• תַפרִיט
  • תַפרִיט

הסכנות בהזמנות תיירות באינטרנט ואיך להמנע מכך

דף הבית » הסכנות בהזמנות תיירות באינטרנט ואיך להמנע מכך

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 12 דקות

נדודים ומעשי נוכלות – שני דברים שמלווים את התרבות האנושית משחר הימים. הסכנות בהזמנות תיירות באינטרנט – מ”פישינג” (phishing scam) ועד למכירה דברים שלא קיימים בכלל…

קחו נשימה – מישהו מנסה לעבוד עליכם! ואנחנו נעזור לכם.

מאז ומעולם אנשים נדדו, בתחילה בשביל מזון או בחילופי העונות, כדי להימלט מהקור העז המגיע לעת חורף. בהמשך הם נדדו כדי לגלות ולמפות את העולם, ואף לכבוש אותו. לאחר מכן, וכמובן שגם בימינו אנו, אנשים נודדים אחרי פרנסה ומחייה, בחיפוש אחר שיפור תנאי החיים שלהם.

כתב וערך: עידו ענבר ido.inbar@gmail.com

תחשבו לפני שאתם לוחצים על המקלדת

הרעיון מאחורי הרעיון הזה הוא שאתם תמיד צריכים להיות זהירים אחר ניסיונות פישינג (הונאות). סביר להניח שאתם מכירים היטב את קבלת הודעות באימייל/ווטסאפ/טלגרם וגם רשתות חברתיות. שחקני הונאות אלו מודעים להודעות שאתם רגילים לקבל, וסביר להניח שהם יכולים לשכפל אותם בקלות יחסית.  בכל פעם שאתם מקבלים, עדיף לבדוק שקישורים כלשהם אינם מכילים שמות דומיין מאתרים אחרים לפני הלחיצה למנוע השתלטות ופעולות זדוניות. עדיף ליצור קשר טלפוני עם הנציג.

שני דברים עיקריים השתנו לאורך השנים, והם המאפיינים העיקריים של הנווד המודרני:

  1. כיום, אנו נודדים ממגוון סיבות, אך הסיבה המובילה היא פשוט בשביל הכיף שבדבר, ואפילו יש לזה שם – ‘תיירות’.
  2. רוב התהליך – חיפוש המידע, חיפוש מקומות הלינה, הזמנת הטיסות, קרוזים וכיו”ב – נעשה על גבי רשת האינטרנט.

מאז ומעולם הדרכים היו מקום בו לא רק נוודים הסתובבו, אלא גם נוכלים למיניהם, אותם טיפוסים מאוסים שיעשו הכול כדי לגנוב ממך.

ומה צריך הנווד או התייר? מקום לאכול בו, מקום לבלות בו את זמנו ומקום ללון בו לאחר יום ארוך ומרגש. במאמר זה נפגוש את מעשי הנוכלות העדכניים ביותר, אלו שמתגלים דרך הטכנולוגיה ומהווים את עקב האכילס של עידן הנוחות, העידן בו אנו מזמינים הכול דרך האינטרנט, נהנים, ומסתכנים.

נוכלים לא מתים, הם רק מעדכנים שיטות פעולה!

בעולם שבו רוב הפעילות הכלכלית מתבצעת על גבי רשת האינטרנט, זהו גם המרחב הפעיל ביותר בכל הנוגע לתיירות, וכמובן לנוכלות, כאשר גולת הכותרת היא הזמנת מקומות און-ליין, ועם סטטיסטיקה של אלפי הזמנות בדקה (!) מכל העולם, מדובר במכרה זהב, לעסקים ולנוכלים כאחד.

חברות טיסה, חברות שייט, חברות שעוסקות בתחום הלינה, כולם נתונים להתקפות, זיופים ומעשי מרמה, וההכרות עם מעשים אלו תיתן לכם את הידע והאפשרות לזהות עוקץ כשהוא מופיע לפניכם, ולא להיעקץ.

לפניכם מפגש מעניין, מרגיז, מזעזע, ולעיתים אפילו מצחיק, עם נוכלי התיירות של ימינו, ועם מעשי העוקץ המודרניים סביב עולם התיירות הבינלאומית – והכול דרך רשת האינטרנט.

