מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 4 דקותהמוזיאון הבריטי (The British Museum) הוא מהמוזיאונים הגדולים והידועים ביותר בעולם. המוזיאון נוסד בשנת 1753 וכולל בתוכו אוסף מרשים של עתיקות שנאספו ממצרים, מהמזרח התיכון, מהמזרח הרחוק וממקומות רבים אחרים ברחבי העולם. אם אתם חובבי תרבויות עתיקות וארכיאולוגיה, המוזיאון הבריטי בלונדון הוא ללא ספק מקום מומלץ עבורכם. קבלו את המדריך המלא למוזיאון.
קרדיט תמונה ראשית: Pixabay.
*גילוי נאות: עמוד זה עשוי לכלול קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
תוכן עניינים
מידע שימושי למבקרים במוזיאון הבריטי
הכניסה למוזיאון היא בחינם. עם זאת, כיוון שמגבילים את כמות הנכנסים למוזיאון, מומלץ להזמין כרטיס כניסה מראש דרך האתר של המוזיאון. ההזמנה היא ללא עלות. כניסה לתצוגות מיוחדות כרוכה בתשלום.
שעות הפתיחה: המוזיאון פתוח מדי יום בין השעות 10:00 ל-17:00. בימי שישי, המוזיאון פתוח עד השעה 20:30. הכניסה אפשרית עד שעה לפני שעת הסגירה הרשמית. המוזיאון סגור לביקורים ב-24, 25 ו-26 בדצמבר.
כמה זמן מומלץ לבקר? אם אתם מבקרים במוזיאון באופן עצמאי, מומלץ לבלות בו לפחות שלוש שעות. כדי לנצל היטב את הזמן, מומלץ להגיע בשעות הבוקר, סמוך לשעת הפתיחה, כדי להימנע מהעומס הגדול בשעות הצהריים.
איך מגיעים? הכניסה הראשית למוזיאון נמצאת ברחוב Great Russell. מדובר במיקום מרכזי. תחנת הרכבת התחתית Tottenham Court Road נמצאת במרחק כ-5 דקות הליכה מהמוזיאון.
יש הרבה מה לראות במוזיאון הבריטי. אם אתם רוצים להתמקד במוצגים החשובים ביותר, מומלץ להצטרף לסיור מודרך, שייקח אתכם לגולות הכותרת של התערוכות. הזמינו סיור מודרך של כשעה וחצי במוזיאון הבריטי. שימו לב שהסיור בשפה האנגלית. אפשר גם להזמין סיור פרטי במוזיאון הבריטי בשפה האנגלית.
יש גם אפשרות להוריד את הסיור הקולי של המוזיאון הבריטי לאנדרואיד או לאייפון ולסייר באופן עצמאי.
מה לראות במוזיאון הבריטי?
המוזיאון הבריטי כולל בתוכו אוסף אדיר של פריטים ארכיאולוגיים מרחבי העולם, כך שאתם בקלות יכולים לבלות כאן שעות על גבי שעות. אבל, אם אתם מוגבלים בזמן, הנה כמה מהמוצגים המפורסמים ביותר שיש לראות במוזיאון הבריטי:
אבן רוזטה (The Rosetta Stone)
אם היינו צריכים להצביע רק על מוצג אחד ששווה לראות במוזיאון הבריטי – היינו מצביעים על אבן רוזטה, אסטלה מצרית עתיקה שהתגלתה בסוף המאה ה-18 ועזרה לפענח את הכתב המצרי הקדום. על האסטלה הזאת חקוק צו מלכותי משנת 196 לפנה”ס, שנמסר מטעמו של המלך המצרי, תלמי החמישי. הצו המלכותי נכתב בשלושה סוגי כתב: בכתב החרטומים, בכתב דמוטי – שהוא הכתב היומיומי במצרים העתיקה – ובכתב יווני קדום. כיוון שמומחים הכירו את הכתב היווני הקדום, הם יכלו להיעזר בו כדי לפענח את הכתבים האחרים על האסטלה.
האסטלה זוכה לפופולאריות רבה, כך שמאד יכול להיות שתצטרכו לחכות כמה דקות עד שתוכלו לגשת אליה.
אבן רוזטה מוצגת באולם מספר 4 במוזיאון.
פסלי הפרתנון (The Parthenon Sculptures)
הפסלים המרשימים האלה, שנוצרו לפני כ-2,500 שנה, קישטו את מקדש הפרתנון, שעמד על האקרופוליס באתונה שביוון. היוונים טוענים שהבריטים לקחו את הפסלים האלו באופן בלתי חוקי, בעקבות עסקה מפוקפקת בין תומאס ברוס, הרוזן השביעי מאלגין, לבין האימפריה העות’מאנית, ששלטה באותה תקופה באזור יוון. הבריטים טוענים שהפסלים נרכשו בצורה חוקית בהתאם לחוקים של אותם זמנים ולכן אינם מעוניינים להשיב את הפסלים ליוונים.
פסלי הפרתנון מוצגים באולם מספר 18 במוזיאון.
הנחש האצטקי (Aztec Serpent)
הפסל המיוחד הזה של נחש בעל שני ראשים נוצר במאה ה-15 או במאה ה-16 באזור שהיום ידוע כמקסיקו. באזור זה גרו האצטקים, שהיו הקבוצה האתנית הדומיננטית באזור. הנחש היה דמות קדושה עבורם, כיוון שהוא סימל את האל קצלקואטל, שהיה בדמות נחש עם נוצות.
הבסיס של הפסל הוא עץ, אך על גבי העץ ישנם כ-2,000 חתיכות קטנות של אבן טורקיז. לא ידוע בדיוק למה שימש, אך מעריכים שהוא שימש לטקס דתי כלשהו.
הנחש האצטקי מוצג באולם מספר 27 במוזיאון.
הואה הקנני’א (Hoa Hakananai’a)
הואה הקנני’א הוא פסל מואי, כלומר פסל אבן בדמות אדם, שנוצר סביב שנת 1,000-1,200 לספירה ונלקח מאיי הפסחא על ידי הבריטים במהלך המאה ה-19. על אף גודלו הקטן יחסית, זהו בין הפסלים המרשימים ביותר שנלקחו מאיי הפסחא. הפסל נחצב מתוך גוש בזלת קשה, ועל הגב שלו חרוטים פטרוגליפים המתארים דמויות של ציפורים.
הואה הקנני’א מוצג באולם מספר 24 במוזיאון.
ראש הברונזה מאיפה שבניגריה (The Ife Head)
הראש המרשים הזה הוא אחד מ-18 פסלים העשויים מסגסוגת נחושת שהתגלו באיפה (Ife) שבניגריה בשנת 1938. בעבר, העיר איפה הייתה המרכז השלטוני והדתי של בני היורובה, קבוצה אתנית שברובה שוכנת עד היום בניגריה. ההערכה היא שהפסל, שנוצר במאה ה-14 או ה-15, מציג את דמותו של אחד ממלכי האזור.
העובדה שהפסל נעשה בדיוק רב כל כך גרמה לרבים מהחוקרים המערביים לחשוב בתחילה שמדובר בעבודה שנעשתה על ידי אירופאיים או בהשפעה אירופאית. אך, היום אנו יודעים שלא כך הדבר.
הפסל מוצג באולם מספר 25 במוזיאון.
אוסף המומיות של המוזיאון הבריטי
אחד מהאגפים המרשימים ביותר במוזיאון הוא אגף המומיות המצריות, שבו תוכלו לראות מומיות, ארונות קבורה ופריטים נוספים הקשורים לעולם המתים של מצרים העתיקה. היום, סריקות חדשניות ואמצעים טכנולוגיים שלא היו קיימים בעבר יכולים לחשוף הרבה יותר על המומיות המוצגות במקום.
האוסף מוצג באולמות 62 ו-62 במוזיאון.
לסיכום
המוזיאון הבריטי בלונדון הוא אחד ממוזיאוני הארכיאולוגיה הוותיקים והמרשימים ביותר בעולם. מוצגים בו אלפי ממצאים מכל תרבויות העולם. אם אתם אוהבים ארכיאולוגיה ותרבויות עתיקות, מומלץ להגיע מוקדם כדי לנצל את הזמן ולראות כמה שיותר מהמוזיאון המדהים הזה.
מקורות שימושיים לתכנון הטיול שלכם
הזמנת טיסה
השתמשו באתר קיאק כדי למצוא טיסות במחירים משתלמים. המחירים המוצגים באתר הם מחירים סופיים ואין הפנייה לגורם שלישי.
הזמנת לינה
מומלץ להשתמש באתר בוקינג כדי להזמין מלונות בחו”ל. ככל שמזמינים יותר פעמים דרך בוקינג, כך אתם זוכים להנחות גדולות יותר על הלינה שלכם.
אם אתם יותר בעניין של אכסניות, אתם יכולים לחפש באתר Hostelworld שמתמחה בלינות מהסוג הזה.
קבלו >> טריק מיוחד שיכול לחסוך לכם מאות ואפילו אלפי שקלים בהזמנת לינה!
הזמנת פעילויות ואטרקציות
אתם יכולים למצוא מגוון רחב של פעילויות ואטרקציות באתר ויאטור ובאתר GetYourGuide. הסיורים המוצעים הם בשפה האנגלית ותוכלו לבחור את הסיורים בעלי הדירוג הטוב ביותר כדי להבטיח איכות.
ואל תשכחו ביטוח נסיעות!
אנו ממליצים לקרוא אודות ביטוח נסיעות לחו”ל לפני שאתם מזמינים.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.