• תַפרִיט
  • תַפרִיט

שלושה ימים באתונה: מסלול טיול עמוס באטרקציות ובחוויות

דף הבית » שלושה ימים באתונה: מסלול טיול עמוס באטרקציות ובחוויות

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 14 דקות

אתונה היא מהיעדים האהובים ביותר על המטיילים הישראלים. עיר הבירה היוונית נמצאת במרחק כשעתיים טיסה מתל אביב ומספקת שילוב נהדר של היסטוריה, אוכל טוב ונופים יפים. אז, אם אתם מתכננים טיול של 3 ימים באתונה, הכנו לכם מסלול טיול עמוס באטרקציות ובחוויות. מסלול הטיול שלנו ייקח אתכם דרך כל אתרי החובה, כולל מוזיאונים מומלצים, אתרים היסטוריים ושכונות מקסימות. יש למה לצפות.

מומלץ לקרוא >> המדריך השלם למטייל באתונה.

*גילוי נאות: עמוד זה כולל מספר קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!

רוצים לקבל עדכונים והמלצות לקראת הטיול שלכם באתונה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו – “מטיילים שבאתונה עם טיולים.נט“.

מלונות מומלצים במרכז אתונה

לפני שנתחיל לספר לכם מה כדאי לעשות ב-3 ימים באתונה – כדאי לתכנן את מקום הלינה שלכם. כדאי לבחור במלון מרכזי, שנמצא במרחק הליכה או נסיעה קצרה מהאטרקציות המרכזיות במסלול. הנה כמה מלונות מומלצים על פי חוות דעת גולשים:

  • Plaka Hotelמלון חביב שנמצא בלב לבה של אתונה, במרחק הליכה מכל האטרקציות המרכזיות. אומנם החדרים קטנים, אך אם אתם רוצים ליהנות ממיקום מצוין, שירות נעים וארוחת בוקר ללא תשלום – זה מקום מומלץ מאד. קחו בחשבון שאין בריכת שחייה או חדר כושר. עשו השוואת מחירים!
  • Ergon Houseאם אתם מחפשים חוויה מיוחדת, כדאי להזמין מקום במלון הזה, שהינו מלון בוטיק לאוהבי האוכל. במלון יש שוק מקורה שבו תוכלו לקנות מצרכים טריים, ולאחר מכן תוכלו להמשיך אל המטבחים המשותפים כדי ליצור מנות חלומיות. אם אתם מעדיפים, יש במקום גם מסעדה יוונית נהדרת. עשו השוואת מחירים!
  • Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotelאם אתם מחפשים חוויית אירוח יוקרתית, זה המקום בשבילכם. המלון נמצא במבנה היסטורי ממש ליד כיכר סינטגמה, במרחק הליכה מכל האטרקציות המרכזיות. יש במלון שלוש מסעדות, בריכת שחייה, ספא מפנק וארוחת בוקר מגוונת. עשו השוואת מחירים!

יום טיול ראשון באתונה

בבוקר

סיור באקרופוליס (The Acropolis)

זוהי האטרקציה הגדולה ביותר של אתונה ואתר מורשת עולמית של אונסק”ו. האקרופוליס, או בשמותיה הנוספים “העיר הגבוהה” (High City) ו-”האבן הקדושה” (Sacred Rock), היא גבעה המשקיפה על העיר וביתו של הסמל המוכר ביותר בעיר, הפרתנון.

אקרופוליס, שהייתה מיושבת מהתקופה הנאוליתית, שימשה כאתר פולחן דתי וכאזור מגורים. רוב הערים היווניות נבנו סביב גבעה או תל מרכזי, מכיוון שמיקום כזה נותן תצפית טובה יותר על הסביבה ומבחינה אסטרטגית, זהו מקום טוב לסגת אליו במקרה של התקפה. מאקרופוליס תוכלו להסתכל אל הים ומטה אל העיר, על השרידים של אגורה העתיקה ועל פלאקה, השוכנת למרגלות הגבעה.

בימי קדם, האקרופוליס הייתה המקום בו התקיים הפסטיבל האתונאי השנתי של פנת’נאייה (Athenian Festival of Panathenaia). לאחר שפלשו הפרסים לאתונה בשנת 480 לפנה”ס, האקרופוליס ומצבות הזיכרון שלה נהרסו. בנייתה מחדש של אקרופוליס התחילה ב-448 לפנה”ס. המבנים שאנו רואים כיום היו עשויים משיש פנטלי. אקרופוליס והמבנים העתיקים שלה מייצגים את שיאה של התרבות, הפילוסופיה והאמנות היוונית.

מה יש לראות באקרופוליס?
  • הפרופילאה (Propylaea) – אלה הם השערים המונומנטליים המרשימים העומדים בכניסה לאתר, על ראש הגבעה.
  • הפרתנון (Parthenon) – המקדש המרכזי והגדול ביותר מבין מקדשי האקרופוליס, שהוקדש לאלה אתנה, הפטרון של העיר. המקדש נבנה לאחר הניצחון של היוונים על הפרסים. היו לו קישוטים עשירים, פסלים, תבליטים ועבודות אמנות שנעשו על ידי האמנים הגדולים ביותר של אותם הזמנים. הוא בנוי מ-50 עמודים. בעבר, היה לו גג, שנהרס במאה ה-15.
  • בית המקדש של אתנה ניקה (Temple of Athena Nike) – בית המקדש של “אתנה של הניצחון” עמד על הביצורים שהגנו על הכניסה למקדש הפנימי. זהו מקדש יווני משנת 424 לפנה”ס והוא בית המקדש העתיק ביותר באקרופוליס. הוא מוכר בעיקר בזכות התבליטים שעל מעקה ניקה. למקדש יש אכסדרה בעלת ארבעה עמודים בחלקה האחורי ובחלקה הקדמי, עם קירות סגורים בצדדים.
  • הארכתאון (Erechtheion) – זהו קברו של ארכתאוס, מהמלכים הראשונים של אתונה. דמויות מפוסלות של נשים משמשות כעמודי תמיכה לתקרת המרפסת של המבנה. הדמויות המפוסלות המקוריות נמצאות למטה, בתצוגה במוזיאון אקרופוליס. שימו לב היכן פוסידון הכה בתקרה וברצפה וגרם למעיין לנבוע מהם במסגרת התחרות שלו עם אתנה להחליט על שם מי מהם העיר תיקרא. ליד הקבר עומד עץ זית שנטעה אתנה בתגובה.

בדיוק כמו ביוון העתיקה, אתם אומנם יכולים להתרשם מהמבנים מבחוץ ולהסתובב סביבם, אך אינכם יכולים להיכנס לתוכם. בעבר, המבנים היו צבועים בצבע בהיר מאוד אך במהלך הזמן, איבדו את צבעם ועכשיו מופיעים בצבע השיש הטבעי שלהם.

פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום. מומלץ לקנות >> כרטיס כניסה משולב לאקרופוליס ולמוזיאון כולל סיור אודיו.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-18:00. בחורף, האתר נסגר בשעה 17:00. יש להגיע לפחות חצי שעה לפני הסגירה.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.

איך מגיעים? אם אינכם נמצאים במרחק הליכה, הדרך הנוחה ביותר היא להגיע באמצעות המטרו לתחנת “Acropoli” ומשם ללכת כ-10 דקות ברגל אל האתר.

ביקור במוזיאון אקרופוליס (Acropolis Museum)

לאחר הביקור באקרופוליס, מומלץ לרדת אל מוזיאון אקרופוליס החדש ולראות את הממצאים הארכיאולוגיים שהתגלו באזור. עד המאה ה-17, מבקרים באקרופוליס עוד יכלו לראות את המקדשים, השערים היפים והקברים באקרופוליס בשלמות יחסית. אך, אלה נהרסו על ידי האדם ואסונות טבע. היום, אפשר לראות את השרידים במוזיאון המודרני והחדשני.

מה יש לראות במוזיאון?
  • הצצה אל החפירות הארכיאולוגיות שמתחת למוזיאון – בכניסה למוזיאון יש רצפת זכוכית המאפשרת למבקרים להסתכל למטה אל החפירות הארכיאולוגיות של אתונה העתיקה.
  • גלריית האקרופוליס הארכאי (Archaic Acropolis Gallery) – כאן תוכלו ללמוד על ההיסטוריה של האקרופוליס בתקופה שלפני 479 לפנה”ס. יש כאן פסלים מרשימים רבים, ביניהם פסלים של נשים, גיבורים ורוכבי סוסים.
  • גלריית הפרתנון (Parthenon Gallery) – כאן תוכלו לראות את הפסלים שנלקחו מתוך מבנה הפרתנון. הגלריה מעוצבת בצורה כזו, שבה תרגישו כאילו אתם ממש צועדים בתוך הפרתנון.
פרטיים שימושיים

הכניסה בתשלום. הכניסה ללא תשלום לבני 18 ומטה. מומלץ לקנות >> כרטיס כניסה משולב לאקרופוליס ולמוזיאון כולל סיור אודיו.

שעות הפתיחה: מ-1 בנובמבר עד ה-31 במרץ בימים ראשון ושבת בין השעות 9:00-20:00, בימים שני עד חמישי בין השעות 9:00-17:00 ושישי בין השעות 9:00-22:00. מה-1 באפריל עד ה-31 באוקטובר בימים שלישי עד ראשון בין השעות 8:00-20:00, בשני בין השעות 8:00-16:00 ובשישי בין השעות 8:00-22:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.

המרחק מהנקודה הקודמת: צאו מהאקרופוליס דרך השער הדרום-מזרחי ולכו מרחק קצרצר אל המוזיאון, שנמצא ממש על יד.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון האקרופוליס.

צהריים

ארוחת צהריים בפלאקה (Plaka)

לאחר הביקור במוזיאון, הגיע הזמן לחפש מקום לאכול בו צהריים. שכונת הפלאקה היא מהקסומות והיפות ביותר באתונה. למרות שהיא מיועדת לתיירים היום, היא הצליחה לשמר את הקסם והציוריות שלה.

אזור הפלאקה נמצא ממש מצפון למוזיאון אקרופוליס, כך שאתם יכולים להתקדם לכיוון הזה.

אז איפה כדאי לאכול בפלאקה?

  • Avocado אם אתם מחפשים מסעדה מומלצת לצמחונית, עשו את דרככם למסעדת “אבוקדו”. מגישים בה מגוון סלטים, פיצות והמבורגרים עשויים מירקות ופירות. הכתובת: 30 Nikis Street.
  • To Kafeneio מסעדה מסורתית נפלאה שנמצאת ברחוב ציורי של הפלאקה. התפריט כולל מגוון מנות מהמטבח היווני, כולל מנות פתיחה נהדרות. יש גם דגים טעימים מאד. הכתובת: Epicharmou 1.
  • 2 Mazi Restaurantמסעדה יוונית מודרנית, שמנסה להמציא מחדש את הטעמים המסורתיים של יוון. המנות עשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים ומהוות חגיגה לחך. יש בשרים ודגים וגם מנות שמתאימות לצמחוניים. הכתובת: Nikis 48.

סיבוב בפלאקה

אחרי ששבעתם ונהניתם, אתם יכולים להמשיך ליהנות מסיבוב בפלאקה, שהינה עוד אתר שכדאי לבקר בו במסלול של 3 ימים באתונה.

הפלאקה היא שכונה למרגלות האקרופוליס שנבנתה על גבי אזורי מגורים עתיקים. כיום, השכונה היא מבוך של סמטאות צרות המעוטרות במבנים יפיפיים המעוצבים בסגנון ניאו-קלאסי. רחוב אדריאנו (Adrianou) חוצה את השכונה ומחלק אותה לפלאקה העליונה ופלאקה התחתונה. תוכלו להסתובב ולעשות שופינג בחנויות השונות או לבקר באתרים השונים ברחבי השכונה.

קצת על ההיסטוריה של הפלאקה

פלאקה נבנתה על חלק מחורבות אגורה העתיקה והיא הפכה לרובע הטורקי תחת השלטון העות’מאני, כשהמושל הטורקי התגורר שם. תושבים נטשו את פלאקה במהלך מלחמת העצמאות היוונית (1821-1832) וחזרו ברגע שהוכרזה המדינה היוונית החדשה תחת המלך אוטו (Otto). בסוף המאה ה-19, קהילה ארוונית (אלבנית) גדולה התיישבה במקום ועל שמם כונה הרובע הארבני (Arvanite Quarter). בעקבות שריפה בשנת 1884, חפירות הובילו לגילוי של מספר מבנים רומיים עתיקים. ב1960, הייתה זו מקום הולדתה של מוסיקת ווייב יוונית חדשה ובמהלך שנות ה-70, היא הייתה ידועה בברים ומועדוני הלילה הפרועים שלה, שמאז הוגבלו.

פרטים שימושיים

הכניסה ללא תשלום. ישנן אטרקציות בתוך השכונה שהן תשלום.

הפלאקה פתוחה 24 שעות ביממה.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה ו-45 דקות.

אחר הצהריים

עצרו להצטלם עם קשת אדריאנוס (Hadrian’s Arch)

שער הניצחון הזה הוקם במאה ה-2 לכבודו של הקיסר הרומי אדריאנוס. השער נבנה, כנראה, לפני ביקורו של אדריאנוס באתונה בשנת 131-32 לספירה. היא עשויה משיש, נישאת לגובה 18 מטרים ומתפרשת לרוחב של 12.5 מטרים. בחלקה העליון של הכניסה המקושתת, יש עמודים קורינתיים הצמודים לקיר כתבליט. הקשת, או השער, לא הייתה במקור חלק מקיר, אבל בתקופת הכיבוש הטורקי במאה ה-18, היא שימשה כאחד משבעת השערים בחומות ההגנה בפני הפולשים האלבניים.

הקשת נבנתה על דרך עתיקה, שתחילתה במרכז העיר העתיקה, שבה אגורה (Agora) ואקרופוליס, וסיומה באולימפיאון (Olympieion) ודרום מזרח אתונה. הצד המערבי של הקשת נושא את הכתובת: “זוהי אתונה, העיר העתיקה/ הישנה של תזאוס”. בצדה המזרחי, כתובת נוספת אומרת: “זו העיר של אדריאנוס ולא של תזאוס”. בהתבסס על הכתובות, יש המשערים שהקשת נבנתה על הקו שחילק בין אתונה העתיקה ואתונה החדשה של אדריאנוס (Hadrianoupolis). אחרים אומרים שהכתובות מכריזות על אדריאנוס כגיבור החדש של כל אתונה, המחליף של תזאוס.

פרטים שימושיים

הכניסה ללא תשלום.

ניתן לגשת לקשת 24 שעות ביממה.

כמה זמן מומלץ לבקר? כרבע שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: קשת אדריאנוס נמצאת ממזרח לשכונת הפלאקה, בצמוד לכביש EO91. אתם יכולים ללכת ברגל או לקחת מונית. משך ההליכה הוא כ-15 דקות, תלוי במיקום שלכם בפלאקה.

המשיכו למקדש זאוס האולימפי (Temple of Olympian Zeus)

חלפו על פני שער אדריאנוס ועשו את דרככם למקדש זאוס האולימפי. היה זה המקדש הגדול ביותר שאי פעם נבנה בעולם העתיק, גדול אף יותר מהפרתנון! היום, תוכלו לראות את שרידיו של המבנה המסיבי, שממנו נותרו רק 15 מתוך 104 עמודים נשארו במקומם.

בנייתו החלה ב-515 לפנה”ס והיא הושלמה במאה ה-2, בתקופה הרומית. אך, הבנייה לא הייתה רציפה אלא הופסקה והתחדשה מספר פעמים בעקבות הדחות של השליטים. רק בימיו של הדריאנוס, המבנה הושלם והוקדש לזאוס אולימפיאוס. ממדיו היו 96 מטרים על 40 מטרים! 

פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום.

שעות הפתיחה: מרץ עד אוקטובר בין השעות 8:00-19:00, נובמבר עד פברואר בין השעות 8:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כחצי שעה.

המרחק מהנקודה הקודמת: שרידי המקדש נמצאים במרחק כ-50 מטרים בלבד מקשת אדריאנוס, בתוך אזור הגנים.

סיימו את היום באצטדיון פנט’נייק (Panathenaic Stadium)

אצטדיון פנט’נייק, המקום שבו נערכו המשחקים האולימפיים המודרניים הראשונים בשנת 1896, הוא האצטדיון היחיד בעולם הבנוי כולו משיש. היום, הוא משמר את העיצוב העתיק בצורת סיכת-שיער ומשמש לא רק לאירועי ספורט אלא גם לקונצרטים של מוזיקה. זהו מקום נהדר לסיים בו את היום הראשון מתוך 3 ימים באתונה.

מה יש לראות ולעשות באצטדיון?

  • להסתובב בין חלקי האצטדיון השונים – כרטיס הכניסה שלכם כולל מדריך קולי מרתק, שיספר לכם על ההיסטוריה של האצטדיון ועל הדברים השונים שתראו בו. בין היתר, תוכלו לבקר במעבר התת קרקעי שדרכו עברו המתעמלים בדרכם אל מרכז האצטדיון.
  • ליהנות מתצפית מדהימה על הסביבה – עלו לשורה העליונה ביציע 21 ותיהנו מתצפית מרהיבה, שממנה ניתן לראות את האקרופוליס, את מקדש זאוס אולימפיאוס ומבנים חשובים נוספים. שווה לעשות מכאן תמונה למזכרת.
  • בקרו במוזיאון המרתק באטריום – במוזיאון יש תערוכה קבועה בשם “זיכרונות מהמשחקים האולימפיים: פוסטרים ולפידים מ-1896 ועד היום”. תוכלו לצפות במקום גם ברגעים הגדולים מאולימפיאדת אתונה של 2004.

ההיסטוריה של המקום

האצטדיון נבנה במאה ה-4 לפנה”ס כדי לארח את המשחקים הפאנאתנאיים. משחקים אלה נערכו באתונה בכל ארבע שנים והיו חלק מפסטיבל ענק לכבודה של אלה אתנה. באותם ימים, הצופים ישבו על המדרונות המקיפים את האצטדיון, בעוד שהנכבדים ישבו על מושבי עץ. בהמשך, בשנת 140 לספירה, שופץ האצטדיון והמושבים כוסו בשיש, מה שנתן לאצטדיון את שמו החדש – “קלימרמרו” או בעברית, “עיצוב שיש יפהפה”.   השיפוצים גם הרחיבו את האצטדיון, כך שהוא יכול היה להכיל כ-50 אלף צופים.

בתקופת ימי הביניים, האצטדיון הפסיק לתפקד וחלק גדול מהשיש נלקח לקישוט מבנים אחרים. רק במאה ה-19, האצטדיון שוחזר ושופץ לקראת אירוח המשחקים האולימפיים המודרניים הראשונים בשנת 1896.  המושבים כוסו בשיש לבן חדש מההר פנטלי. השיפוצים מומנו על ידי ג’ורג’ אברקוף, שפסל בדמותו עומד כיום בכניסה לאצטדיון.

האצטדיון אירח בשנת 1968 את גמר הגביע האירופי של פיב”א, מול קהל של 60 אלף צופים. לאחר מכן, עבר מתיחת פנים כדי לארח את טורניר החץ וקשת של המשחקים האולימפיים בשנת 2004. באותה שנה, גם היווה את נקודת הסיום של המרתון. היום, האצטדיון יכול להכיל 45 אלף צופים.

פרטים שימושיים

שימו לב שרצפת השיש של האצטדיון היא חלקלקה, לכן מומלץ להגיע בנעליים נוחות ויציבות.

הכניסה בתשלום. הכניסה ללא תשלום לילדים מתחת לגיל 6.

שעות הפתיחה: מרץ עד אוקטובר בין השעות 8:00-19:00, נובמבר עד פברואר בין השעות 8:00-17:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.  

המרחק מהנקודה הקודמת: אצטדיון פנט’נייק נמצא במרחק כ-750 מטרים ממקדש זאוס. צאו לרחוב Leof. Vasilissis Olgas ולכו עליו דרום-מזרחה עד שתראו את האצטדיון. משך ההליכה הוא כ-10 דקות.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של אצטדיון פנט’נייק.

יום הטיול השני באתונה

בבוקר

התחילו את היום באתר הארכיאולוגי של קרמייקוס (Kerameikos)

את יום הטיול השני שלכם מתוך 3 ימים באתונה תתחילו באזור העתיקות של קרמייקוס. האזור הזה היה בעבר רובע הקדרים של אתונה, ומכאן שמו – “קרמייקוס”, על שם קרמוס, הפטרון של הקדרים. גולת הכותרת של האזור הזה הוא בית הקברות העתיק, שהינו הגדול והעתיק ביותר באזור הזה של יוון.

מה יש לראות ולעשות בקרמייקוס?
  • בקרו בבית הקברות העתיק – זהו אחד מבתי הקברות העתיקים והגדולים ביוון. תוכלו לשוטט בין הקברים השונים – שכולם היום העתקים. חלקם עם פסלים של אלים יווניים, בעלי חיים כמו כלבים ושוורים או פסלי דיוקנאות של המנוחים.
  • ראו את שרידי חומות העיר של אתונה – ניתן לראות את השרידים של שערי העיר. דיפיילון היה השער הגדול ביותר בקירות העיר, שנבנו ב-478 לפני הספירה. שער זה סימן את תחילתה של דרך פנט’נאייק שהובילה לאקרופוליס. ארבעה מגדלים עמדו בכל פינה של השער האדיר. הכביש שעבר בשער הקדוש הוביל לאלזיס (Eleusis), שם עמד המקלט של אלת דמטר. בין שני השערים עמד הפומפייאון (Pompeion) משנת 400 לפנה”ס.
  • בקרו במוזיאון לארכיאולוגיה של קרמייקוס (Archaeological Museum of Kerameikos) – המוזיאון נמצא ממש בצמוד לבית הקברות העתיק ומציג מספר רב של אבני קבר מקוריות, אגרטלי לוויות, קרמיקה מעוטרת ופסלים.
ההיסטוריה של המקום

בתחילת המאה ה-20, ארכיאולוגים גרמנים גילו בית קברות עתיק בקרמייקוס, ממש מחוץ לחומות ההגנה שהקיפו את אתונה. זה היה גם המקום שבו עמדו בעבר שני השערים של העיר, הדיפיילון (Dipylon) והשער הקדוש (The Sacred Gate). אנשים נקברו בבית הקברות הזה כבר במאה ה-12, לאורך הכביש שהוביל לאקדמיה של אפלטון. הקברים שעמדו בצדי הדרך היו לעתים קרובות משוכללים ומעוטרים ביצירות אמנות. מעצבי אבני הקברים השתמשו בעמודות, תבליטים, אסטלות הלוויות ופסלים. כיום, בבית הקברות יש רק העתקים של הפריטים הללו. את הפריטים המקוריים תוכלו לראות במוזיאון הארכיאולוגי הלאומי ובמוזיאון קרמייקוס.

פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום. הכניסה כוללת ביקור באתר הארכיאולוגי ובמוזיאון.

שעות הפתיחה: בין השעות 8:00-20:00. שימו לב – בימי שלישי, המוזיאון פתוח החל מהשעה 10:00. לכן כדאי לתזמן את יום הטיול הזה ליום אחר מימות השבוע כדי שתוכלו להגיע מוקדם.

כמה זמן מומלץ לבקר? בין שעה לשעתיים.  

איך מגיעים?  אפשר להגיע באמצעות המטרו ולרדת בתחנת ” Kerameikos station”.

https://www.youtube.com/watch?v=TUNKDSa_3GU

המשיכו לביקור במוזיאון הרקליידון (Herakleidon Museum)

מוזיאון הרקליידון הוא מוזיאון אינטראקטיבי החוקר את נקודות הממשק שבין אמנות, מדע ומתמטיקה. זהו מוזיאון קטן אך מרתק, שתמיד מציג תערוכות מעניינות לכל המשפחה.

מה יש לראות ולעשות במוזיאון?
  • תראו את המודל של אחד מהמחשבים העתיקים בעולם – במוזיאון מוצג מודל מרשים של מנגנון האנטיקיתרה, מכונת חישוב אנלוגית קדומה. המודל מתפקד כמו המקור, כך תוכלו לראות כיצד המנגנון פועל.
  • תבקרו בתערוכות מתחלפות מרתקות – במוזיאון מוצגות תערוכות מתחלפות מרתקות במגוון נושאים, שבדרך כלל מתקשרים בצורה כזו או אחרת למורשת ולתרבות היוונית.
  • תראו את המסילות העתיקות שמחוץ למבנה – אלה הן מסילות מקוריות ממערכת החשמליות שפעלו בעיר משנת 1882 ועד אמצע המאה ה-20.
פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום. הכניסה ללא תשלום לבני 11 ומטה.

שעות הפתיחה: ימי רביעי עד ראשון בין השעות 10:00-18:00. המוזיאון סגור בימי שני ושלישי. בנוסף, המוזיאון סגור ב-1 בינואר, ב-6 בינואר, ב-15 באוגוסט, וב-25-26 בדצמבר.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה.  

המרחק מהנקודה הקודמת:  המוזיאון נמצא במרחק כ-550 מטרים מהאתר הארכיאולוגי של קרמייקוס. מדובר על כ-5 דקות הליכה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון הרקליידון.

צהריים

ארוחת צהריים בשכונת תיסיו (Thissio)

לאחר הביקור במוזיאון, תוכלו לעצור לארוחת צהריים באחת המסעדות הנמצאות בשכונת תיסיו, שבה נמצא המוזיאון. שכונה זו שוכנת למרגלות האקרופוליס, כך שתוכלו ליהנות מנקודות מבט יפות לעבר המבנים המרשימים שביקרתם אמש.

אז איפה כדאי לאכול בתיסיו?

  • Mikra Asia זוהי טברנה קטנה המגישה מנות בהשראת המטבח היווני באנטוליה. הכתובת: Θήρας, Moschonision και.
  • Gevomai kai Magevomaiזוהי עוד טברנה מקסימה, המהווה מקום מפגש למקומיים הגרים בשכונה בפרט ובאתונה בכלל. יש בתפריט מנות יווניות נהדרות וגם אפשרויות אחרות. הכתובת: Nileos 11.

המשיכו לביקור באגורה העתיקה (Ancient Agora)

האגורה, “מקום המפגש”, הייתה ליבה של אתונה העתיקה. אנשים היו באים לאגורה כדי לעשות עסקים וקניות, כדי לבלות בזמנם הפנוי ולשמוע פילוסופים מרצים על דעותיהם, להשתתף בדיונים בבית המשפט ולפתח קשרים חברתיים ופוליטיים. היום, כשתבקרו באתר תוכלו לקבל הצצה אל הארכיטקטורה המרשימה שאפיינה את יוון העתיקה ולדמיין כיצד נראו החיים באותה תקופה. אין ספק שוהי אחת האטרקציות המומלצות ביותר במסלול טיול של 3 ימים באתונה. 

רוצים הדרכה באתר? רכשו כרטיסים לסיור מודרך באגורה העתיקה.

מה יש לראות באגורה העתיקה?
  • מקדש הפאטסוס (Temple of Hephaestus) – המקדש, שנבנה במאה ה-5, הוא המקדש שהשתמר בצורה הטובה ביותר ביוון. היה זה המקדש הראשון באתונה העשוי משיש. הוא מזכיר בצורתו את הפרתנון, אך בעל ממדים קטנים יותר. בעת ביקור במקדש, תוכלו לראות 34 עמודים דוריים התומכים בגג ששרד באופן חלקי, עיטורים שונים ותבליטים המתארים את מעשי הגבורה של תזאוס והרקולס.
  • הסטואה של אטלוס (Stoa of Attalos) – הסטואה נבנה בשנת 150 לפנה”ס ושימש כמרכז קניות, שבו מספר רב של חנויות. לאורך חזית החנויות, הייתה שדרת עמודים מקורה. הוא נהרס באופן חלקי על ידי פולשים גרמנים בשנת 267 לספירה, אך שוחזר בשנת 1950. היום, תוכלו למצוא בו גם את מוזיאון סטואה, המציג מגוון רחב של פריטים שנמצאו במהלך החפירות באתר, כולל צעצועים עתיקים, מטבעות וכלי מטבח.
  • כנסיית השליחים הקדושים (Church of the Holy Apostles) – הכנסייה היא המבנה היחיד ששרד באגורה מתקופת ימי הביניים. היא אחת הכנסיות העתיקות באתונה. המבנה מרשים מאד מבחוץ. לרוב, הכניסה אליו אינה אפשרית.
פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום.

שעות הפתיחה: מדי יום בין השעות 8:00-20:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשלוש שעות.  

המרחק מהנקודה הקודמת:  המוזיאון נמצא במרחק כ-350 מטרים ממוזיאון הרקליידון, כלומר במרחק כ-5 דקות הליכה.

https://www.youtube.com/watch?v=UasvHBfyRGI

אחר הצהריים

עשו סיבוב במונסטיראקי (Monastiraki)

סיימו את היום שלכם במונסטיראקי, שכונה עתיקה הידועה בחנויות ובדוכנים הרבים הפרושים לאורך רחובותיה. תוכלו לשוטט בין החנויות השונות ולרכוש מזכרות לבני המשפחה והחברים שהשארתם בבית.

בכיכר מונסטיראקי המרכזית ישנו מבנה עתיק – אלה הם השרידים של המנזר הגדול, שעל שמו קרויה השכונה “המנזר הקטן”.  כשעוד ועוד מבנים נבנו באתונה, “המנזר הגדול” כבר נראה היה לאתונאים כמו מנזר קטן.

כשתסיימו את מסע הקניות במונסטיראקי, תוכלו לקנח את היום עם ארוחת ערב באחת המסעדות שבמקום.

איפה מומלץ לאכול במונסטיראקי?

  • City ZEN בר-מסעדה נפלא שאפשר לסיים בו את היום באווירה כיפית. המסעדה צופה אל עבר האקרופוליס ומציעה שלל מנות, ביניהן פיצות, סלטים, פסטות והמבורגרים. הכתובת: Aiolou 11.
  • Diodos מסעדה יוונית מסורתית, שמגישה מגוון סנדוויצ’ים, סלטים, פסטות, דגים ובשרים בניחוח יווני. הכתובת: Adrianou 19.
  • BlueFish Athensאם בא לכם לקנח את היום עם דגים משובחים, זוהי אחת מהמסעדות המומלצות באזור. הכתובת: Kalogrioni 6.

יום הטיול השלישי באתונה

בבוקר

התחילו את היום בביקור במוזיאון לאמנות קיקלדית (Museum of Cycladic Art)

במוזיאון המרתק הזה תוכלו ללמוד על התרבות הקיקדלית דרך החפצים השונים שהתגלו באיים היווניים בים האגאי. באיים האלה שגשגה התרבות הקיקלדית בין 3200 לפנה”ס ל-2000 לפנה”ס. האוסף של המוזיאון כולל כ-200 חפצים הפותחים צוהר לעולם העתיק שהתקיים באיים ומשפיע על העיצוב של ימינו. בעת הביקור במקום, מומלץ גם להתרשם ממבנה המוזיאון עצמו, שהינו בין הדוגמאות הטובות ביותר של ארכיטקטורה נאו-קלאסית מהמאה ה-19.

מה יש לראות במוזיאון?
  • אוסף האמנות הקיקלדית –תוכלו לראות כאן יצירות אמנות שונות מהתקופה הקיקלדית המוקדמת וכן כלי אכילה, נשקים ותכשיטים העשויים מחימר, שיש, מתכת ואובסידיאן. גולת הכותרת של האוסף הוא פסל בדמות אישה, שנישא לגובה 1.4 מטרים – הפסל השני בגובהו בעולם.
  • תערוכת “היסטוריה בתמונות” (A History in Images) – כאן תוכלו ללמוד אודות ההתפתחויות החברתיות והפוליטיות של יוון העתיקה. חלק מהתערוכה מוקדש לטכנולוגיה היוונית העתיקה, כך שתוכלו ללמוד כאן על הדרכים בהן היוונים הקדמונים יצרו כדים, כלי נשק ותכשיטים.
  • אוסף האמנות הקפריסאית (Cypriot Art) – האוסף, שמכיל למעלה מ-500 חפצים מתקופת הברונזה ועד התקופה המודרנית, הוא אוסף האמנות הנרחב ביותר מסוגו בעולם.
  • אחוזת סתט’טוס (Stathatos Mansion) – האחוזה, שמעוצבת בסגנון ניאו-קלאסי מרשים, היא אגף נפרד אך סמוך של המוזיאון. היא תוכננה על ידי האדריכל המפורסם ארנסט זילר וראשיתה בשנת 1895. באחוזה יש תערוכות זמניות, ששווה להסתכל בהן.
פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום. הכניסה ללא תשלום לבני 18 ומטה. מומלץ לרכוש כרטיסים מראש.

שעות הפתיחה: ראשון בין השעות 11:00-17:00, שני, רביעי, שישי ושבת בין השעות 10:00-17:00 וחמישי בין השעות 10:00-20:00. המוזיאון סגור בימי שלישי.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה וחצי.  

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון לאמנות קיקלדית.

המשיכו לכיכר סינטגמה (Syntagma Square)

כיכר סינטגמה הוא מהאתרים הידועים ביותר באתונה. לכן, הרגשנו שאנחנו חייבים לשלב אותו במסלול טיול של 3 ימים באתונה. הכיכר זכתה לראות אירועים היסטוריים בעיר. זה המקום שבו היוונים החלו במרד ב-1843 ודרשו חוקה מסודרת מאותון, מלך יוון. עד 1843, הכיכר נקראה “כיכר הארמון” וכיום היא נקראת “כיכר החוקה”. זה גם המקום שבו הממשלה הודחה בשנת 1974 ושבו מנהיגים נשאו נאומים שונים. עד היום, מתקיימות בכיכר הזו הפגנות ועצרות.

המבנה הבולט בכיכר הוא בניין הפרלמנט היווני, שהיה אמור לשמש כארמון המלכותי. הוא נבנה בשנת 1843 עבור המלך החדש דאז – אוטו מבוואריה. הבניין מעוצב בסגנון ניאו-קלאסי, אולם חסרים בו עיטורים רבים, כיוון שבשלב מסוים אזל הכסף לעיטורים נוספים.

שימו לב – אם אתם מבקרים במקום ביום ראשון, כדאי לתזמן את ההגעה שלכם לכיכר בשעה 11:00 בבוקר כדי שתוכלו לראות את חילופי המשמר. בזמן זה, השומרים לבושים בתלבושות מסוגננות יותר והטקס עצמו מפואר ומהודר יותר בהשוואה לימים ושעות אחרות. חילופי המשמר נעשים מול אנדרטת החייל האלמוני בכיכר.

הכניסה ללא תשלום.

המרחק מהנקודה הקודמת: הכיכר נמצאת במרחק כ-800 מטרים מהמוזיאון לאמנות קיקלדית. כלומר, כ-15 דקות הליכה.

בצהריים

ארוחת צהריים באזור כיכר סינטגמה

עצרו לארוחת צהריים באחת המסעדות הקרובות לכיכר. ניתן למצוא מסעדות רבות באזור שממערב לכיכר, באזור כיכר מונסטיראקי, שבו הייתם אמש.

המשיכו לביקור במוזיאון בנאקי לאמנות אסלאמית (Benaki Museum of Islamic Art)

במוזיאון בנאקי לאמנות אסלאמית תמצאו את אחד מאוספי האמנות האסלאמית הרחבים והמרשימים ביותר בעולם. האוסף כולל פריטים מפרס, עיראק, מצרים, ספרד ועוד מדינות רבות ברחבי העולם. באמצעות המוצגים, מציג המוזיאון את התפתחות הציביליזציה האסלאמית מראשיתה, דרך התקופה העות’מאנית ועד לשנת 1800.

המוזיאון בנוי בסגנון ניאו-קלאסי מרשים. בזמן השיפוצים, התגלו חלק מחומת העיר העתיקה של אתונה וקבר עתיק. הם הושארו באתרם במרתף המוזיאון והם פתוחים לציבור.

פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום. הכניסה ללא תשלום לבני 22 ומטה.

שעות הפתיחה: ראשון, חמישי, שישי ושבת בין השעות 10:00-18:00.

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעה וחצי.  

המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון נמצא במרחק כ-1.6 קילומטרים מכיכר סינטגמה, כלומר כ-20 דקות הליכה.  

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של מוזיאון בנאקי לאמנות אסלאמית.

אחר הצהריים

סיימו את היום במוזיאון הארכיאולוגי הלאומי (National Archeological Museum)

את הביקור שלכם באתונה אנו ממליצים לסיים במוזיאון הארכיאולוגי הלאומי, שמציג את האוסף הגדול ביותר של ממצאים ארכיאולוגיים מיוון. אפשר לומר שהמוזיאון הוא סיכום של כל ההיסטוריה היוונית – מהתקופה הניאוליתית ועד התקופה המודרנית. תוכלו למצוא כאן פסלים, כלי נשק, כלי ברונזה, ספרייה עם מסמכים נדירים ועוד מוצגים רבים ומעניינים.

רוצים הדרכה במוזיאון? הזמינו סיור פרטי במוזיאון הארכיאולוגי הלאומי באתונה.

מה יש לראות במוזיאון?
  • האוסף הפרהיסטורי (The Prehistoric Collection) – באוסף המרשים הזה תוכלו למצוא את האוצרות שנלקחו מאחוזות הקבורה המלכותיות במיקנה. בנוסף, יש כאן יצירות פרסקו מפורסמות מאקרוטירי ועוד מוצגים מעניינים רבים מהאלף ה-7 לפנה”ס ועד 1,050 לפנה”ס.
  • אוסף הפסלים (The Sculpture Collection) – כאן תוכלו לראות את התפתחות אמנות הפיסול ביוון העתיקה מהמאות ה-7 ועד למאה ה-5 לפנה”ס.
  • אוסף האגרטלים והחפצים הקטנים (The Vase and Minor Objects Collection) – כאן מוצגים יצירות חרס מהמאות ה-11 לפנה”ס ועד התקופה הרומית. יש כאן את אוסף סתט’תוס (Stathatos), שמורכב מ-970 חפצים קטנים מתקופות שונות, ביניהם גם תכשיטי זהב מדהימים.
  • האוסף המצרי (Egyptian Antiquities) – זהו אחד מהאוספים המצריים המרשימים והנרחבים ביותר בעולם.
פרטים שימושיים

הכניסה בתשלום.

שעות הפתיחה: נובמבר עד מרץ ברביעי עד שני בין השעות 8:30-15:30 ובשלישי בין השעות 13:00-20:00. אמצע אפריל עד אוקטובר ברביעי עד שני בין השעות 8:00-20:00 ובשלישי בין השעות 13:00-20:00.  

כמה זמן מומלץ לבקר? כשעתיים.  

המרחק מהנקודה הקודמת: המוזיאון נמצא במרחק כ-1.8 קילומטרים ממוזיאון בנאקי לאמנות אסלאמית, כלומר במרחק כ-25 דקות הליכה.

למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של המוזיאון הארכיאולוגי הלאומי.

לסיכום

אתונה היא עיר מקסימה בעלת היסטוריה ארוכת שנים. בטיול של 3 ימים באתונה, אתם יכולים להספיק לראות את כל האתרים המרכזיים, ביניהם האקרופוליס, אגורה העתיקה, הפלאקה, והמוזיאון הארכיאולוגי הלאומי. שיהיה לכם טיול מהנה!

מקורות שימושיים לתכנון הטיול שלכם

הזמנת טיסה

השתמשו באתר קיווי כדי למצוא טיסות במחירים משתלמים. המחירים המוצגים באתר הם מחירים סופיים ואין הפנייה לגורם שלישי. בקיווי תוכלו ליהנות מאחריות לאיחורים וביטולים של הטיסות מטעם החברה.

הזמנת לינה

מומלץ להשתמש באתר בוקינג כדי להזמין מלונות בחו”ל. ככל שמזמינים יותר פעמים דרך בוקינג, כך אתם זוכים להנחות גדולות יותר על הלינה שלכם. מומלץ לבדוק את מחירי הלינה גם באתר Hotelscombined, שמשווה בין מחירי הלינות באתרים השונים.

קבלו >> טריק מיוחד שיכול לחסוך לכם מאות ואפילו אלפי שקלים בהזמנת לינה!

השכרת רכב ותחבורה

באתונה עצמה אין סיבה לשכור רכב. אם אתם רוצים הסעה פרטית משדה התעופה למלון וחזרה, מומלץ להזמין מונית פרטית דרך קיווי-טקסי.

אם אתם מתכוונים לטייל במקומות נוספים ביוון, יכול להיות שתרצו לשכור רכב. אם כן, מומלץ להשוות מחירים וחברות דרך אתר ההשוואות Qeeq.

הזמנת פעילויות ואטרקציות

אם אתם רוצים לשלב אטרקציות ופעילויות נוספות בטיול שלכם, מומלץ להזמין דרך האתר המוביל בעולם בתחום הפעילויות – Viator. הפעילויות אומנם באנגלית, אך יש מבחר עצום ורובן באיכות גבוהה מאד.

ספרים ומפות

Bookdeposity הוא אתר מומלץ לרכישת ספרים ומפות טיולים ביוון בשפה האנגלית במחירים זולים עם משלוח חינם.

ואל תשכחו ביטוח נסיעות! אנו ממליצים לקרוא אודות ביטוח נסיעות לחו”ל לפני שאתם מזמינים.


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם