו מהכפרים באזור ליטופסקה מרה, לפני שהוצף.

טיפוס לכיוון הטאטרה הגבוהים ביקור בעיירת הקיט והסקי המפורסמת שטרבסקה פלסו Strbske Pleso  הנמצא בגובה 1,351 מטרים. במקום אגם (פלסו) האסור לרחצה, ומסביבו פארק. באזור יש אתר ששימש לתחרות באליפות העולם לסקי. זהו מקום אידאלי לביצוע טיולים רגליים בני שעה עד שמונה שעות

נסיעה צפונה אל הגבול שבין סלובקיה לפולין. ויסוקה טאטרי (Vysok Tatry) הם ההרים האלפיניים היחידים במזרח אירופה. פסגות סלעיות צרות מתנוססות כאן גבוה מעל העמקים הרחבים שנוצרו מפעילות קרחונית, שמצידהם מתנשאים קירות תלולים. נעפיל ברכבל אל גובה 2,632 מ’ אל פסגת Lomnicky Stit הפסגה הגבוהה שבהרי הטאטרה.

ביקור בשמורות הטבע מסלול הליכה עם נופים עוצרי נשימה סביב האגם. מומלץ לסעוד באחד ממסעדות Koliba גריל בשרים סלובקית אוטנטתי הממוקמת ב Stara Lesna או ב Tatranska Lomnica.

או

נסיעה אל העיירה Stary Smokovec , נקודת המוצא אל מפלי Hrebienok מסלול הליכה של כשעה. מומלץ לסעוד ארוחת ערב באחד ממסעדת גריל בשרים סלובקית אותנטית טיפוסית Koliba מלווה בארוחת ערב ומוסיקת פולקלור צועני.

נסיעה לכיוון פארק פיניני Pieninsky Narodny Park אל  Cerveny Klastor נקודת המוצא לשייט בנהר הדונייץ המתווה באזור זה את הגבול הבינלאומי בין שתי המדינות (פולין וסלובקיה), צוקי-הגיר בגובה 500 מ’, מרשימים. בפתח הערוץ ניצב מנזר קרטוסיאני מבוצר, שכיום נמצאים בו משרדי הפארק ומוזיאון. מיוני עד אמצע ספטמבר מפליגות רפסודות מן המעגן שליד המנזר, השיט נמשך קרוב לשעתיים ברפסודות המורכבות מחיבור של 5 סירות. הרפסודות מפורקות במורד הנהר, מועמסות על משאיות ומועברות למעלה הנהר שם הן מורכבות מחדש ומוכנות לסבב נוסף לפעמים תתקלו בתחרות בין הרפסודות של פולין וסלובקיה. בסיום השייט מגיעים לתחנת איסוף (אוטובוס\מונית בתשלום) שמחזירה אותך לנקודת החנייה שלך ואם חשקה בנפשך אוכל חם וטעים ישנם מיסעדות איכותיות ולא יקרות

מומלץ לבקר בעיירה Stara Lubovna ישנה כנסיה אוונגליסטית הבנויה מעץ.

כ 45 ק”מ מזרחה בסמוך לגבול פולין ישנה עיירת ספא מפורסמת בשם Bardejov עיירה זו, שמורה גם היא ע”י אונסק”ו כאתר מורשת.

 –

יום 6: מצודת ספיש, לבוצ’ה ופופראד
Levoca עיר קטנה ומרשימה שהוקמה בשנת 1249. העיר העתיקה מוקפת בחומה מימי הביניים. בשנת 1550 כילתה שריפה את העיר. מעל העיר, על גבעה קטנה במרחק של 1,500 מטר בערך, משקיפה הכנסייה של מריה הבתולה. העיר יושבת על כביש E-50, לצידו של נחל לווסקי פוטוק, שהוא שלוחה של נהר הורנד.

אתרים לביקור בלבוצ’ה:

כנסיית יקוב הקדוש THE ST. JACOB’S CHURCH

כנסייה במרכז העיר שנבנתה בסגנון גותי בסוף המאה ה-14. את הכנסייה מעטרות יצירותיו של אומן העץ יליד המקום פאוול (Majster Pavol), שחי בשנים 1460 – 1537. הוא היה מגדולי האומנים בתחום עבודות גילוף העץ. לבוצ’ה שימשה כמקום עבודתו, והוא כיהן גם כחבר במועצת העיר. אחת מהיצירות בכנסיה היא המזבח הגדול בעולם, 18.6 מטרים גובהו ו-61 מטר רוחבו, שבנייתו ערכה כעשר שנים (1507 – 1517), ובו יש גילופים מדהימים של תמונת הסעודה האחרונה. המודלים לדמויות היו סוחרי העיר, ששילמו לו. ליד הכנסייה נמצא כלוב הבושה (Medieval pillory) שנבנה בתחילת המאה ה-17 על ידי הפרוטסטנטים, ובו הוצגו לראווה כל הנשים שהלכו בדרך ההפקר, ובתקופה מאוחרת גם פושעים.

לצידו הדרומי נמצא מגדל השעון.

בית העירייה רדניצ’ה Town Hall radnica

אחד הבניינים היפים בעיר שנבנה במאה ה-15 בסגנון גותי ששונה מאוחר יותר לסגנון הרנסנס. בקומת הקרקע נמצאים משרדי העירייה, ובקומה מעל מוזיאון האזור וגם תצוגה המסקרת את תולדות העיר. בית העיריה הוא אחד מהבתים היפים בלבוצ’ה.

בית תרוזו

ליד הכיכר וקרוב לבית המועצה נמצא בית תרוזו זהו בניין פרטי שנבנה בשנת 1532 בסגנון רנסנס עבור משפחת טרוזו.  בשנת 1903-4 הוספו עיטורי סגרפיטו  סביב החלונות.  כיום הבניין משמש כארכיון של המחוז. במרחק של 1500 מטר בערך על גבעה קטנה משקיפה כנסיה של וירג’ין מארי.

מעל לבוצ’ה נישא מצודה הגדולה ביותר במרכז אירופה,Spisske Hrad המצודה עומדת על ראש גבעה שגובהה כ-180 מטר, שולטת על כל האזור, ומהווה נקודה אסטרטגית. הנוף הנשקף מהמבצר הגדול ביותר בסלובקיה מרהיב ביופיו. המבצר הוקם ב-1209 על ידי המלוכה ההונגרית, נהרס על ידי הטאטארים במאה ה-13, נבנה מחדש במאה ה-15, ונשרף ב-1780. בשנת 1969 החל שחזור המבצר, ואותו רואים כיום. במקום, שהינו אחד מאתרי השימור של אונסק”ו, נשארו שרידים של מגדל גותי עגול, מאגר מים, קפלה וארמון רומנסקי מלבני, היושב מעל לתהום. בצינוק מוצגים מכשירי עינויים. במקום נערכים סיורים מודרכים בתשלום, ובעונות מסוימות יש פסטיבלים ותצוגות המראים קטעים מן החיים בעבר. דרך הגעה “רכב: מכביש E-50, ניתן להיכנס למצודה גם מהעיירה ספיסקה פודחראדייה (Spissk Podhradie), שנמצאת למרגלות למבצר, אך העלייה קשה יותר. 

 

יום 7: קרמניצה ועיר מכרות הכסף והזהב
נסיעה בכביש 66 וב-ZVOLEN    לפנות בכביש E571 ימינה ומגיעים לעיירה קרמיניצה  Kremnica   ביקור בעיירה שהייתה מרכז חשוב למלכים ומלכות מכל רחבי אירופה, שהתענינו   במכרות הזהב שלה. הדבר הביא תהילה וכבוד לעיר, וכתוצאה מכך נקראה העיר   “הזהב של קרמניצה” בזמן שלטון ההונגרים. הכרייה של הזהב הופסקה לאחר   שחברה קנדית ערכה בדיקות והגיעה למסקנה שכמויות הזהב אינן מסחריות ולא כדאי לבצע   כרייה. בעיר העתיקה ישנו מפעל שעובד מהמאה 14 ועד היום ליצור מטבעות ומדליות   לכל העולם, המפעל אינו פתוח למבקרים וזה מסיבות של ביטחון, אך ממולו (בצד השני של הפארק) ישנו מוזיאון   מטבעות בן 4 קומות עם הדגמה (בקומת מרתף) של    מכרה כרייה המראה לנו המבקרים איך עבדו ובאילו תנאים. בסוף הסיור גם יתנו   לכם אפשרות להנפיק עבורכם מטבע מנחושת. המפעל והמוזיאון נמצאים בחלק הפנימי של   העיר סמוך למבצר שמקיף את העיר העתיקה. במקום יש קומפלקס בניינים היסטוריים   בסגנון רומי. בנוסף לכך, בעיר העתיקה ישנה כנסיה מרשימה (גם מבפנים וגם   מבחוץ) שניתן לעלות עליה ברגל. איך   שעוברים את השער רואים ברקע את הכנסייה משקיפה על כל האזור.

המוזיאון   למטבעות ומדליות –  התפתחות המטבע   בסלובקיה – בבית הירוק

Museum   of coins
Zámocké nám. 1
967 01 Kremnica
tel.: 045 – 6743 968
Opening hours:
Tuesday – Sunday: 9.00 – 12.00 13.00 – 16.30

בקבוצות   של 10 איש ניתן לקבל הדרכה באנגלית. אם תבקשו יפה ותלוי במצב הרוח של המנהל   תוכלו גם לקבל סיור אישי.

בסמוך לעיירה זו, ב- Krahule   על-פי ציון גיאוגרפי ישנה אנדרטה המציינת את מרכזה הגיאוגרפי של אירופה.

כדאי לעצורל מנוחה קלה  בזבולן   עיר בת כ-43,000 תושבים, שבה יש ארמון-טירה מבוצר ויפה מהמאה ה-14.

ביקור בעיירה בשם -Sklene Teplice   (בסמוך ל- Banska Stiavnica)   בעיירה זו מצוי ספא יוצא דופן, בתוך מערה, ספא זה פעיל מעל ל 400 שנה והיה ברשות   משפחות האצולה, הביקור בספא הוא על בסיס מקום פנוי, כמות האנשים המקסימלית היא   עשרה איש למשך 30 דקות בלבד. יש לתאם שעה מדוייקת. הספא שייך למלון Hotel   Liecebne termalne kupele, אך לא חובה להיות אורח המלון כדי להתארח   בו.

דרך כביש 65 פונים שמאלה לכביש E571   בפניה לפנות ימינה.בדרך לביקור בבנקה סטאוניצה Banska   Stiavnica  שהיא עיר מכרות הזהב הראשונה באירופה, עיירה   עתיקה מתקופת ימי הבניינים.

יום 8: בדרך לבודפשט

בדרככם   חזרה לבודפשט סעו לכיוון העיירה Komarno אשר בה נפגשים שני הנהרות הגדולים של סלובקיה, נהר הואה   והדנובה. במרכז העיר ישנו אזור שנקרא מרכז אירופה, ובו קומפלקס של בתים המורכבים מכמה סוגי בנייה מ-26 מדינות באירופה   וגם נקודת ציון שמראה את המיקום המדויק של מרכז אירופה

עם חציית הגבול להונגריה   ישנם שני מקומות מומלצים .

בעיירה   אשטגרום Esztergom  ובטירת וישנגרד שנמצאת במיקום אסטרטגי

או  

לעירה התיירותית סנטאנדרה Szentendre ומומלץ  לבקר (עד שעה 15:00 למשך שעתיים) בעיר העתיקהולסייר ברחובתיה הציוריים, מומלץ להכנס  למוזיאון המרציפן המכיל יצירות מדהימות   שמיוצרות ממרציפן.  

משם המשיכו בדרככם אל בודפשט (החזרת הרכב).

מאמרים ומסלולי טיולים בסלובקיה

סלובקיה, מידע תיירותי

7 ימי מסלול טיול בבודפשט וסלובקיה. הרי הטאטרה הנמוכים, הרי הטאטרה הגבוהים, גן העדן הסלובקי

8 ימי מסלול טיול בעמק ליפטוב שבסלובקיה, מסלול כוכב

9 ימי מסלול טיול בסלובקיה ופולין. בהרי הטאטרה וקראקוב

9 ימים בסלובקיה ופולין. הרי טאטרה, קראקוב ובראטיסלבה

9 ימי מסלול טיול בהרי הטאטרה הגבוהים והנמוכים בסלובקיה

9 ימי מסלול טיול בסלובקיה ופולין . גן העדן הסלובקי, הרי הטאטרה הגבוהים, קראקוב וזאקופנה

9 ימי מסלול טיול בסלובקיה ופולין. הרי טאטרה נמוכים, הרי טאטרה הגבוהים , קראקוב וברטיסלבה

9 ימי מסלול טיול בפולין וסלובקיה. ברטיסלבה, הרי הטטרה הגבוהים, הרי הטטרה הנמוכים, קראקוב וזאקופנה

9 ימי מסלול טיול בסלובקיה ופולין. גן העדן הסלובקי, הרי הטאטרה הגבוהים, קראקוב וזאקופנה, עמק המרחצאות, ברטיסלבה, ברך הדנובה

10 ימי מסלול טיול בסלובקיה ופולין. הרי הטאטרה גבוהים, קראקוב זאקופנה וברטיסלבה

10 ימי מסלול טיול, בסלובקיה. הרי הטאטרה הגבוהים והנמוכים, זאקופנה, קראקוב וברטיסלבה

 

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם