מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 22 דקות
אם גם אתם אוהבים לטייל לאורך הים כמונו, אולי כדאי לכם לתכנן את הטיול הבא שלכם לרויויירה האיטלקית. לאורך הריוויירה האיטלקית תמצאו מספר רב של עיירות צבעוניות ומקסימות, שחלקן עמוסות בהיסטוריה. במסלול הזה ניקח אתכם לטיול של שמונה ימים מדהימים בריוויירה האיטלקית ונפגיש אתכם עם מקומות וסיפורים מרתקים רבים לאורך הדרך.
חשוב לזכור – המסלול המוצע הוא בגדר המלצה בלבד ואתם מוזמנים לשנות אותו כראות עיניכם, בהתאם להעדפותיכם וללוח הזמנים שלכם. יש גם מספר ערים שלא כללנו במסלול, כך שאתם מוזמנים לבדוק בעצמכם אם יש ערים נוספות שברצונכם לראות בריוויירה האיטלקית ולשלב אותם במסלול הטיול שלכם.
אם יש לכם זמן, ניתן לשלב את מסלול הטיול הזה עם מסלול הטיול בריוויירה הצרפתית.
דברים שכדאי לדעת לפני שמגיעים:
העונה המומלצת לביקור? האזור של הריוויירה האיטלקית די נוח לאורך כל השנה, אך מומלץ לנסות ולהימנע מנובמבר ומפברואר, שכן אלו נחשבים לחודשים גשומים יותר מהאחרים. כמו כן, אם אתם רוצים להתחמק ככל הניתן מהתיירים הרבים הפוקדים את האזור מדי שנה, מומלץ שלא להגיע בין החודשים מאי וספטמבר, שכן זו נחשבת לעונת השיא של התיירות ברווביירה.
מה מספר הימים המינימאלי שמומלץ לטיול הזה? שבוע.
השפה: איטלקית.
המטבע: אירו.
מסלול הטיול:
היום הראשון – נוחתים במילאנו
העיר השנייה בגודלה באיטליה, מילאנו (Milan), היא העיר המושלמת לנחות בה בדרככם אל הריוויירה האיטלקית. אם מעולם לא יצא לכם לבקר במילאנו, אנו ממליצים לכם לנצל את יום הטיול הראשון שלכם לטיול קצר במילאנו, בייחוד אם הטיסה שלכם נוחתת בבוקר. הנה לכם כמה הצעות לאתרים מעניינים לבקר בהם במילאנו:
- קתדראלת מילאנו (Milan Cathedral) – הקתדראלה הזו, שבנייתה החלה במאה ה-14, היא אחת מהקתדראלות המרשימות ביותר בעולם. החזית של הקתדראלה הושלמה בתחילת המאה ה-19, תחת השגחתו של נפוליאון. חלונות הויטראז’ שבאולם הפנימי, שרובם נעשו בין המאות ה-15 ל-16, הם הגדולים בעולם. הקתדראלה פתוחה מדי יום בין השעות 8:00-19:00. דמי הכניסה סבירים. למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קתדראלת מילאנו.
- הסעודה האחרונה של דה וינצ’י (Da Vinci’s Last Supper) – אם אתם מחובבי יצירותיו של האמן הידוע, ליאונרדו דה וינצ’י, תוכלו למצוא את יצירתו הידועה ביותר בכנסיית סנטה מריה דלה גרזיה (Santa Maria delle Grazie) במילאנו. “הסעודה האחרונה” צוירה על ידי דה וינצ’י בין השנים 1495 ל-1497 על גבי קיר חדר האוכל של מה שהיה בעבר המנזר הדומיניקני של המקום. הציור סבל מפגיעות מזג האוויר, לאחר שהמבנה נהרס במלחמת העולם השנייה, אך עבר, ועודנו עובר, מספר עבודות שימור. הכניסה מוגבלת. יש להזמין כרטיסים מראש.
- קסטלו ספורצסקו (Castello Sforzesco) – המבצר הרנסנסי הגדול הזה, שמוקף בגנים מפוארים, נבנה על ידי פרנצ’סקו ספורצה סביב שנת 1450. המתחם שימש בעבר גם כמקום משכנם של שליטי האזור. כיום תוכלו למצוא בתוך המצודה מוזיאון אמנות מרתק, הכולל אוסף אדיר של יצירות אמנות מתקופת ימי הביניים ועד למאה ה-17, ביניהם גם פרסקאות, שטיחים אמנותיים ויצירות של מיכלאנג’לו.
- המוזיאונים פתוחים בימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:00-17:30.
- דמי הכניסה סבירים
- . למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של קסטלו ספורצסקו.
מסעדות מומלצות במילאנו:
Panzarotti – מסעדה קטנה ונעימה, המתמחה במאכל הנקרא פנזרוטי. זהו מן מאפה, שמוצע במסעדה הזו במגוון מילויים שונים, כגון חצילים, פטריות, גבינות ועגבניות מיובשות. המחירים זולים והאוכל מאד טעים!
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 12:00-15:00 וימי שני עד שישי בין השעות 18:30-22:30.
הכתובת: Viale Beatrice d’Este, 8.
Piadineria Artigianale Pascoli – מסעדה טעימה במיוחד, המציעה לחם איטלקי מסורתי, הנקרא פיאדינה, במילוי מילויים שונים. קיימים מגוון מילויים לצמחוניים. המחירים זולים והשירות נהדר.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 11:30-16:00 וימי שלישי עד שישי ין השעות 18:30-21:30.
הכתובת: Via Niccolò Paganini, 2.
האתר הרשמי: Piadineria Artigianale Pascoli.
TheLab – Unconventional Burger Experience – אם אתם אוהבים המבורגרים, זהו ללא ספק המקום בשבילכם! ההמבורגרים נהדרים והשירות אדיב ונעים. המחירים גם הם בהחלט סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 12:00-14:00, 19:00-23:00.
הכתובת: Via Pasquale Sottocorno 5A.
האתר הרשמי: TheLab – Unconventional Burger Experience (באיטלקית).
השוואת מחירי לינה של מלונות מומלצים במילאנו:
היום השני – מטיילים בטורינו
קומו מוקדם בבוקר ועשו את דרככם לכיוון טורינו (Turin), העיר הרביעית בגודלה באיטליה, שכוללת מגוון ארמונות מרהיבים, מוזיאונים נפלאים וארכיטקטורה מיוחדת. כדי להגיע לטורינו, צאו ממילאנו מערבה על כביש A4 והמשיכו בו כ-140 קילומטרים עד טורינו. משך הנסיעה הוא כשעתיים.
סקירה היסטורית קצרה של טורינו: העיר טורינו ידועה במיוחד בזכות היותה המקום שבו נוצר לראשונה רכב הפיאט ב-1899. אך, ההיסטוריה של טורינו התחילה עוד לפני שהופיע הפיאט. העיר הפכה למקום חשוב כשהרומאים הקימו בה מחנה צבאי. אך, עם התפוררות האימפריה הרומית, העיר עברה לידי בית סבויה, בית המלוכה החשוב ביותר באירופה, שהשאיר בה לא מעט ארמונות. העיר הפכה מספר מהפכות במהלך המאות ה-17-18, עד שלבסוף נכבשה על ידי נפוליאון ושוב חזרה לידי בית סבויה בשנת 1814. טורינו הפכה לעיר הבירה הראשונה של איטליה המאוחדת בשנת 1861, ומהגרים מכל רחבי המדינה הגיעו לעבוד בטורינו, בין היתר גם במפעלים של חברת פיאט. תחת מוסוליני, חברת פיאט החלה לייצר טכנולוגיה צבאית עבור הצבא האיטלקי, שעבד בשיתוף עם הצבא הנאצי, לכן העיר הפכה למטרה עבור כוחות הברית.
פסטיבלים ואירועים מובילים בטורינו:
- פסטיבל תיאטרון הרחוב הבינלאומי בטורינו – מדי חודש ספטמבר, העיר טורינו מתמלאת בהופעות תיאטרון חיות ברחובות העיר. יותר מאלף שחקנים מרחבי העולם מגיעים לטורינו מדי שנה כדי לעשות שמח ולהפגיש את הקהל הרחב עם עולם התיאטרון. כל ההצגות הן בחינם.
- פסטיבל תצוגת הטעמים (Salone del Gusto) – מדי חודש אוקטובר, טורינו מציעה לתושבים ולמבקרים בה הזדמנות לטעום מהתוצרת החקלאית המקומית דרך מגוון סדנאות אוכל, מפגשים וארוחות משותפות. מוזמנים לקרוא פרטים נוספים באתר הרשמי של הפסטיבל.
מסעדות מומלצות בטורינו:
Master Sandwich – אם מתחשק לכם סנדוויץ’ עסיסי, במסעדה הזו תוכלו להשיג כל סנדוויץ’ העולה על דעתכם. השירות הוא מהיר ואדיב והסנדוויץ’ – טעים במיוחד. המחירים זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שישי בין השעות 11:00-16:00, ימי שבת בין השעות 11:00-16:00 ו-19:00-22:00.
הכתובת: via Palazzo di Città, 6.
Plin & Tajarin – מסעדה נעימה, המציעה בעיקר מנות שונות של פסטה. קיימות שפע של אפשרויות לצמחוניים. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 12:45-19:30, ימי חמישי ושישי בין השעות 19:45-22:30.
הכתובת: Via Goffredo Casalis 59.
La Taverna dei Mercanti – מסעדה יפה ונעימה, המגישה מנות שכיף פשוט להסתכל עליהן, אבל עוד יותר כיף לאכול אותן. תוכלו למצוא בתפריט בעיקר פסטות וסלטים שונים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שישי בין השעות 12:00-14:30, ימי שני עד שבת בין השעות 19:30-23:00.
הכתובת: Via Santa Chiara.
תתחילו את הבוקר שלכם בארמון המלכותי של בית סבויה (Palazzo Reale) – ממבט מבחוץ, הארמון המלכותי, שנבנה במאה ה-17, נראה די פשוט. אך, כשתיכנסו פנימה תוכלו להתרשם מאולמותיו המרהיבים. באגף הימני של הארמון תוכלו למצוא את הנשקייה המלכותית, שם נמצא אחת מהאוספים הגדולים ביותר באירופה של נשק ושריון, שמתוארכים למאות ה-15-19. שווה להציץ גם בספרייה של הארמון, שהינה אחת מהמרשימות ביותר באיטליה.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:30-19:30, ימי שני בין השעות 14:30-19:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.
האתר הרשמי: הארמון המלכותי של בית סבויה (באיטלקית).
תמשיכו למוזיאון הקולנוע הלאומי במולה אנטונליאנה (Mole Antonelliana) – המבנה האדיר הזה, שהינו נקודת הציון המוכרת ביותר בטורינו, החל את דרכו ב-1863 בתור בית כנסת, כשהמגדל, המתנשא לגובה של 168 מטרים, נוסף בשנת 1880. בתוך המבנה נמצא המוזיאון הלאומי לקולנוע, שהינו ייחודי במינו ועוסק בהתפתחות הקולנוע לאורך ההיסטוריה. אך, רבים נכנסים לכאן דווקא בשביל לעלות במעלית הפנורמית לגובה של 85 מטרים, שם ניתן ליהנות מתצפית מראה של 360 מעלות על העיר וסביבתה.
דמי הכניסה סבירים. ניתן לרכוש כרטיס למעלית הפנורמית בלבד או כרטיס משולב למוזיאון ולמעלית.
שעות הפתיחה: ימי ראשון, שני, רביעי, חמישי ושישי בין השעות 9:00-20:00, שבת בין השעות 9:00-23:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעה וחצי.
איך תגיעו? המרחק מהארמון המלכותי למוזיאון הקולנוע הלאומי הוא כקילומטר. כדי להגיע, צאו מהארמון המלכותי והתקדמו דרום-מזרחה אל Piazza Castello. משם, המשיכו מזרחה ב-Via Giuseppe Verdi עד לפנייה שמאלה ל-Via Montebello. המוזיאון נמצא מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
האתר הרשמי: מוזיאון הקולנוע הלאומי במולה אנטונליאנה.
תבקרו גם במוזיאון המצרי (Egyptian Museum) – המוזיאון המפורסם ביותר בטורינו הוא המוזיאון המצרי, שבו נמצא אוסף האמנות והמומיות המצריות המרשים ביותר מחוץ לקהיר. האוסף של המוזיאון החל את דרכו בשנת 1824, כאשר המלך קרלו פליצ’ה רכש 5,268 פריטים שנמצאו בחפירות ארכיאולוגיות במצרים. האוסף הלך וגדל עם השנים, והיום מכיל מגוון רחב של פסלי אלים ופרעונים של הממלכה החדשה, פפירוסים, מומיות ועוד פריטים רבים אחרים.
שעות הפתיחה: ימי שני בין השעות 9:00-14:00, ימי שלישי עד ראשון בין השעות 9:00-18:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעתיים לארבע שעות.
איך תגיעו? המרחק ממוזיאון הקולנוע הלאומי למוזיאון המצרי הוא כקילומטר. כדי להגיע, צאו מהמוזיאון הלאומי לקולנוע והתקדמו דרומה על Via Montebello וישר על Via S. Massimo. פנו ימינה ברחוב Via Principe Amedeo והמשיכו ברחוב זה עד לפנייה שמאלה לרחוב Accademia delle Scienze, שם נמצא המוזיאון המצרי. משך ההליכה הוא כ-15 דקות.
האתר הרשמי: המוזיאון המצרי.
לפני או אחרי הביקור שלכם במוזיאון אתם יכולים לעצור לאכול צהריים באחת מהמסעדות הסובבות את כיכר סן קרלו (Piazza San Carlo), הנמצאת מדרום למוזיאון המצרי.
תמשיכו לביקור במוזיאון הרכבים הלאומי (Museo Nazionale dell’Automobile) – אם אתם מתעניינים ברכבים, תוכלו ללמוד במוזיאון המרתק הזה על ההתפתחות של הרכב הממונע, בדגש על יצרניות הרכב מטורינו. כמו כן, גולת הכותרת של המוזיאון הוא אוסף המכוניות המרשים. בין היתר, תראו כאן דגמים של פיאט, אלפא רומיאו, פרארי ויגואר.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי שני בין השעות 10:00-14:00, ימי שלישי עד ראשון בין השעות 10:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
איך תגיעו? המרחק מהמוזיאון המצרי למוזיאון הרכבים הלאומי הוא כ-5 קילומטרים. המוזיאון נמצא בכתובת Corso Unita d’Italia 40. כדי להגיע, התקדמו דרומה על רחוב Via Giuseppe Luigi Lagrange עד לפנייה ימינה לרחוב via Giovanni Giolitti. בפנייה הבאה פנו שמאלה ולאחר מכן ימינה ושוב שמאלה והמשיכו עד לפארק, שבקצהו הדרומי נמצאת תחנת המטרו Porta Nuova. עלו על קו M1 וסעו בו עד תחנת Lingotto. מהתחנה, לכן צפונה עד לפנייה ימינה לרחוב Via Garessio והמשיכו ברחוב זה עד לפנייה שמאלה לכיוון המוזיאון. משך ההגעה הוא הכולל הוא כ-45 דקות.
האתר הרשמי: מוזיאון הרכבים הלאומי
לאחר הביקור במוזיאון, חזרו אל הרכב השכור שלכם וסעו לכיוון היעד הבא במסלול הטיול שלכם – ברה (Berra), עיירה מקסימה בדרך אל קו החוף של איטליה. המרחק מטורינו לברה הוא כ-55 קילומטרים. כדי להגיע, צאו מטורינו דרומה על כביש E717 והמשיכו בנסיעה עליו עד ליציאה ימינה לכיוון Marene, כביש A33. המשיכו בנסיעה על כביש A33 עד ליציאה לכיוון Bra. בכיכר פנו ימינה והמשיכו על כביש זה ישר בכיכר הראשונה. פנו שמאלה בכיכר הבאה ואז המשיכו ישר כל הדרך עד לברה. משך הנסיעה הוא כשעה.
כשתגיעו אל ברה, אתם מוזמנים להתמקם במלון שלכם ולהסתובב מעט ברחובות הסמוכים כדי להכיר מעט את העיירה לפני יום הטיול הבא.
השוואת מחירי לינה במלונות מומלצים בברה:
היום השלישי – ביקור קצר בברה ובסבונה
את היום השלישי שלכם תתחילו בעיירה ברה, אחת מהעיירות הפחות ידועות באיטליה. בזמן שתשוטטו ברחובותיה של ברה תוכלו לראות כנסיות רבות. אם אתם מגיעים לאזור בספטמבר ואוהבים גבינה, אולי יתמזל מזלכם להגיע לפסטיבל הגבינות של ברה, שמתקיים אחת לשנתיים.
תתחילו את הבוקר בשיטוט ברחובותיה של ברה – שימו לב לכנסיות הרבות שנמצאות כמעט בכל פינה. הכנסייה הידועה ביותר בברה היא אולי כנסיית סנט אנדריה (Church of St. Andrea), שנבנתה בין השנים 1672 ל-1687 והושלמה סופית בשנת 1884. בתוך הכנסייה תוכלו למצוא יצירת אמנות המתארת את קרב לפנטו. במרחק כמה צעדים מהכנסייה נמצא ארמון מטיס (Palazzo Mathis), מבנה מימי הביניים, שעבר שיפוץ מסיבי במאה ה-18, מה שהעניק לו את המראה הברוקי שתראו היום. בקומת הכניסה של הארמון תוכלו לראות מספר רב של יצירות אמנות ופרסקו נהדרים.
לאחר השיטוט שלכם בברה, אתם יכולים להמשיך הלאה אל האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה (Banca del Vino), שנמצאת בפרברי העיירה. באוניברסיטה המיוחדת הזו תוכלו לגלות את סודותיו של היין, שאותו מייצרים באזור. בעת הביקור במקום, תוכלו להגיע אל “בנק היין” וללמוד אודות ההיסטוריה של פרויקט “בנק היין” והיינות האיטלקיים. ניתן לטעום 8 סוגי יין שונים, שמקורם ביקבים שונים מרחבי איטליה. אין צורך בהזמנה מראש.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 10:00-13:00, ימי שלישי עד שבת בין השעות 10:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
איך תגיעו? המרחק ממרכז העיירה ברה לאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה הוא כ-6 קילומטרים. כדי להגיע, צאו ממרכז העיר מזרחה על כביש SS231 והמשיכו בכביש זה עד לפנייה ימינה לכביש SP7. בכיכר פנו ימינה והמשיכו בנסיעה עד לפנייה ימינה לרחוב Via Fossano, שם נמצאת האוניברסיטה. משך הנסיעה הוא כ-15 דקות.
האתר הרשמי: האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה בברה.
לאחר הביקור באוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה, המשיכו בדרככם לעבר היעד הבא במסלול הטיול שלכם – העיר גנואה. בדרך לגנואה אתם יכולים לעצור בעיר המקסימה, סבונה (Savona). כדי להגיע לסבונה, צאו מהאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה והמשיכו מערבה על כביש SP7 ולאחר מכן SP662 עד לכיכר השנייה, שתיקח אתכם שמאלה אל הכניסה לכביש A33. המשיכו בכביש זה מערבה עד ליציאה לעבר Savona. המשיכו על כביש E717 דרומה כל הדרך עד לסבונה. משך הנסיעה הוא כשעה וחצי.
סבונה היא אומנם אחת מהערים הפחות ידועות לאורך הריביירה האיטלקית, אך יש בה כמה נקודות חן היסטוריות, תרבותיות ואמנותיות, ששווה להכיר. בשנים האחרונות, סבונה הפכה לטיפה יותר ידועה בזכות אוניות הקרוז שעוצרות בנמל שלה ומורידות תיירים לסיור חוף קצר.
תתחילו את הביקור שלכם בנמל של סבונה. כשתעמדו בנמל של סבונה, וודאי תשימו לב למגדל קטן ויפה, שמכונה לה טורטה (La Torretta). המגדל הזה, שמתוארך לימי הביניים, הוא הסמל של העיר. במעלה המגדל ניצב פסלו של הקדוש הפטרון של העיר. מגדל חשוב נוסף, שגם ניתן לראות מהנמל, הוא מגדל טורה דל ברנדלה (Torre del Brandale). המגדל הזה הוא גדול יותר ומתוארך למאה ה-12 לספירה. הוא היה המגדל הגדול ביותר מבין 50 המגדלים, שניצבו לאורך חומתה של העיר.
תתקדמו לעבר מגדל הטורה דל ברנדלה ותראו את מבצר הפריאמר (Priamar). המבצר הזה, שנבנה על ידי הג’נובזים באמצע המאה ה-16 בניסיון לשעבד את העיר, הוא אחד מהמונומנטים החשובים ביותר של העיר. היום תוכלו למצוא בתוך המבצר מוזיאון לארכיאולוגיה וכן מוזיאונים קטנים לאמנות. ממגדליו של המבצר תוכלו ליהנות מתצפיות יפות על העיר והנמל.
איך תגיעו? ממגדל טורה דל ברנדלה, המשיכו דרומה ברגל לאורך רחוב SS1 Via Aurelia עד לכיכר גדולה, שבה תיקחו את הפנייה השמאלית השנייה. שם כבר תראו את הדרך להולכי הרגל, שמובילה למבצר. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
תמשיכו אל תוך לב סבונה ותבקרו בקפלה הסיסטינית של העיר. לבה של סבונה מלא ברחובות ובסמטאות ציוריות מימי הביניים. עשו את דרככם לאורך הרחובות היפים עד שתגיעו לקפלה הסיסטינית. כן, כן, יש קפלה סיסטינית נוספת לזו שנמצאת ברומא. סבונה היא עיר הולדתם של שני אפיפיורים, סיקסטוס הרביעי ויוליוס השני. סיקסטוס הרביעי היה זה שקידם את הקמתה של הקפלה הסיסטינית ברומא, והוא גם זה שבנה את הקפלה הסיסטינית שנמצאת כאן בסבונה. הוא הקים את זו שכאן כמאוזוליאום עבור הוריו. שווה להציץ פנימה על מנת להתרשם מציורי הפרסקו בסגנון הרוקוקו.
איך תגיעו? המרחק מהמבצר לקפלה הסיסטינית של סבונה הוא כ-400 מטרים. כדי להגיע, חזרו לכיכר הגדולה ופנו בפנייה הימנית השנייה. מיד לאחר מכן, פנו שמאלה לרחוב Via Untoria ואז שמאלה באותו הרחוב. לאחר מכן, פנו ימינה לרחוב Via Giovanni Caboto והמשיכו ללכת ישר עד שתראו את הכניסה לקפלה הסיסנטינית מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
סיימו את הסיור שלכם בסבונה במוזיאון לקרמיקה (Museo della Ceramica). זהו אחד ממוזיאוני הקרמיקה המובילים בעולם. אם הזמן שלכם מאפשר ואתם מגיעים לפני הסגירה, תוכלו לבקר במוזיאון ולראות בו את עבודות הקרמיקה המסורתיות, שליוו את תושבי סבונה והסביבה כבר יותר משש מאות.
דמי כניסה זולים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 10:30-17:00, ימי רביעי בין השעות 10:00-13:30, ימי חמישי, שישי ושבת בין השעות 10:00-13:30, 15:30-18:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין חצי שעה לשעה.
איך תגיעו? המרחק מהקפלה הסיסטינית למוזיאון לקרמיקה הוא כ-150 מטרים. כדי להגיע, צאו מהקפלה ופנו ימינה לרחוב Vico della Mandorla. לאחר מכן, פנו שמאלה לרחוב Via Pia. משך ההליכה הוא דקות אחדות.
האתר הרשמי: מוזיאון הקרמיקה בסבונה.
בסיום הביקור שלכם במוזיאון, עלו על הרכב ועשו את דרככם לגנואה (Genova), שנמצאת במרחק כ-50 קילומטרים מסבונה. כדי להגיע, צאו מסבונה על כביש E80 והמשיכו בו מזרחה. בהמשך, התמזגו לכביש E25 והמשיכו בו מזרחה עד לגנואה. משך הנסיעה הוא כשעה.
התמקמו במלון שלכם בגנואה והכינו את עצמכם לקראת יום הטיול הבא.
השוואת מחירי לינה במלונות מומלצים בגנואה:
היום הרביעי – חוקרים את גנואה
ביום הטיול הרביעי שלכם תתחילו לחקור את העיר היפה גנואה, שהינה אחת מהערים הידועות ביותר לאורך הריברייה האיטלקית ועיר הנמל החשובה ביותר באיטליה. גנואה היא העיר השישית בגודלה באיטליה ומלאה במבנים היסטוריים, ששווה להכיר. שווה לבדוק האם משתלם לכם לרכוש את ה-City Pass של גנואה.
סקירה היסטורית קצרה של גנואה: גנואה נוסדה בתור עיירת נמל במאה ה-6 לפנה”ס על ידי מלחים, שמאד אהבו את העובדה שממש על ידה נמצא נמל טבעי מצוין לספינות שלהם. היא המשיכה להוות עיירת נמל חשובה לאורך ההיסטוריה. ב-209 לפנה”ס העיירה נהרסה ונבנתה מחדש על ידי הרומאים, שהשתמשו בעיירה בתור מקום שממנו הם ייצאו עורות, דבש ועצים. לאחר נפילת האימפריה הרומית, גנואה החלה את דרכה כעיר עצמאית. במאה ה-11, העיר שיתפה פעולה עם פיזה על מנת להשתלט על איי סיציליה וקורסיקה. אך, מאוחר יותר, שתי הערים ניהלו ביניהן מלחמה ארוכה על השליטה על שני האיים. בשלהי המאה ה-13, גנואה הצליחה סוף כל סוף לנצח את פיזה וגם כן את וונציה, וכך היה שלסוחרים ששלטו על גנואה היה כוח השווה בערכו רק לכוחם של האפיפיור ושל המלכים באירופה. אך, זה לא נמשך לזמן רב, וב-1380 הצי הימי של גנואה הושמד על ידי הוונציאנים, מה שהוביל להיחלשותה של העיר, נוסף על מלחמות פנימיות ששררו בגנואה. רק ב-1528 המצב החל להתייצב שוב, וגנואה הפכה למרכז בנקאי ולנמל לבניית ספינות. גנואה הצליחה לשמור על עצמאותה עד לשנת 1797, אז נפוליאון החל לארגן את רפובליקת ליגוריה, שאוחדה עם צרפת בשנת 1805. ב-1815 גנואה אוחדה עם ממלכת סרדיניה, ששיחקה תפקיד חשוב ומרכזי באיחודה של איטליה.
פסטיבלים ואירועים מובילים בגנואה:
- פסטיבל סופרנובה – מדי אפריל, מתקיים בנמל העתיק של העיר פסטיבל מוזיקה, שאליו מגיעים מוזיקאים מכל קצוות איטליה. בפסטיבל תוכלו ליהנות ממוזיקת הינדי רוק, פופ, היפ-הופ וממוזיקה אלקטרונית.
- פסטיבל סוק (Suq Festival) – מדי יוני, מתקיים הפסטיבל המרגש הזה, שמפגיש בין תרבויות שונות בנמל העתיק של גנואה. במהלך הפסטיבל תוכלו להשתתף במגוון סדנאות, מפגשים ודיונים, וכן תוכלו לטעום מהמטעמים של העמים השונים, שנפגשו בגנואה לאורך ההיסטוריה.
מסעדות מומלצות בגנואה:
Da Leccarsi i Baffi – מסעדה נעימה ונהדרת, המציעה מגוון פירות ים ודגים.
שעות הפתיחה: ימי חמישי עד ראשון בין השעות 19:30-22:30, ימי חמישי עד שני בין השעות 12:00-14:30.
הכתובת: Piazza Cavour 91/R.
Jamila – אם נמאס לכם מהאוכל האיטלקי, אתם יכולים לעצור לארוחת ערב במסעדה האפריקנית הזאת, שמגישה כמה מנות טעימות במיוחד מהמטבח האפריקני. תוכלו למצוא כאן שפע של אפשרויות לצמחוניים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 11:30-15:00, 19:00-22:00, ימי שלישי עד חמישי בין השעות 19:00-22:00, ימי שישי ושבת בין השעות 19:00-1:00.
הכתובת: Via Dei Giustiniani 11-13.
תתחילו את הבוקר שלכם בכיכר דה פרארי (Piazza De Ferrari). לבה של גנואה נמצא בכיכר דה פרארי, כיכר יפהפייה שבמרכזה מזרקה שופעת ומסביבה מבנים מרשימים במיוחד. מהכיכר יוצאים גם כמה מהרחובות העמוסים והיפים ביותר בעיר. אם עוד לא אכלתם ארוחת בוקר במלון, שווה לכם לעצור כאן לארוחת בוקר באחד מבתי הקפה המקיפים את הכיכר.
תמשיכו לביתו של כריסטופר קולומבוס (Christopher Columbus House). מכיכר דה פרארי, המשיכו דרום-מזרחה על רחוב Via Dante כדי להגיע לביתו של כריסטופר קולומבוס. הבית שוכן לצד כיכר דנטה. שם, תוכלו לראות שני מגדלים שמורים היטב, שנבנו ב-1155 ושימשו כשער מעבר בחומותיה של העיר העתיקה. כריסטופר קולומבוס, מגלה הארצות הנודע, בילה את רוב שנות ילדותו בבית האבן היפה, שעומד לצד קלויסטר סנט אנדריאה.
איך תגיעו? המרחק מכיכר דה פרארי לביתו של כריסטופר קולומבוס הוא כ-230 קילומטרים. כדי להגיע, תמשיכו מכיכר דה פרארי מזרחה על רחוב Via Dante עד שתגיעו לכיכר דנטה, שם נמצא הבית. משך ההליכה הוא דקות ספורות.
תעצרו להתרשמות קלה מכנסיית Santi Ambrogio e Andrea. הכנסייה הישועית הזאת הוקמה בין השנים 1588-1637. רבים טוענים שהעיצוב הפנימי של הכנסייה הוא היפה ביותר בגנואה, כך ששווה לכם להציץ פנימה ולהתרשם מעבודות השיש, הפרסקאות והציורים המרשימים שנמצאים בתוך הכנסייה.
איך תגיעו? המרחק מבית כריסטופר קולומבוס לכנסייה הוא כ-300 מטרים. כדי להגיע, חזרו על עקבותיכם לאורך רחוב Via Dante עד לפנייה הראשונה ימינה לרחוב Via Antonio Meucci. לאחר מכן פנו ימינה שוב והמשיכו עד שתראו את הכנסייה מצד ימין. משך ההליכה הוא דקות ספורות.
תמשיכו לביקור קצר בסנטה מריה דה קסטלו (Santa Maria di Castello). גבעת קסטלו הייתה כנראה האתר הקדום של גנואה, כששבטים קדומים החלו להתיישב כאן. בין המאות ה-12 וה-16 החלו להקים על הגבעה הזו מספר רב של כנסיות ומנזרים, ובמרכזם – הכנסייה הרומנסקית מהמאה ה-12, שמוקדשת למריה הקדושה. במתחם תוכלו למצוא ארקדות יפהפיות, שמשקיפות על הים וכוללות בתוכן תקרות עם ציורי פרסקו מרהיבים.
איך תגיעו? המרחק מכנסיית Santi Ambrogio e Andrea לסנטה מריה דה קסטלו הוא כ-450 מטרים. כדי להגיע, המשיכו מערבה על Via di Porta Soprana עד לפנייה שמאלה לרחוב Salita Pollaiuoli. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה ימינה לרחוב Via di S. Bernardo והמשיכו ברחוב זה עד הפנייה שמאלה ב-Vico Guarchi. המשיכו עם העיקול ימינה ואז שמאלה, מה שיוביל אתכם אל המתחם. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
תבקרו באקווריום הגדול של גנואה (Acquario di Genova). זהו האקווריום הגדול ביותר באיטליה ואחד מהגדולים ביותר באירופה. האקווריום נבנה בשנת 1992 על מנת לציין 500 שנים למסעו של כריסטופר קולומבוס לעבר אמריקה. בתוך האקווריום תוכלו ללמוד אודות סוגים רבים של בעלי חיים ימיים וגם לראות כ-400 מינים של בעלי חיים, כולל דגים, יונקים ימיים, זוחלים, דו-חיים וציפורים. בין היתר, תוכלו לפגוש באקווריום מדוזות, פינגווינים, כלבי ים ודגי שונים צבעוניים.
דמי הכניסה סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: משתנות בהתאם לעונה, אך לרוב האקווריום פתוח בין השעות 8:00-21:00. מומלץ לבדוק באתר האינטרנט הרשמי לפני ההגעה לאתר.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים וחצי.
איך תגיעו? המרחק מסנטה מריה דה קסטלו לאקווריום של גנואה הוא כ-700 מטרים. כדי להגיע, צאו ממתחם סנטה מריה דה קסטלו ישר אל רחוב Vico Dietro II Coro di S. Cosimo והמשיכו בו ימינה עד לפנייה שמאלה אל רחוב Via di S. Bernardo. תמשיכו ברחוב זה ישר עד הפנייה ימינה אל Via Filippo Turati. המשיכו ברחוב זה יחד עם העיקול שמאלה ואז פנו מיד ימינה ל-Via della Mercanzia. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה הראשונה שמאלה ולאחר מכן פנו ימינה והמשיכו ברחוב Calata Falcone e Borselino עד שתראו את האקווריום מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
האתר הרשמי: האקווריום של גנואה.
תסיימו את היום שלכם בגלריה הלאומית בארמון ספינולה (Palazzo Spinola National Gallery). עזבו את הנמל וחזרו חזרה אל רחובותיה העקלקלים של העיר. ארמון ספינולה מתנשא לגובה של חמש קומות ומכיל בתוכו מוזיאון המספר אודות ההיסטוריה המפוארת של גנואה וכן את הגלריה הלאומית. תוכלו לראות כאן ציורי פרסקו מרהיבים, פריטי ביגוד מהמאה ה-15, כלי קרמיקה מהמאה ה-18 ועוד אוצרות רבים אחרים.
דמי כניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 13:30-19:30, ימי שלישי עד שבת בין השעות 8:30-19:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
לאחר הביקור בארמון, אתם יכולים להמשיך לשוטט ברחובותיה של גנואה או לשוב אל הנמל שלה כדי להעביר שם את שעות הערב בנעימים.
ביום הטיול החמישי שלכם תמשיכו לחקור את גנואה ואת אתריה המרתקים. את היום הזה תתחילו בויה גריבלדי המפורסמת, ומשם תמשיכו לביקור במספר ארמונות ומוזיאונים, ששווה להכיר בעיר.
תפתחו את הבוקר שלכם ברחוב ויה גריבלדי (Via Garibaldi). הרחוב הזה, שנבנה במאות ה-16 וה-17 וזכה להיכלל ברשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו, הוא האזור שבו תמצאו את הארמונות היפים והמרשימים ביותר של גנואה. הייתם מצפים שהרחוב הזה יהיה רחוב מפואר ורחב ידיים כמו הארמונות שלצדו, אך למעשה מדובר ברחוב די צר. לאורכה של ויה גריבלדי תמצאו שלושה ארמונות, זה לצד זה, שבהם תוכלו לבקר – הארמון הלבן (Palazzo Bianco), הארמון האדום (Palazzo Rosso) וארמון טורסי (Palazzo Tursi). בתוך כל אחד מהארמונות תוכלו לשוטט בין החדרים והאולמות השונים וליהנות ממראה ציורי הפרסקו המרהיבים ומפריטי הריהוט המהממים.
לשלושת הארמונות האלה קיים כרטיס כניסה משולב במחיר סביר.
שעות פתיחה: הארמונות פתוחים בקיץ בראשון ושבת בין השעות 10:00-19:30 ומשלישי עד שישי בין השעות 9:00-19:00. בחורף, הארמונות פתוחים בראשון ושבת בין השעות 9:30-18:30 ומשלישי עד שישי בין השעות 9:00-18:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשלוש שעות.
תמשיכו לביקור במוזיאון הארמון המלכותי (Palazzo Reale). הרחוב שדרכו תגיעו אל הארמון המלכותי הזה, Via Balbi, הוא רחוב נוסף שנבנה בראשית המאה ה-17 וחיבר בין מספר ארמונות מרשימים מאותה תקופה. הרחוב הזה רחב יותר מרחוב ויה גריבלדי, אבל יש בו פחות ארמונות ויותר חנויות. אם יש לכם זמן, אתם יכולים להציץ גם לארמונות האחרים שנמצאים לאורך הרחוב, אבל אנחנו החלטנו להמליץ לכם דווקא על הארמון המלכותי, שנמצא ממול לארמון האוניברסיטה (Palazzo dell’Universita) ונבנה במאה ה-17. שווה לבקר בארמון המלכותי בזכות המרפסות היפהפיות שלו, גרמי המדרגות המרשימים ובכלל, העיצוב הפנימי המיוחד של הארמון. מהגן של הארמון תוכלו לזכות בתצפית נהדרת על הנמל של גנואה.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון ושבת בין השעות 13:30-19:00, ימי שלישי ושישי בין השעות 9:00-14:00, ימי רביעי וחמישי בין השעות 9:00-19:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
איך תגיעו? המרחק משלושת הארמונות של ויה גריבלדי למוזיאון הארמון המלכותי הוא כ-700 מטרים. כדי להגיע, תמשיכו על Via Cairoli צפון-מערבה עד שתגיעו לפנייה שמאלה לרחוב Largo della Zecca. תמשיכו עד לכיכר ובכיכר תמשיכו ישר על רחוב Via Balbi. המשיכו ללכת על רחוב זה עד שתראו את הכניסה למוזיאון מצד שמאל. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
האתר הרשמי: הארמון המלכותי.
תבקרו במוזיאון הימי של גנואה (Galata Museo del Mare). לאורך ההיסטוריה, גנואה הייתה אחת מערי הנמל החשובות ביותר לחופי הים התיכון, בייחוד בין המאות ה-16 וה-19, לכן היה זה מתבקש שיקימו את המוזיאון הימי הגדול ביותר סביב אגן הים התיכון דווקא בנמלה הישן של גנואה. המוזיאון מתנשא לגובה של ארבע קומות ומספר את סיפורם של המלחים והמהגרים שעברו דרך הנמל של גנואה. במוזיאון תוכלו לראות מספר רב של צילומים, לקרוא אודות ההיסטוריה הימית הענפה של גנואה ואפילו להיכנס אל תוך הצוללת האיטלקית הגדולה ביותר, שפתוחה לקהל הרחב.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ממרץ עד אוקטובר מדי יום בין השעות 10:00-19:30, מנובמבר עד פברואר בימי ראשון ושבת בין השעות 10:00-19:30, בימי שלישי עד שישי בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעה וחצי.
איך תגיעו? המרחק ממוזיאון הארמון המלכותי למוזיאון הימי של גנואה הוא כ-700 מטרים. כדי להגיע, צאו מהארמון המלכותי ופנו ימינה על רחוב Via Balbi. בפנייה הבאה פנו ימינה לרחוב Vico Sant’Antonio והמשיכו ברחוב זה עד הפנייה שמאלה לרחוב Via di Pre. המשיכו ברחוב זה עד הפנייה ימינה ל-Piazza della Darsena. המשיכו ישר עד הפנייה שמאלה לרחוב Via Antonio Gramsci ומיד חצו את הכביש ימינה לעבר הנמל. המשיכו ימינה – צפון-מערבה – לאורך הנמל עד שתראו את המוזיאון הימי מצד שמאל שלכם. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
האתר הרשמי: המוזיאון הימי של גנואה.
חזרו אל הרכב שלכם וסעו אל אחת משכונותיה המזרחיות – שכונת בוקדסה (Boccadasse). כשתגיעו לשכונה, יהיה לכם קשה להאמין שעוד מדובר בחלק מהעיר גנואה. האזור דומה לכפר דייגים קטן, צבעוני ורגוע. האגדה מספרת שבוקדסה הוקמה ב-1000 לפנה”ס על ידי דייגים ספרדיים, שמצאו כאן מסתור מהים הסוער. רק במאה ה-19 כפר הדייגים הזה הפך לחלק מגנואה והצליח לשמר את מראהו עד היום. אתם מוזמנים לשוטט ברחובותיה הצבעוניים של בוקדסה ולשבת באחת מהמסעדות הרבות שבה לארוחת ערב טעימה.
איך תגיעו? אם אתם מעדיפים שלא לקחת את הרכב לבוקדסה, אתם יכולים להשתמש גם בתחבורה הציבורית. התקדמו אל תחנת הרכבת הקרובה למוזיאון הימי של גנואה – Genova Piazza Principe – ועלו שם על הרכבת שעושה את דרכה לכיוון Genova Nervi. רדו בתחנת Genova Sturla והמשיכו ברגל דרומה לאורך רחוב Via Sturla עד שתגיעו לשכונת בוקדסה. משך ההגעה הכולל הוא כ-40 דקות.
חזרו אל המלון שלכם ונוחו היטב לקראת יום הטיול הבא.
ביום הטיול השישי שלכם תעשו את דרככם אל פורטו ונרה (Portovenere), עיירה קטנה ומקסימה לחופו של הים התיכון. כדי להגיע, צאו מגנואה מזרחה על כביש E80 והמשיכו לאורכו עד היציאה לכיוון E33. היצמדו לשמאל ופנו ימינה על כביש A15. המשיכו בכביש זה עד לה ספזיה (La Spezia) ומשם המשיכו דרומה עד פורטו ונרה. משך הנסיעה הוא כשעתיים.
השוואת מחירי לינה במלונות מומלצים בפורטו ונרה:
מסעדות מומלצות בפורטו ונרה:
Ristorante Portivene – אם אתם בעניין של פירות ים, זוהי אחת מהמסעדות הטובות ביותר בתחום בפורטו ונרה. השירות נהדר, האוכל טעים והמחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:00-15:00, ימי שלישי עד שבת בין השעות 12:00-15:00, 19:00-22:00.
הכתובת: Via Giovanni Capellini 94/98.
Palmaria Restaurant – מסעדה מעולה נוספת, שמגישה פירות ים, אך מציעה גם מגוון אפשרויות לצמחוניים, טבעוניים ולאנשים שאינם יכולים לאכול גלוטן.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 12:30-15:00, 19:30-22:30.
הכתובת: Via Giuseppe Garibaldi 5.
האתר הרשמי: Palmaria Restaurant.
תתחילו את הביקור שלכם בעיירה לצד קו המים. וודאי תשימו לב לבתים היפים, הצבעוניים, שפרושים לאורך קו החוף. אם תקדישו תשומת לב רבה יותר לבתים הללו, תשימו לב שהם גבוהים יחסית ושאין להם מרפסות. זאת, משום שהם נבנו במקור על מנת להגן על העיירה בפני התקפות חוזרות ונשנות של הסרקנים והפיזאים.
בקצה הדרומי של טיילת החוף תמצאו את כנסיית סן פיאטרו (San Pietro Church). זוהי כנסייה יפהפייה, בנויה מתשלובת של לבנים שחורים ולבנים. משמעות השם “פורטו ונרה” הוא כנראה “מעגן ונוס”, ואכן, במקום שבו עומדת היום הכנסייה עמד בעבר מקדש קטן, שהיה מוקדש לאלה ונוס. מהמרפסת של הכנסייה תוכלו לראות את הים במלואו הדרו.
חזרו אל עבר העיירה וכנסו אל הרחוב המרכזי שלה, רחוב קפליני (Via Capellini). הרחוב הצר הזה, שחוצה את מרכזה של העיירה, הוא הרחוב העתיק ביותר בפורטו ונרה. מלבד הבתים היפים שמשתרעים לאורכו, תוכלו למצוא כאן מספר רב של חנויות מזכרות, שמהם תוכלו להביא כמה מזכרות הביתה. אם אתם רעבים, תוכלו למצוא כאן גם כמה מסעדות טובות לארוחת צהריים.
תמשיכו לעבר מצודת דוריה (Castello Doria). המצודה המרשימה הזאת, שנבנתה במהלך המאה ה-12, קרויה על שם המשפחה הגנואזית העשירה שהקימה אותה על מנת להגן על הכפר ועל האזורים שבסביבה. המצודה הזאת שיחקה תפקיד מרכזי במלחמה שהתחוללה בין פיזה לגנואה בין השנים 1119-1290. מראש המצודה תוכלו לזכות בתצפיות פנורמיות מרהיבות על פורטו ונרה והסביבה.
המצודה נמצאת על גבעה קטנה במערב העיירה, לכן יש צורך בטיפוס קל מעלה.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: מנובמבר עד מאי בימי ראשון ושבת בין השעות 10:30-17:30. מיוני עד אוקטובר מדי יום בין השעות 9:30-17:30.
תשוטו אל אי פלמריה (Palmaria Island). במפרץ של לה ספזיה קיימים שלושה איים, כשהגדול מכולם הוא פלמריה. אם תרצו, תוכלו לעלות על ספינה בנמל של פורטו ונרה ולשוט אל עבר האי היפה הזה. האי כמעט שאינו מיושב ולכן מציע מסלולי טיול יפהפיים ומרתקים.
מהנקודה שבה תעגנו, שנקראת טריזו (Terrizzo), המשיכו מזרחה אל עבר “מצודת הים”, ששימשה כבית סוהר עד לשנות ה-50 של המאה ה-20. היום המצודה מציגה בתוכה תערוכות, ומתקיימים בה מדי פעם אירועים תרבותיים חשובים. ממש לפני המצודה נמצא פיצול בדרכים, ואם תפנו ימינה תגיעו אל צדו המזרחי של האי, שהוא הצד הפחות מיושב. בסוף הדרך תגיעו אל נקודה, שממנה תוכלו לתצפת אל עבר מערת רוקיו (Roccio Cave). תוכלו לעלות גם לראש גבעה, המספקת נקודת תצפית טובה יותר על הסביבה, ולאחר מכן לשוב על עקבותיכם חזרה אל המעגן. משך ההליכה אמור להיות כשעתיים.
מחיר השייט הוא סביר בהחלט. הסירה האחרונה עוזבת את האי סביב השעה 17:30, כך שמומלץ לוודא שאתם עומדים בזמנים.
לאחר שתחזרו מהאי, עצרו באחת מהמסעדות של פורטו ונרה לארוחת ערב והמשיכו למלון שלכם כדי למלא את המצברים לקראת היום הבא.
ביום הטיול השביעי שלכם תעשו גיחה ללה ספזיה, אחת מערי הנמל החשובות לאורך החוף המערבי של איטליה, ומשם תמשיכו הלאה אל היעד הבא במסלול הטיול. מלבד היותה עיר נמל מסחרית חשובה, לה ספזיה היא גם אחד מהבסיסים החשובים של חיל הים האיטלקי. המרחק מפורטו ונרה ללה ספזיה הוא כ-15 קילומטרים. כדי להגיע, סעו צפונה על הכביש המתפתל של SP530, שייקח אתכם תוך כחצי שעה ללה ספזיה.
פסטיבלים ואירועים מובילים בלה ספזיה:
- פסטיבל הג’אז – מדי שנה בקיץ נערך הפסטיבל, שמארח עשרות אמנים איטלקיים ובינלאומיים. בימי הפסטיבל, העיר מתמלאת בצליליו של הג’אז.
- הפליו דל גולפו (Palio del Golfo) – מדי שנה, ביום ראשון הראשון של אוגוסט, נערכת תחרות החתירה הזאת בין סירות מקושטות היטב. אם אתם נמצאים בזמן הזה בלה ספזיה, שווה להתקרב אל קו המים של העיר.
מסעדות מומלצות בלה ספזיה:
Il Ristorantino di Bayon – מסעדה נעימה ואלגנטית, שמגישה מאכלי ים שונים ומשובחים. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 19:00-22:00.
הכתובת: Via Felice Cavallotti 23.
La Locanda del Gallese – אם אתם לא בעניין של פירות ים, אתם יכולים לגשת אל המסעדה הנהדרת הזו, שמגישה אוכל מקומי ומגוון רחב של פסטות טעימות. המחירים סבירים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:00-23:45, ימי שני ורביעי עד שבת בין השעות 19:00-23:45.
הכתובת: Via Fablo Filzi 56 Biassa.
Nana Meat & Wine – מסעדת בשרים מובילה בלה ספזיה, שמגישה מגוון רחב של בשרים לצד יין משובח. המחירים סבירים עד יקרים.
שעות הפתיחה: ימי ראשון בין השעות 12:00-23:15, ימי שני עד שבת בין השעות 12:00-23:00.
הכתובת: Piazza Saint Bon 4/5.
תתחילו את הביקור במוזיאון הימי הטכני של לה ספזיה (Naval Technical Museum). מאז 1870, הנמל הצאי של לה ספזיה הוא אחד מהנמלים הצבאיים המרכזיים באיטליה, אך אין אפשרות לבקר בו מסיבות ביטחוניות. אם אתם בכל זאת רוצים ללמוד קצת על חיל הים האיטלקי, תוכלו לבקר במוזיאון הימי הטכני של לה ספזיה, שבו תוכלו לראות מודלים של ספינות קרב, ללמוד על ההיסטוריה הימית של איטליה ולראות מקרוב מכשירי רדיו, ששימשו את המלחים לאורך השנים.
דמי הכניסה סבירים.
שעות הפתיחה: בין השעות 8:30-19:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.
הכתובת: Viale Giovanni Amendola, 1.
תמשיכו לעבר כנסיית סנטה מריה (Santa Maria Assunta). כשתגיעו אל הכנסייה, יהיה לכם קשה לפספס אותה. היא בולטת בין המבנים האחרים בזכות תשלובת השיש השחור-לבן שלה. המקום שבו הכנסייה עומדת הוא האזור העתיק ביותר בעיר, שהיווה לפני שנים רבות המרכז המסחרי של לה ספזיה. הכנסייה, שנבנתה במקור במאה ה-15, סבלה במשך השנים מפגיעות קשות, עד שלבסוף עברה בשנים האחרונות תהליך שימור ממושך. שווה להציץ פנימה כדי להתרשם מעבודות האמנות היפות שבתוך הכנסייה.
איך תגיעו? המרחק מהמוזיאון הימי הטכני של לה ספזיה לכנסיית סנטה מריה הוא כ-500 מטרים. כדי להגיע, לכו צפון-מערבה על רחוב Viale Giovanni Amendola עד לפנייה ימינה לרחוב Via Baldassarre Biasse. המשיכו ברחוב זה עד שתגיעו לכנסיית סנטה מריה. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
תבקרו בטירת סן גיאורגיו (Castello di San Giorgio). הטירה, שנבנתה במאה ה-13 כחלק ממערכת הביצורים של העיר, היא אחת מנקודות הציון הבולטות בלה ספזיה. בתוך הטירה תוכלו למצוא מוזיאון קטן לארכיאולוגיה, שמספר אודות התקופות השונות של האזור החל מתקופת הנחושת ועד לתקופה הרומית.
דמי כניסה סבירים.
שעות הפתיחה: ימי רביעי עד שני בין השעות 10:30-17:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.
איך תגיעו? המרחק מהכנסייה לטירה הוא כ-200 מטרים. כדי להגיע, המשיכו מזרחה על Via Baldassarre Biassa. אל תסטו מהדרך, שתוביל אתכם כל הדרך עד לכניסה לטירה. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
לאחר הביקור בטירה, חזרו חזרה אל הרכב שלכם והמשיכו אל היעד הבא במסלול הטיול – הלאו היא העיר פארמה (Parma), שנמצאת במרחק כ-115 קילומטרים מלה ספזיה. כדי להגיע, סעו צפונה על כביש E33 עד שתגיעו ליציאה ימינה לכיוון Fornovo. מ-Fornovo, המשיכו צפונה על כביש SS62 עד לפארמה. משך הנסיעה הוא כשעתיים.
לאחר שתגיעו אל פארמה, התמקמו במלון שלכם, תעשו סיבוב קצר בסביבה ותתחילו לאגור כוחות לקראת יום הטיול הבא.
השוואת מחירי לינה עבור מלונות מומלצים בפארמה:
את היום השמיני של הטיול שלכם תפתחו בעיר היפה, פארמה, שידועה בעיקר בזכות הקולינריה הנפלאה שבה, ובמיוחד בזכות ענף ייצור הגבינות שבה. אך, מלבד מאכלים טעימים, תוכלו למצוא בפארמה גם לא מעט מבנים היסטוריים יפים, ששווה להכיר.
מסעדות מומלצות בפארמה:
Carpe Diem – אנחנו כבר לקראת סוף הטיול באיטליה ואולי כבר התחלתם להתגעגע לאוכל מהבית. במסעדה הנהדרת הזו תוכלו למצוא מגוון מאכלים ים תיכוניים, ביניהם קבבים, פלאפל וחומוס.
שעות הפתיחה: ימי שני עד שבת בין השעות 12:00-15:00, ומ-18:30 עד חצות.
הכתובת: Via D’Azeglio 69.
Pepen – המסעדה מגישה פניני נהדרים, ממולאים במה שרק תרצו. השירות מהיר והמחירים זולים.
שעות הפתיחה: ימי שלישי עד חמישי בין השעות 8:30-19:30, ימי שישי ושבת בין השעות 8:30-15:00, 16:00-19:30.
הכתובת: Borgo Sant’Ambrogio 2.
Ristorante Cocchi – מסעדת בשרים משובחת, שמציעה גם מגוון מנות המתאימות לצמחוניים שביניכם. המחירים סבירים עד יקרים. מומלץ מאד להזמין מקום מראש דרך הטלפון +390521981990.
שעות הפתיחה: ימי ראשון עד שישי בין השעות 12:15-14:30, 19:30-22:15.
הכתובת: Viale Antonio Gramsci 16.
האתר הרשמי: Ristorante Cocchi.
תתחילו את הסיור בעיר בכיכר הקתדראלה (Piazza del Duomo). בכיכר הזו תמצאו שני מבנים חשובים של פארמה. האחד הוא הקתדראלה של העיר, בזיליקה רומנסקית מהמאה ה-12, בעלת חזית מפוארת יפה. בתוך הבזיליקה, אם תסתכלו מעלה אל התקרה, תוכלו לראות את הפרסקו האדיר של “העלייה השמיימה של הבתולה”, שצויר על ידי הצייר האיטלקי, אנטוניו דה קורג’ו. אם תרצו, תוכלו גם להיכנס פנימה יותר אל הקריפטה של הקתדראלה, שם נמצאים כמה פסיפסים עתיקים מימיה הראשונים של הנצרות.
מימין לקתדראלה נמצא אתר טבילה מתומן וגדול ממדים, שהוקם בראשית המאה ה-12. אם תסתכלו על דלתות אתר הטבילה, תוכלו לראות כמה תגליפים של סצנות תנ”כיות. במקור, המבנה נבנה בסגנון רומנסקי, אך כשבנייתו הושלמה כמאה שנים לאחר תחילת העבודות עליו, הוא כבר היה בנוי בסגנון גותי. המבנה הזה הוא אחד מהדוגמאות הטובות ביותר למעבר בין שני סגנונות הבנייה הללו באיטליה. גם לתוך המבנה הזה שווה להיכנס על מנת להתרשם מציורי הפרסקו היפים ומהתגליפים מהמאה ה-13.
הכניסה לקתדראלה בחינם. הכניסה לאתר הטבילה כרוך בתשלום סביר וניתן לשלב ביקור גם במוזיאון הדיוסאסן ( Diocesan Museum), שנמצא אף הוא סמוך לכיכר ומספר את סיפור התפשטות הנצרות בעיר ובסביבה.
שעות הפתיחה: שני המבנים פתוחים מדי יום בין השעות 10:00-18:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? מומלץ לבקר בקתדראלה ובאתר הטבילה בין חצי שעה לשעה.
האתר הרשמי: כיכר הקתדראלה.
משם תמשיכו אל עבר התיאטרון המלכותי (Teatro Regio). המבנה הצהבהב של התיאטרון אולי נראה פשוט למראה מבחוץ, אך כשתיכנסו אל תוך התיאטרון תבינו מדוע הוא נחשב לאחד מהתיאטראות היפים ביותר באיטליה. הוא היה אחד מהתיאטראות המובילים בסביבה כשהוקם ב-1829 בתור תיאטרון דוקאל. התיאטרון מארח בתוכו מספר רב של הופעות אופרה לאורך השנה, בין ינואר לאפריל ובין ספטמבר לאוקטובר. אם תרצו, תוכלו להצטרף לסיור מאחורי הקלעים של התיאטרון, שבמהלכו תבקרו בחדרי השחקנים השונים ותעמדו על הבמה.
איך תגיעו? המרחק מכיכר הקתדראלה לתיאטרון המלכותי הוא כ-300 מטרים. כדי להגיע, מהכיכר המשיכו מערבה על רחוב Duomo, שיהפוך תוך זמן קצר ל-via Carlo Pasacane. תמשיכו ברחוב זה עד הפנייה שמאלה לרחוב G. Garibaldi. התיאטרון יהיה מצד ימין שלכם. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
האתר הרשמי: התיאטרון המלכותי.
תמשיכו לכנסייה נוספת בעיר, הלאו היא כנסיית סנטה מריה דלה סטקטה (Shrine of Santa Maria della Steccata). במקום שבו עומדת היום הכנסייה עמד במאה ה-14 בית, שבו נשתמרה איקונה חשובה של יוחנן המטביל. ב-1392 בנו סביב האיקונה הזאת קפלה קטנה. במאה ה-15 החליטו להרוס את הקפלה ובמקומה הקימו במאה ה-16 את הכנסייה. שווה להציץ פנימה אל תוך הכנסייה כדי להתרשם מהפסלים המיוחדים ומציורי הפרסקו הענק שעל התקרה, שמתאר את הכתרת הבתולה מריה יחד עם קדושים נוספים.
שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 7:30-12:00 ובין השעות 15:00-18:30.
כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.
איך תגיעו? הכנסייה ממוקמת בכתובת Str. G. Garibaldi, 5. המרחק מהתיאטרון המלכותי לכנסייה הוא כ-400 מטרים. כדי להגיע, צאו מהארמון המלכותי והתקדמו צפונה על רחוב Str. G. Garibaldi עד שתראו את הכניסה לכנסייה מצד ימין. משך ההליכה הוא כ-5 דקות.
סיימו את הסיור שלכם בפארמה בפארק דוקלה (Parco Ducale). זהו פארק ירוק ורחב ידיים, השוכן על גדות נהר הפארמה. במרכזו נמצא ארמון דוקלה המפואר מהמאה ה-16. תוכלו להעביר כאן אחר צהריים נעימים לפני שתצטרכו להתחיל לחשוב על החזרה הביתה.
הכניסה לפארק בחינם. הכניסה לארמון שבמרכזו בתשלום סביר.
שעות הפתיחה: מאפריל עד אוקטובר בין 6:00 בבוקר לחצות, ומנובמבר עד מרץ בין השעות 7:00-20:00.
כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשלוש שעות.
איך תגיעו? המרחק מכנסיית סנטה מריה לפארק דוקלה הוא כקילומטר. כל שעליכם לעשות הוא לחצות אל העבר השני של נהר הפארמה. כדי להגיע, פנו שמאלה לרחוב Via Ireneo Affo ואז ימינה ומיד לאחר מכן שמאלה לרחוב Via Paolo Maria Paciaudi. בסוף הרחוב, פנו שמאלה לרחוב Viale Paolo Toschi עד שתגיעו לפנייה ימינה אל הגשר החוצה את הנהר. חצו את הנהר והיכנסו אל תוך הפארק. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.
לאחר השיטוט בפארק, תפעלו בהתאם לשעת הטיסה שלכם חזרה לארץ. אם היא בלילה, אתם יכולים להתחיל בנסיעה חזרה למילאנו כדי לתפוס את הטיסה בזמן. אם היא למחרת בבוקר, אתם יכולים להישאר לילה נוסף בפארמה או לנסוע למילאנו על מנת ללון קרוב יותר לשדה התעופה.
המרחק מפארמה למילאנו הוא כ-130 קילומטרים. כדי להגיע, סעו צפון-מערבה על כביש E35 עד שתגיעו למילאנו. משך הנסיעה הוא כשעתיים.
מאחלים לכם טיסה נעימה ובטוחה חזרה לארץ!
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.