• תַפרִיט
  • תַפרִיט

22 טיפים ל”דברים שכדאי ושלא כדאי לכם לעשות” בטיול בחו”ל

דף הבית » 22 טיפים ל”דברים שכדאי ושלא כדאי לכם לעשות” בטיול בחו”ל

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.

זמן קריאה משוער: 5 דקות

כתבה וערכה: ליאור קן-לי

כשאנחנו יוצאים לטיול בחו”ל, אנו מקווים שהוא יזרום כמו שתכננו ושהוא לא ייהרס בגלל שטויות. אך מהן השטויות שעלולות להביא להריסתו של הטיול המושלם? ריכזנו בעבורכם מספר טיפים ל”דברים שכדאי ושלא כדאי לכם לעשות” בשלבי התכנון ובזמן הטיול שלכם בחו”ל.

דברים שכדאי ולא כדאי לעשות כשאתם מתכננים את הטיול 

אל תתקמצנו על כסף כשזה בא על חשבון זמן הטיול שלכם

אם אתם מתלבטים אם להזמין רכבת לילית או טיסה, תעדיפו את הטיסה. היא אומנם תעלה לכם יותר, אך תחסוך לכם זמן טיול יקר. אותו הדבר אם אתם כבר נמצאים בחו”ל ומתלבטים אם לחכות חצי שעה לאוטובוס או לתפוס מונית באותו הרגע.

אל תשללו לינה בהוסטלים

הוסטל או אכסניית נוער אומנם נשמעים כמו מקומות מפוקפקים להעביר בהם את הלילה, אך בערים רבות בעולם ההוסטלים הם דווקא ממקומות הלינה המומלצים ביותר. כשאתם מזמינים חדר בהוסטל, אינכם חייבים להזמין אחד עם עוד שמונה מיטות, אלא יכולים גם להזמין חדר פרטי בשבילכם ובשביל אלה שמטיילים עמכם. ההוסטלים לרוב זולים יותר, ידידותיים יותר וממוקמים במקומות נגישים בערים.

ארזו כמה שפחות

אם אתם רוצים להימנע מסחיבת מזוודה כבדה מדי וכמובן, מעוניינים להשאיר לכם מקום במזוודה למזכרות, כדאי שתנסו לארוז כמה שפחות. ריכזנו בעבורכם מספר טיפים שעשויים לעזור לכם לצמצם את תכולת המזוודה לפני הטיסה לחו”ל:

  • אל תארזו ברגע האחרון – רבים מאיתנו עושים את הטעות הזאת. כמה שעות לפני הטיסה ובמקרה הטוב, יממה לפני הטיסה, אנו קולטים שהטיול שלנו תכף מתחיל. אנחנו ממהרים למזוודה ומתחילים לשפוך לתוכה את כל מה שאנחנו חושבים שאולי נצטרך. כדי להימנע מהטעות הזו, מומלץ להתחיל לארוז לפחות יומיים מראש. כך, תוכלו לחשוב בהגיון לפני שאתם מכניסים את הרדיאטור הנייד שלכם למזוודה כי אתם חוששים שבמלון לא יהיה חימום.
  • תיעזרו ברשימה – אם אתם מהאנשים שתמיד שוכחים מה הם צריכים לארוז, מומלץ להכין רשימה מראש.
  • תחשבו מראש מה תרצו ללבוש – לפני שאתם מכניסים את כל הארון למזוודה, תנסו לחשוב מה תרצו ללבוש בכל יום. תפרסו את הבגדים על המיטה שלכם, תתאימו צבעים ואל תגידו לעצמכם שבחו”ל כבר תחליטו מה אתם רוצים ללבוש.
  • תחסכו בספרים – גם אם אתם אוהבים לקרוא, כדאי להביא אתכם לטיול עד שני ספרים אם מדובר בטיול של פחות מחודש. אם תסיימו אותם ותהיו חייבים עוד, תמיד תוכלו לקנות בחו”ל ספר באנגלית ועל הדרך לשפר את האנגלית שלכם. ואם חשבתם להביא אתכם מדריכי טיולים, תשקלו להסתפק באפליקציות הנהדרות שקיימות בשוק כיום.

סמנו את המזוודה שלכם

אנו מאחלים לכם לקבל את המזוודה שלכם כשאתם נוחתים בטרמינל בחו”ל, אבל כבר קרו מקרים ולפעמים מזוודות הולכות לאיבוד. אם אתם רוצים להיות בטוחים שהמזוודה שלכם תחזור אליכם, סמנו אותה בדרך כלשהי ורשמו עליה את השם שלכם, את כתובת המלון בו אתם מתכוונים ללון ואת מספר הטלפון שלכם. כך סביר להניח שהמזוודה תוכל לחזור אליכם בשלום. 

דברים שלא כדאי לעשות כשאתם מסתובבים בחוץ

אל תסתובבו מבולבלים ברחובות – אם אין לכם מושג איך להגיע, עצרו ובקשו הוראות

זה קורה גם בישראל. אדם נוהג ברחבי עיר שאינו מכיר היטב, עוצר על יד מישהו שנראה מקומי, פותח את החלון ושואל: “תגיד, אתה יודע איפה זה –?” אם המזל מאיר לו פנים, הוא נפל על מקומי תותח בניווטים. אז אם גם אתם מרגישים שאיבדתם את הכיוון ליעד הבא שלכם, אל תתביישו ופשוט עצרו מקומי ברחוב. אם המקומי דובר אנגלית, מה טוב. אם לא, מומלץ להראות לו מפה ולסמן לו לאן בדיוק אתם צריכים להגיע. כך, במקום לבזבז את זמנכם היקר ברחובות, תוכלו להגיע מהר יותר אל יעדי הטיול שלכם.

אל תיתקעו באמצע המדרכה ותחסמו את הדרך

אחד מהדברים המעצבנים ביותר שאתם יכולים לעשות בחו”ל הוא לעצור באמצע המדרכה, בייחוד אם אתם נמצאים באזור סואן. למקומיים ולתיירים האחרים לא יהיה אכפת למה עצרתם – בין אם זה להתאפס על המפה שלכם, להוציא בקבוק מים מהתיק או לעשות סלפי מול מבנה מרשים. הם בכל מקרה ייאלצו להיתקע מאחוריכם או לעקוף אתכם וכך לאבד מזמנם היקר. אז אם אינכם רוצים לגרום לעוגמת נפש, אנא עצרו בצד הדרך ולא באמצע המדרכה.

אל תחצו כביש שלא במעבר חצייה בטוח ובכללי, אל תזלזלו בבטיחות שלכם

אל תשכחו שחו”ל זה לא הארץ ושגם אם בארץ אתם מרשים לעצמכם לחצות את הכביש בצורה לא בטיחותית, אין זה אומר שכדאי לעשות זאת גם בחו”ל. במדינות כמו סין והודו, לדוגמה, הנהגים לרוב אינם נשמעים לחוקי התנועה ואין להם בעיה לצפצף על רמזור אדום. מומלץ לעבור במעברי חצייה שמפוקחים על ידי שוטרי תנועה או, אם אין ברירה, להסתכל ימינה ושמאלה כמה פעמים לפני החצייה. על הדרך, מומלץ גם לא להסתובב ברחובות בשעות הלילה המאוחרות, בייחוד לא לבדכם, ותמיד מומלץ לעלות על מוניות מסומנות בלבד.

אל תאבדו חפצים יקרי ערך

קל להגיד, קשה לבצע – אתם אומרים? ובכן, אתם טועים. במקום להסתובב עם תכשיטים מתנצנצים, ארנקים מלאים בכסף ודרכונים ברחובות התיירותיים של עיר היעד שלכם ולמשוך את תשומת לב הכייסים, עשו לעצמכם טובה והשאירו את החפצים היקרים בחדר במלון. ואם אפשר – בכספת. אם אתם בכל זאת מעדיפים אותם עליכם, נסו לפזר אותם במקומות שונים – בכמה כיסים, בחגורה, בנעליים – כדי שאם במקרה יחליטו לשדוד אתכם, ישיגו רק קצת.

דברים שלא כדאי לעשות כשרעבים

אל תאכלו ברשתות מוכרות שקיימות גם בארץ

אם אתם רוצים לחוות תרבות חדשה בצורה טובה, אחת מהדרכים המומלצות ביותר לעשות זאת היא באמצעות אכילת המאכלים המסורתיים שלה. הטיול שלכם בחו”ל לא יהיה אותו הדבר אם תבחרו לאכול ברשתות המזון המוכרות והמשעממות, כמו McDonalds ו-KFC, במקום לנסות את התפריט במסעדות המקומיות.

אל תאכלו באזור של אטרקציות תיירותיות, אלא אם כן אתם מעוניינים להתרושש

באתרים התיירותיים בערים השונות בעולם הבינו שהם יכולים לגזור קופון גדול על התיירים הרעבים. אם אינכם גוועים ברעב ויכולים להרשות לעצמכם להתאפק כמה דקות, אנו ממליצים לכם לחפש מסעדות ברחובות השקטים יותר, בהם המקומיים אוהבים לאכול, כדי לחסוך בהוצאות המוגזמות. עם זאת, שימו לב שאתם בוחרים במסעדה שבה יושבים מספר רב של סועדים ולא במסעדה שוממת, בה התפריט כנראה אינו איכותי.

דברים שלא כדאי לעשות בקרב המקומיים

אל תזלזלו בתרבות של המקומיים

לכל מדינה יש את התרבות ואת המנהגים שלה, כך שלפני שאתם יוצאים לחו”ל, מומלץ לבדוק מה עליכם לעשות – או שלא לעשות – בכדי לכבד את תרבותם של המקומיים במדינת היעד שלכם. כך למשל, אם אתם מבקרים ביפן או בהודו, עליכם לזכור לחלוץ נעליים לפני הכניסה למקדשים. ובצ’ילה, המקומיים לא יעריכו אתכם במיוחד אם תאכלו עם הידיים.

באותה נשימה, שימו לב לתנועות הגוף שלכם

אם נדמה לכם ששפת הגוף היא אחידה בכל רחבי העולם, טעיתם. לפני שאתם יוצאים לחו”ל, מומלץ לבדוק שאתם שולטים בתנועות הידיים המקומיות. הנה לכם כמה דוגמאות לתנועות הגוף והידיים הפופולאריות ביותר, שעלולות להיתפש בצורה לא נכונה במקומות מסוימים בחו”ל:

  • תנועת ה”וי” – בעוד שבישראל תנועה זו מסמלת ניצחון, באוסטרליה ובבריטניה היא נחשבת לתנועה מעליבה במיוחד, אם אתם עושים אותה כשכף היד שלכם מופנית כלפי הגוף שלכם.
  • טפיחה על ראשו של אדם אחר – אם תטיילו במדינות שבהן מאמינים בבודהיזם ותטפחו על ראשו של חבר, המקומיים יסתכלו עליכם מוזר. זאת, כיוון שבאמונה הבודהיסטית מאמינים שראשו של אדם הוא המקום שבו נמצאת רוח האדם ואין זה מקובל לגעת שם.
  • “לייק” עם האגודל – בעוד שבארץ “הלייק” הוא סימן חיובי ביותר, במקומות אחרים בעולם הוא עלול להיתפש כתנועה מעליבה. כך למשל, ביוון פירוש ה”לייק” הוא “לך לעזאזל”. בתאילנד, ה”לייק” נחשב לתנועה ילדותית, שלרוב תגרור בעקבותיה כמה גיחוכים.
  • “עצור” – אם אתם מטיילים ביוון ומחפשים אחר דרך לומר למקומי לעצור, אל תפרסו את כף היד שלכם קדימה כלפי האדם, שכן זו נחשבת לתנועה מעליבה מאד ביוון.
  • “אוקיי” – אם יצא לכם לצלול פעם, ודאי למדתם כיצד מסמנים שהכול בסדר מתחת למים. תנועת ה”אוקיי” הזו, שבה האצבע נפגשת עם האגודל, אינה מקובלת באזורים רבים במרכז ודרום אירופה. כך לדוגמה, בצרפת פירוש ה”אוקיי” הוא “אתה אפס”. במספר מדינות בדרום אמריקה, ביניהם ברזיל, פירוש ה”אוקיי” הוא “אתה הומו”.
  • הושטת חפץ לאדם אחר – הדרך שבה אנו מגישים לאנשים דברים היא משמעותית במספר מקומות בעולם. כך לדוגמה, ביפן, המקומיים יכבדו אתכם יותר אם תעבירו להם דברים באמצעות שתי הידיים. גם באתיופיה, מומלץ להעביר כרטיסי אשראי, כסף וכל דבר אחר באמצעות שתי הידיים או באמצעות יד ימין בלבד. מסירת דברים ביד שמאל אינה מקובלת.
  • ליקוק אצבעות – במקומות מסוימים באפריקה, בהם נהוג לאכול בידיים, אתם ודאי מצפים שנהוג גם ללקק את האצבעות. אך למעשה, ליקוק האצבעות באתיופיה נחשב למעשה בוטה מאד ולכן אנו ממליצים לכם פשוט לנגב את אצבעותיכם במפית הקרובה.

אל תתלבשו בצורה שאינה הולמת את המקום

בכל תרבות תופשים את הצניעות קצת אחרת. לכן, כשאתם מטיילים בחו”ל, שימו לב לקוד הלבוש המקומי. וגם אם ברחוב אתם יכולים להתלבש ככל העולה על רוחכם, זכרו שבמקומות מסוימים, דוגמת אתרים קדושים, אוסרים על כניסה במכנסיים קצרים, בגופיות ובכפכפים. תתלבשו בהתאם.

דברים שלא כדאי לעשות אם אינכם מעוניינים לשבת בכלא

אל תנסו להתחמק מתשלום על התחבורה הציבורית

גם אם אתם ממש ממהרים לרכבת התחתית, ממש לא כדאי לכם לנסות ולקפוץ מעל לשערים המסתובבים. לא רק שאתם עלולים להיפצע בזמן הקפיצה, אתם גם עלולים להיתפס, להיקנס ולשלם הרבה יותר ממחיר כרטיס הנסיעה. אותו הדבר באשר לנסיעה באוטובוסים ובאמצעי תחבורה אחרים.

אל תביעו את דעתכם בקול בנוגע לנושאי טאבו

בארץ אומנם אין לנו בעיה לדבר על כל נושא בחופשיות, אך אין זה הדבר בחו”ל. השתדלו להימנע מלדבר על פוליטיקה, בייחוד במדינות כמו רוסיה, סין ואזור טיבט. אם האנשים הלא נכונים ישמעו אתכם מביעים דעה שאינה תואמת את ציפיות הממשל המקומי, אתם עלולים למצוא את עצמכם מתוחקרים.

ובכללי, שמרו על חוקי המדינה בה אתם מבקרים

יש ברשותכם עוד עצות? אל תהססו לשלוח בצור קשר

 

 


על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.


צרו קשר עם ורדה לתכנון הטיול שלכם