לאחרונה חלה התפתחות מדאיגה של פישינג ברשתות: פיסבוק, טלגרם, מייל,  והודעות SMS

אל חשש, בסוף המאמר תמצאו גם טיפים חשובים על איך מבצעים הזמנה בטוחה של חדר מלון דרך האינטרנט.

בעיקרון אפרוס בפניכם דוגמאות להונאות אך הם זהים בעיקרון להזמנת מלונות, טיסות, קרוזים ושירותי תיירות נוספים.

עוקפים את האתר – ואותך

אתרים מסודרים מחזיקים במנגנון הזמנות המתווך בין המזמין ובעל הנכס (נקרא אפילייט), תמורת נתח מהעסקה כמובן, ושומרים את פרטי הקשר של בעלי הדירות המפרסמים אצלם מחוץ להישג ידיו של התייר המחפש, בכדי לשמור את העסקה תחת האתר שלהם.

לעיתים תמצאו הזמנות סמויות או ישירות לעקוף את המנגנון תמורת הנחה או סתם כך, כפי שקרה להרבה מאוד אנשים שמפרסמים אזהרות ברשת חדשות לבקרים, אזהרות שרוב מי שמגלה אותן עשה זאת רק לאחר שנעקץ ורצה לברר האם זה קרה לאחרים, ובעיקר האם יש דרך לקבל את הכסף שלו בחזרה.

דוגמא לכך היא פרסום של הדוא”ל הישיר של בעל המודעה, כדי לפתות אנשים לפנות אליו ישירות. המחיר מפתה, ותמונות מספרות סיפור על עיסקה מהממת שאתם פשוט מתים להזמין.

אתם שולחים אימייל וההתכתבות מתחילה, ומהר מאוד אתם סוגרים את העסקה ומשלמים מקדמה או את הסכום המלא (תמורת הנחה, או כי כך מקובל, בהתאם לגרסת הבמאי).

התאריך מגיע, והנה אתם מגיעים למקום, אך הפלא ופלא, אין שם רישום עבורכם (קרה לי באופן אישי עם חברת אמומה), או שקיבלתם את לא מה שאתם מחפשים.

הטלפון איתו דיברתם ארוכות מהארץ כבר לא זמין בכלל, והמיילים שאתם כותבים באצבעות רועדות מכעס לא מקבלים כל תגובה. האתר לא יכול לעזור לכם, כי עקפתם אותו כשביצעתם את ההזמנה, והם רק יוכלו להודות לכם שעדכנתם אותם שגם עיקה הזו מזויפת, וכי עזרתם למנוע נפילה של תיירים אחרים באותו הפח.

 –

הכול מדויק עד לתשלום – עבודה (חכמה) בעיניים

לפעמים הכול נראה כשר לחלוטין: הגעתם לבעל הנכס דרך אתר מסודר. יצרתם עימו קשר דרך האתר. קיבלתם אימייל רשמי עם כל הפרטים המדויקים ובצורה מפורטת ומספקת בהחלט. קיבלתם את פרטי העסקה ואת פרטי התשלום. העברתם כסף. אפילו קיבלתם קבלה מסודרת בקובץ PDF.

מה לא בסדר?

כל זה התרחש מחוץ לאתר המקורי, שכן ברגע שיצרתם קשר עם “בעל הנכס” הוא קיבל מכם את המייל שלכם, והמשך ההתכתבות יהיה מדומיין\שם אתר (URL) שנראה ממש כמו המקורי, אך הוא פשוט לא.

האשראי חויב, אבל אין חדר ואין עם מי לדבר. ההזמנה בוצעה מחוץ לאתר האמיתי, ואין להם איך לעזור לכם.

לדוגמא, אתר הזמנות (דמיוני) בשם: best-travel-apartments.com ישלח לכם דוא”ל רשמי כך: booking@ best-travel-apartments.com

אך האם אתם ערניים מספיק לזהות את השינוי, ובעצם את התרמית כשמדובר בדוא”ל כזה: booking@ best-travel-aprtments.com

או כזה: booking@ besttravel-apartments.com

ההמלצה היא לקרוא את הוראות ההזמנה שהאתר הרשמי מציע, ולהבין כיצד אמור להתרחש תהליך ההזמנה מא’ ועד ת’, בכדי שתוכלו לזהות אם משהו השתבש בדרך!

זכרו כי גם הרמאים והנוכלים קוראים את ההוראות הללו, והעוקץ שלהם יהיה דומה עד 99% לתהליך ההזמנה המקורי, כך שהסיכון גבוה, וערנות רבה נדרשת.

 

מזמינים במהלך סטנדרטי, פשוט ובטוח, לא?!

יש מספר עוקצים שעושים על אתרים מכל סוג, וחלק מהעוקצים שכאן תמצאו שקורים גם באתרי הזמנת טיסות, קרוזים ןמלונות, מה גם שיש הרבה יותר מאלו.

חלק מהרמאויות עלולות לגרום לכם לתהות האם כדאי בכלל להזמין אי-פעם משהו מהרשת, אך אל תדאגו, אני מזכיר, בסוף המאמר ישנה רשימה של טיפים שיעזרו לכם לבצע הזמנות בטוחות וליהנות מהנוחות שהרשת מציעה, בלי ליפול בפח.

החלפת האתר המקורי באתר מזויף – הרמאות הנפוצה ביותר

הרמאות הנפוצה ביותר בשנים האחרונות היא ביצירת אתרי-דמה, אתרים המתחרים באתר המקורי של המלון או חברת ההזמנות, ומציעים לעיתים עיצוב זהה לחלוטין, ואף תוכן זהה לחלוטין לאתר המקורי.

ההבדלים הם בעיקר בשם האתר כפי שמופיע בשורת הכתובת, וכמובן, העובדה שמעבר לזה שכל מה שיקרה למספר כרטיס האשראי שלכם ולפרטים האישיים שלכם הוא שהם יגיעו לידיים הלא נכונות, אף חדר באף מלון לא יחכה לכם אחרי ההזמנה.

כדאי לפתח ערנות מעשית לשמות האתרים, ואם אתם מזמינים חדר במלון “הילטון”, ובכתובת האתר מופיעה המילה “הלטון”, רוב הסיכויים הם כי לא מדובר בטעות כתיב של בעלי המלון.

רמאות זו מתרחשת במגוון אתרים, לא רק באתרי מלונות והוסטלים, אלא גם באתרים של השכרת דירות מאנשים, וכמובן, בכל אתר שיש לו פוטנציאל לקבל מכם את פרטי האשראי שלכם, ומעת לעת מוצאים אפילו אתרים מזויפים של בנקים!

החלפת תאריכים ביוזמת האתר

זה עלול להתרחש כבר בשלב שבו האתר מציע לכם את המחירים לתאריכים שבהם חיפשתם, או אחרי שסיימתם את ההזמנה וכבר נתתם את כרטיס האשראי שלכם.

אתם בוחרים מדינה, עיר ואת התאריכים ה ומקבלים רשימה של הצעות. אתם בוחרים בהצעה שנראת לכם, וממשיכים לביצוע ההזמנה.

אם הייתם שמים לב, הייתם רואים שהתאריכים השתנו, שכן לא היה מקום מתי שרציתם, והאתר מאוד רוצה לסיים את ההזמנה שלכם ולקבל את העמלה שלו.

לעיתים ישנה הודעה קטנה במקום צנוע המעדכנת את הגולש כי “לא נמצאו מקומות בתאריכים המבוקשים – לפניכם אפשרויות לינה בתאריכים סמוכים”, ולעיתים אין שם דבר פרט לכפתור בוהק של “לביצוע ההזמנה לחצו כאן”.

יש את אלו שלא מגלים את השינוי עד לאותו היום בו הם מגיעים למקום כדי לשמוע מהקבלה כי אכן יש הזמנה על שמם, אך רק לשבוע הבא.

“דאבל-בוקינג” – במרמה או כי אין ברירה

הרבה מלונות והוסטלים (מלוניות) נרשמים באתרים שונים של הזמנות אונליין, כדי להעלות את הסיכויים למלא את כל החדרים שלהם. מעין “שלח לחמך” של עסקי המלונאות.

הבעיה עם זה היא שאין מאגר-מידע ריכוזי המקשר בין כל האתרים הללו, כך שיכול מאוד להיות שאתם ועוד שלושה אנשים מזמינים כרגע את אותו החדר באותו המלון ובאותם התאריכים, (ולעיתים אפילו באותו האתר!) ואף פעמון אזעקה לא יצלצל.

דבר זה מתרחש גם לא בזדון, ואפילו באתרי ההזמנות הגדולים והמפורסמים בעולם!

במקרה הטוב יהיה למלון חדר חילופי בשבילכם, אך הרבה מאוד פעמים אתם מוצאים את עצמכם בחיפוש אחר מלון אחר, למרות שטרחתם להזמין, ואף לשלם מראש, ויכול מאוד להיות שלא תוכלו לקבל את כספכם בחזרה. למה? תקראו בחלק הבא

no_phishing (Custom)

הכסף שלכם בורח בין השורות

הרבה אתרים מתהדרים במשפטים כמו “אנחנו מספר אחד”, אני ממליץ\ה על סוכן מעולה””קנייה בטוחה” ו”פוליסת שירות מלאה – כי הלקוחות שלנו חשובים לנו”, אך כמעט אותה כמות של אתרים מחזיקה בתקנון רכישה נוקשה במיוחד עם פוליסת החזרים ופיצויים שלא משאירה מקום לספק – הם לא חייבים לכם כלום.

כמעט אף אחד לא טורח לקרוא את “תנאי הרכישה באתר”, וכולם פשוט מסמנים כי “קראתי ואני מסכים לתנאים”, וממשיך הלאה עם היום שלו. ברגע שצריך לבטל את ההזמנה מכל סיבה, כולל הסיבה המוצדקת ביותר בעולם (כמו “דאבל בוקינג” לדוגמא), תגלו כי אישרתם שקראתם והסכמתם לתנאי שאומר כי האתר לא מחזיר לכם כסף אף פעם, לא משנה מה הסיבה.

זהירות! שלא יגנבו לך את הכסף דרך המחשב
זהירות! שלא יגנבו לך את הכסף דרך המחשב

ההתקפה היעילה ביותר היא התקפה

אחד הטריקים המלוכלכים ביותר הוא פיתוי דרך האימייל, כאשר אתם מוצאים בתיבת הדוא”ל שלכם מכתב עם הצעה מפתה במיוחד לחופשה במחיר “לא-שפוי”:

“מבצע ייחודי למי שמזמין היום”…

“המייל שלכם עלה בגורל”…

“מקומות אחרונים – מחיר אחרון – מהרו לתפוס את מקומכם”

ולעיתים משפטים צנועים יותר, תלוי באסטרטגיה של הנוכל, אך דבר אחד ברור – קיבלתם מייל שמנסה לפתות אתכם להזמין מלון בלי שביקשתם את המייל הזה, והלינק המצורף ייקח אתכם לאתר מפוקפק.

הפיתרון – לחצו “מחק” עוד לפני שנכנסתם למייל, ואם הם מגיעים בצרורות, ככל הנראה מילאתם את הפרטים שלכם באתר מפוקפק אחר, וכדאי ללמוד את הלקח להבא.

 

כללי התנהגות למניעת הונאות (לפי המלצת המועצה לצרכנות)

דרשו לקבל עותק של הסכם ההתקשרות לפני שאתם מוסרים אמצעי תשלום וקראו אותו בעיון – במקרים רבים תנאי ההתקשרות סתרו את ההבטחות שניתנו לצרכנים בשיחת הטלפון. דורשים מכם אמצעי תשלום למרות שביקשתם לראות קודם את ההסכם? צריכה להידלק אצלכם נורה אדומה.

המנעו מלתת בטלפון קוד כניסה או כל מידע שהוא חסוי.

אל תסמכו על הבטחות בעל פה. הן עלולות להיות תקפות עד לרגע התשלום בלבד. כדאי לדעת שאמירות כגון: “אני נותן לך המחיר הטוב ביותר, אינן מבטיחות כי התכונות החשובות לכם.

אל תסמכו על המלצות של אנשים ואתרים שאינכם מכירים.

כתבה: כך תרכיבו סיסמה שקל לזכור וקשה לפרוץ

הזמנת טיסות

“אוף הטיסה לא קיימת או בוטלה”

מניסיון לעבוד מול חברות שאינם מכרטסים את הטיסה שלכם. יש מצב שהזמנתם דרך אתר המרכז ערוב של חברות מוכרות וחברות שאף אחד לא מכיר שהם הזולים יותר. ושיש בעיה, חפשו את החברים שלכם.

נוהג שהשתרש בכל התחומים ” המחירים הסודיים” ללא פירסום התמחור ולגרום לכם ליצור קשר

הזמנת קרוזים

חברות המדיה החברתית הם כר נרחב של אנשים שלא מכירים את התחום ומעוניינים לנצל את תמימותם של מטיילים ומטרתם העיקרית לגזור עמלה.
מטיילים לא מעוניינים לדעת על איכות החברה והקרוז והם מתפתים שלא בצדק למחיר ואז הם פונים לגורמים עלומים שמצהירים “אני קניתי אצל…. “,”הסוכן מספר אחד”, “הכי זול”. איך זה הגיוני שכולם זולים שכולם מספר אחד, ממש לא הגיוני, משפטים נבובי תוכן ולא רציניים. נוהג שהשתרש בכל התחומים “המחירים הסודיים” ללא פירסום התמחור ולגרום לכם ליצור קשר ואז למכור לוקשים.

תרמית שייט שעלולה להיות מסוכנת יכולה לסכן את זהותך, את הקבצים או את שניהם: אימייל שנשלח ככל הנראה על ידי חברת שייט המבקש ממך ללחוץ על קישור למידע נוסף על השייט הקרוב שלך. מקורם של אתר שנפרץ לנתונים של חברת השייט או המפעיל כדי לקבל את שמות הלקוחות הנוכחיים והפוטנציאליים. וכמובן, ההודעה עצמה או הקישור מכילים תוכנות זדוניות.

לא להאמין להצעות שכתוב “קרוז חינם” לא קיים דבר כזה.

פניה טלפונית יזומה על ידי סוכן שקיבל רשימה מאתרים שנפרצו.

הזמנת לינות

“חדר מרווח עם נוף לים וגישה לנכים”

נשמע אולי מעט אבסורדי, אבל אחת הרמאויות הבסיסיות ביותר היא “שדרוג” חדר המלון שלכם, כאשר בתוספת קטנה תוכלו ליהנות מחדר טוב יותר – מרווח יותר ועם נוף לים, וכך להוציא מהחופשה שלכם הרבה יותר.

שדרוגים רבים מוצעים באתרי הזמנת מלונות בכל העולם, בייחוד במקומות סופר תיירותיים ובשיא העונה, שכן כולם רוצים חופשה טובה יותר, ולהרבה פעמים אנשים פשט לא שמים לב.

למה לא תשימו לב? לעובדה שהחדר שקיבלתם קטנטן ועם נוף לכביש המהיר, וכי הים בכלל נמצא 4 בלוקים מהמלון, כך שבשביל נוף לים הם היו צריכים לבנות עוד 5 קומות ולתת לכם לישון על הגג, מה גם שהדלת צרה מלאפשר לכיסא הגלגלים לעבור, ובכלל, הוא בקומה השנייה ללא מעלית.

מרגיז, ולעיתים לא פשוט לפיתרון, בייחוד כאשר מדובר בהזמנת חדר עם גישה לנכים. –

הזמנתם חדר, אבל אף אחד לא יודע על זה!

נכנסתם לאתר הזמנות, בחרתם את המדינה והעיר שאתם מתכננים לבקר, והזנתם את התאריכים שבהם תגיעו. רשימת מלונות מופיעה לפניכם, ובכולם יש מקום בתאריכים המתאימים לכם.

קראתם ביקורות, ראיתם תמונות, בדקתם את המיקום על המפה, והחלטתם שהמלון הזה הוא בדיוק בשבילכם.

בחרתם בו, נכנסתם לתהליך ההזמנות, נתתם את פרטי האשראי שלכם, ואפילו קיבלתם אישור מיידי ומפורט באימייל שההזמנה שלכם בוצעה.

נשמע טוב, לא?

אתם מגיעים למלון, מחייכים אל פקידת הקבלה, מזדהים בשמכם, ומבקשים את המפתח לחדר שלכם. הפקידה לא מתבלבלת, ומודיעה לכם באופן שלא משתמע לשתי פנים – “אני מאוד מצטערת, אין לי כל הזמנה על השם הזה! אתם בטוחים שאתם במלון הנכון?”.

“אוקי”, אתם חושבים לעצמכם, “עיכוב קל, לא יותר. היא בטח לא יודעת, כי זה דרך האינטרנט”, ושולפים את ההדפסה של ההזמנה שלכם בה כתוב שחור על גבי לבן כי יש לכם חדר מוזמן ומשולם.

לא יעזרו שיחות עם המנהל, הזמנתם, ושילמתם, דרך אתר מפוברק, ותאלצו למצוא פתרון חדש למקום הלינה שלכם, ולהפעיל את הביטוח על כרטיס האשראי שלכם.

הזמנת חדרים בבתים של אנשים – הטרנד העולמי הגדול ו… המסוכן!

ישנם לא מעט אתרים המציעים לכם למצוא דירה או חדר בדירה פרטית במקום חדר במלון, מה שיכול לחסוך לכם כמה שקלים, או פשוט נשמע כמו רעיון קסום ומיוחד.

לא פלא שדרך תיירות זו תפסה תאוצה בשנים האחרונות, והמוני אנשים בוחרים לתייר בצורה זו, תוך שהם מקווים למצוא דירה חמודה במיקום מעולה ובמחיר אטרקטיבי, ובמקום לאכול ארוחת בוקר בחדר האוכל של המלון, הם מפנטזים על הקפה שלהם במטבח שלהם או במרפסת של הדירה.

אתרים מסודרים מציעים ללקוחותיהם לא מעט אמצעי הגנה, אך כאשר המוצר שאתה משווק הוא לא שלך, היכולת שלך לגונן על הלקוח לא גדולה במיוחד, כפי שמגלים לא מעט תיירים שמספרים את סיפורי העוקץ שעשו עליהם בעלי דירות ברחבי העולם דרך כל מיני אתרים המתמחים בהשכרת בתים לתיירים.

דירת החלומות מחכה לכם – אבל נראית כמו הסיוט הכי גרוע שלכם.

אחד מהטריקים הנפוצים הוא פרסום שקרי, פרסום של תמונות, ואפילו סרטונים, של החוויה, שכל אחד היה רוצה בה לתקופת החופשה שלו. אתם מתלהבים, מזהים הזדמנות עם מחיר נוח ונגיש, ומזמינים, בידיעה שמבחינת החופשה הזו, אתם מסודרים.

ואז אתם מגלים שסידרו אתכם. נכון, קיבלתם את מה שהיזמנתם, אבל ההבדל בין התמונות למציאות הוא הבדל של שמיים וארץ, ועכשיו, שיש לכם שבוע חופש לפניכם, הדבר האחרון שאתם רוצים לעשות זה להתחיל להתעסק עם הסיפור הזה.

חובה לדווח לאתר על הסיטואציה, עם תמונות והוכחות, כדי שלא יקרה שנית (לא שאפשר לגמרי למנוע זאת), ולראות האם אתם רוצים להיכנס לעימות עם בעל הדירה או לשחרר ופשוט ליהנות ממה שיש.

ובכל זאת… היתרונות הגדולים שבהזמנות אונליין

הפחדנו אתכם?

כדי לרכך את האווירה מעט, שכן בכל זאת אנו עוסקים בתענוגות החיים, וב”צרות של עשירים”, בואו נזכור וניתן מעט קרדיט לכל הנפלאות שהרשת מאפשרת לנו בנוגע להזמנת מלונות ושירותים שונים.

  1. נגישות של 24/7 מכל מקום בו יש חיבור אינטרנט, וכיום אפילו בכפרים נידחים בהודו תוכלו למצוא אינטרנט, אז אתם מסודרים (במובן החיובי של המילה, כן?!)
  2. אפשרות להצליב מידע – הרשת מלאה באינפורמציה, וניתן לבדוק עם אנשים אחרים בפורומים ואתרים מוכרים הממליצים על מלון זה או מזהירים בפני מלון אחר.
  3. השוואת מחירים – בלחיצת כפתור תוכלו לוודא שאתם מקבלים את העסקה המשתלמת (כל עוד אתם גם זהירים לגבי האתרים שבהם ביצעתם את ההשוואה כמובן).
  4. מחיר – לעיתים קרובות עסקים, מציעים מחירים אטרקטיביים יותר להזמנות דרך הרשת, שכן הזמנה שכזו, המתבצעת ללא התערבות של עובד בכל התהליך, חוסכת לעסקים משאבים, ובעצם גם לכם. בתחום הקרוזים שהנושא סבוך מידי בגלל המורכבות העצומה בתמחור והענות לצרכים האמיתיים יש לקנות אך ורק מול סוכן שהומלץ לכם. אני אישית בתחום הקרוזים והטיסות מזמין דרך סוכן שאני מכיר כבר עשרות שנים.

טיפים חשובים להזמנה בטוחה של טיסות, קרוזים ולינות– איך להימנע מליפול בפח:

אין סיבה להימנע מהמתנות הגדולות של הרשת רק בגלל חששות ופחד. עכשיו, עם המידע החיוני שרכשתם, ובנוסף הרשימה הבאה של טיפים לביצוע הזמנה בטוחה דרך האינטרנט, תוכלו לגשת למלאכה בשמחה ועם תוצאות חיוביות – כשאתם מוציאים את העוקץ מן העוקץ:

  1. הזמינו רק דרך אתרים מוכרים או מסוכנים שקיבלתם עליהם חוות דעת חיוביות.
  2. המנעו מקנייה באתרים שלא נותנים מחיר מלא ונותנים לכם דף למילוי פרטים להתקשר.
  3. בתחום הקרוזים צריך לבקש חשבונית מקור של חברת הקרוזים ולוודא באתר שלהם שההזמנה רשומה וביום התשלום הסופי לברר אם הייתה ירידת מחירים. כאשר אתם מקבלים חשבונית לא מקורית יש סיכוי שאכן יש הזמנה אבל “חגגו” עליכם ושילמתם עד פי שתיים (כן, זה קורה). המנעו גם מלשלם קנסות להזמנה עם אפשרות ביטול. לא הגיוני שהסוכנים יקבלו גם עמלה נכבדה וגם דמי ביטול,
  4. בכל מקרה של חשש – חפשו בגוגל את שם האתר בנוסף למילה “SCAM” (נוכלות) וביקורות או Review, כדי לקבל תוצאות שישפכו אור על האתר. לרוב תמצאו מעט ביקורות רעות גם על אתרים אמינים מלקוחות שהתאכזבו פה ושם, אך החשד צריך להתעורר כאשר יש הרבה ביקורות שליליות, על האתר ועל המלון עצמו.
  5. HTTPS – אם אתם מכירים את הקידומת HTTP שמופיעה לפני הכתובת של האתר (URL)? הגיע הזמן שתכירו את HTTPS, שכן ה-S הקטנה הזו מייצגת את המילה SECURE (בטוח) ואומרת כי אתם באתר מאובטח, מה שברוב האתרים המזויפים פשוט לא יופיע.
  6. בלינות הזמינו רק לילה ראשון – כמובן שכאשר מדובר בהזמנת מלון לתקופת הקרנבל בריו הזמנה ללילה הראשון עלולה להוביל אתכם למצב בו לא יהיה לכם איפה לישון החל מהלילה השני ואילך, אך בכל שאר המקרים – כשאתם משלמים מראש רק על הלילה הראשון, אם גיליתם כי רימו אתכם, לפחות לא שילמתם על חמישה לילות, והעוקץ היה קטן.
  7. הירתעו ממחירים זולים במיוחד ועסקאות משתלמות מדי – אתרי הזמנות יכולים לתת לכם מבצעים ומחירים מיוחדים, אבל אם המחיר באתר ההזמנות נמוך בצורה משמעותית מהמחיר המוצהר, זה צריך לגרום לכם להרים גבה.
  8. בקשה להפקדה טרם ההזמנה – כשכבר בתחילת ההזמנה האתר מבקש deposit בשביל לשריין את המקומות עד שתסיימו את ההזמנה, זה צריך לגרום לכם להרים את שתי הגבות.
  9. בדקו האם כתובת האתר מתאימה – לעיתים קרובות כתובת האתר המזויף תהיה דומה, אך לא זהה לכתובת של אתר העסק או אתר ההזמנות המקורי! הרבה אתרים משמיטים או משנים אות אחת בכתובת, וצריך פשוט לשים לב.
  10. סיומת משונה – הרוב המוחלט של האתרים להזמנת חדרים, כולל האתרים של המלונות עצמם, יסתיימו בסיומת .com אם יש סיומת שונה, בדקו היטב האם אתם באתר האמיתי של המלון.
  11. היזהרו מ-URL ארוכים – אם מופיע כחלק מכתובת אתר, או כתת-דומיין (Sub-domain) תחת שם אתר אחר, בדקו היטב באיזה אתר אתם נמצאים.
  12. עברו פעמיים על פרטי ההזמנה לפני שאתם משלמים – וודאו כי התאריכים מדויקים, המחיר הסופי מדויק וללא תוספות שלא הוסכמו מראש (שדרוגים, מחירי סופ”ש גבוהים, או פשוט מיני עלויות חסרות שחר שהאתר הוסיף ברגע האחרון לחשבון) וגם לקרוא את האותיות הקטנות שבהם יש לא מעט מלכודות.
  13. בדקו פרטי קשר – אם פרטי הקשר המפורסמים האתר אינם נכונים, זה צריך להפעיל אצלכם את פעמוני האזהרה.
  14. חייגו לאתר – אם זהו אתר רציני, לעיתים (לא תמיד) יהיה לו שירות טלפוני. אם יש לו כזה, חייגו אליו, ובדקו שאכן יש עם מי לדבר. נצלו את השיחה ושאלו מספר שאלות, חלק מהן על הפרטים הקטנים ובנוסף על דברים שאין לכם חשק לבדוק בדרך אחרת, כמו פוליסת ההחזרים והביטולים של האתר.
  15. השתמשו במחשב ולא בסלולארי החכם – המסך הגדול מאפשר לכם לזהות סימנים מחשידים שייעלמו מעינינו על מסכי הסלולאריים החכמים והטאבלטים למיניהם, מה גם שבאתרים סלולאריים הנטייה היא לזירוז תהליכים שכן הכול קטן יותר, אז אתם רגילים להגיע לשלב התשלום מהר יותר, מהלך פחות נבון כשמזמינים חדר במלון.
  16. אל תעשו העברות בנקאיות – שלמו בכרטיס אשראי שכן הוא מבוטח, ועשו זאת דרך אתר מסודר בלבד.
  17. היזהרו מלמסור את כרטיס האשראי שלכם למקור לא ידוע.

להזמנות דרך הרשת יתרונות רבים, ובעצם מה שצריך להטריד אתכם זו רק הבחירה הנכונה דרך האתר הנכון, בערנות ובמחשבה תחילה, ועכשיו, כשאתם מכירים את כל הטריקים בספר, אתם מוכנים לצאת לחופשה הבאה שלכם עם חיוך שליו ורגוע, בידיעה שאף אחד לא הולך לעבוד עליכם.

הגן על עצמך מהונאות אינטרנט
הגן על עצמך מהונאות אינטרנט

קישורים מעניינים בתחום התיירות והזמנות בטוחות אונליין:

סוכני הנסיעות, יועצי הטיולים? טור דעה

סוכן נסיעות אינטרנטי או סוכן נסיעות אנושי

16 מבצעי עוקץ שעושים לתיירים בעולם משדה התעופה למלון

21 מבצעי עוקץ שעושים לתיירים בעולם במלון וברחובות העיר

מאמר בניו-יורק טיימס על נושא רמאויות בהזמנת מלונות באינטרנט

אתר בינלאומי בדיווחים על רמאויות ברחבי העולם – כולל תיירות


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם