מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
מפיסול בקרח ושלג, קרבות תפוזים, מלחמת עגבניות, הנפת תינוקות, הליכה בעירום ברחובות, היאבקות גמלים ועד אכילת אשכים. לכל חלום, פנטזיה או שיגעון פסטיבל או קרנבל משלו. תרבויות שונות ברחבי העולם יצרו פסטיבלים משלהן עם חוגגים רבים, מאכלים מקומיים, תלבושות מסורתיות, אירועי ספורט ואמנות. אז אירזו את המזוודות ובואו למסע לעולם המופלא של הפסטיבלים המוזרים.
–
כתב וערך:דניאל קורן
מפיסול בקרח ושלג, קרבות תפוזים, מלחמת עגבניות, הנפת תינוקות, הליכה בעירום ברחובות, היאבקות גמלים ועד אכילת אשכים. לכל חלום, פנטזיה או שיגעון פסטיבל או קרנבל משלו. תרבויות שונות ברחבי העולם יצרו פסטיבלים משלהן עם חוגגים רבים, מאכלים מקומיים, תלבושות מסורתיות, אירועי ספורט ואמנות. אז אירזו את המזוודות ובואו למסע לעולם המופלא של הפסטיבלים המוזרים.
–
פסטיבל חרבין הבינלאומי לפיסול בקרח ושלג
מאז שנת 1963, נערך מדי שנה בעיר חרבין שבסין הממוקמת בצפון מזרח סין פסטיבל בינלאומי לפיסול בקרח ושלג. העיר חרבין נמצאת תחת השפעתה של רוח החורף הקרה שמוצאה בסיביר. הטמפרטורה הממוצעת בה בחורף היא 16.8- מעלות צלזיוס, ואף הגיעה בעבר ל-38.1- מעלות צלזיוס. תנאים המאפשרים את קיום הפסטיבל. גושי הקרח המשמשים כחומר גלם בפסטיבל נחצבים ממימיו הקפואות של נהר שונגהואה (Songhua) שבקרבת העיר.
פסלי הקרח משתמשים במסורים, מפסלות ודקרים כדי לעצב את יצירותיהם מגושי קרח. בעזרת מים מטוהרים הם יוצרים משטחי קרח שקופים. היצירות מקושטות במגוון קישוטים מסורתיים ומודרניים, החל ממנורות קרח ועד קרני לייזר. נעשה שימוש רב במקורות אור בצבעים שונים, המקנים מראה מרהיב לפסלים, במיוחד בשעות הלילה. בין היצירות שפוסלו במהלך השנים בפסטיבל נכללו פסלים של מבנים בסגנונות ארכיטקטוניים שונים, פסלי אנשים ופסלי בעלי חיים ויצורים מיתולוגיים.
בשנת 2007 הושג בפסטיבל שיא גינס כאשר נבנה בו פסל השלג הגדול בעולם, באורך של 250 מטר ובגובה של 8.5 מטר, תוך שימוש ב-13 אלף מטרים מעוקבים של שלג. הפעילויות הנערכות במהלך הפסטיבל כוללות גם סקי אלפיני, שחייה במי קרח במימי הנהר שונגהואה ותצוגת מנורות קרח.
באופן רשמי מתקיים הפסטיבל במשך חודש החל מה-5 בינואר אך בפועל נפתחות התצוגות בפסטיבל לפני המועד האמור ונמשכות לאחר מועד הסיום הרשמי.
אתר אינטרנט – פסטיבל הקרח
–
פסטיבל טונרמה (Tunarama Festival)
אחד הפסטיבלים הפופלריים ביותר באוסטרליה הינו פסטיבל טונרמה (Tunarama) שבמרכזו תחרות לזריקת דגי טונה למרחק. כפי שמרמז השם, מדובר בחגיגה של עונת דיג הטונה, הכוללת גם מופעים, תהלוכת רחוב ואכילה המונית של ארוחת צהריים בשולחן ארוך.
שיאה של החגיגה הינה התחרות בה כל משתתף זורק דג טונה במשקל של בין 8 ל- 10 ק״ג כאשר במקצים הראשונים משתמשים בדג מפלסטיק ובזריקה הסופית נזרק דג קפוא. המנצח מקבל פרס כספי.
מתקיים מדי שנה בעיר פורט לינקולן (Port Lincoln ) בדרום אוסטרליה, ביום שני בסוף השבוע הארוך של יום אוסטרליה, הקרוב ביותר ל- 26 בינואר.
אתר אינטנרט – פסטיבל הטונה
–
פסטיבל האש “Up-Helly-Aa“
אנשים הלבושים כויקנגים, תהלוכות לפידי אש הנזרקים לעבר ספינה הם בין המראות של אחד הפסטיבלים היחודיים והמרהיבים ביותר המתקיימים בעולם- פסטיבל האש “Up-Helly-Aa”
הפסטיבל מתקיים באי סנט ניניאנס שבשטלנדס, סקוטלנד וכולל מופעי אש רבים הקשורים במורשת הויקינגית של סקוטלנד. ניתן לראות כאלף גברים לבושים כויקינגים מתכנסים בכיכר המרכזית של העיר לרוויק כדי להצית את לפידיהם, בראש עומד הלוחם הויקינגי הראשי חבוש קסדה עם קרניים מאיימות. הגברים מחולקים לקבוצות וכל קבוצה בוחרת לעצמה נושא-כלי נגינה, נשק ועוד. פבסיום התהלוכה משליכים המשתתפים את הלפידים לתוך ספינת ויקינגים ענקית העולה באש, שריד לטקס הקורבן לאל השמש. מיד לאחר מכן, מתחילים מופעי שירה, ריקודים מסורתיים, הופעות בולעי אש ועוד.
הפסטיבל מתקיים מדי שנה ביום שלישי האחרון של ינואר.
אתר אינטרנט – פסטיבל האש
–
פסטיבל מגפי גומי בניו זלינד
פסטיבל שונה ומיוחד הינו ההפנינג העליז והסגנוני המבוסס על המגפיים בהם משתמשים חקלאי ניו זילנד. יום מגפי הגומי (GumbootDay) בשמו המקורי, המתקיים בעיירה טייפה (Taihpe( באי הצפוני בניו זילנד, תחילתו ביוזמה להעלות את העיירה הכפרית על המפה בעקבות ביטול סובסידיות ממשלתיות על החקלאות, שפגעו קשות בחקלאים רבים בניו זילנד ביניהם תושבי העיירה. וכך, תושבי העיירה יסדו ב-9 באפריל 1985 את יום מגפי הגומי.
הפסטיבל הינו אירוע אליו מגיעים מקומיים ותיירים זרים הכולל תחרויות שונות הקשורות למגפיים כמו תחרות המגף היפה ביותר והמגף המקושט ביותר, אבל שיאו ומטרתו העיקרית של האירוע הוא תחרות השלכת מגפי הגומי למרחק כדי לשבור את השיא העולמי בענף זה. האירוע מלווה במוזיקה חיה, מופעים לילדים, דוכנים לממכר אוכל ועבודות יד ועוד.
האירוע מתקיים מדי שנה ביום שלישי שלאחר הפסחא, בין סוף מארס לסוף אפריל.
אתר אינטרנט –פסטיבל מגפי גומי
–
פסטיבל גלגול גבינה (Cooper‘sHillCheese–RollingandWake)
אחד הפסטיבלים המגוחכים והמטורפים ביותר מתקיים מדי שנה ב-Copper’s Hill במחוז גלוצ’סטרשיר
חבורות של מקומיים מתרכזות בראש גבעה ורודפות אחרי גושי גבינה במשקל 3.5 ק״ג כל אחת הנזרקים מהגבעה במטרה להגיע לתחתית הגבעה לפני הגבינה.
מיד אחרי שנזרק גליל גבינה, מזנקת קבוצת אנשים המנסים בריצה, גלגול והתהפכויות להגיע לתחתית הגבעה לפני הגבינה אך כדי להשיג את הגבינה המתגלגלת המשתתפים נאלצים להתגלגל בעצמם תוך צבירת מהירות גדולה וחלקם אפילו נפצעים. מי שמשיג את גליל הגבינה, זוכה בפרס.
האירוע מעורר התרגשות רבה ועניין באזור, ותיירים רבים מבריטניה וממדינות אחרות באים כדי לעודד את המשתתפים.
הפסטיבל מתקיים בחודש יולי הוא אינו מאורגן באופן רשמי, אך מתבצע כל שנה באופן ספונטני
אין צורך בהרשמה מראש, צריך פשוט להגיע.
–
פסטיבל הבוץ בוריאונג בדרום קוריאה (Boryeong Mud Festival)
התמרחות בבוץ, טבילה באמבטיות בוץ, היאבקות בבוץ בקיצור, בוץ, בוץ ועוד בוץ הינה חוויה שרבים חולמים עליה. מיליוני אנשים, מקומיים ותיירים מכל העולם, נוהרים מדי קיץ לחופי הבוץ של העיר בוריאונג (Boryeong) הנמצאת כ- 200 ק״מ מדרום לסאול בירת דרום קוריאה על מנת להשתתף במריחת בוץ המונית.
הפסטיבל שהתקיים לראשונה בשנת 1998, החל כיוזמה של חברות קוסמטיקה מקומיות ונועד לקדם את סגולותיו הרפואיות של הבוץ המצוי בשפע באזור.
הבוץ מועבר ממשטחי הבוץ המצוי בשפע בסביבת העיר ונשפך לאורך חוף Daecheon המשמש כזירה מרכזית לפסטיבל.
האטרקציות כוללות אמבטיות, מגלשי בוץ, תחרויות גלישה, התמרחות, היאבקות , ציור בכל בבוץ. כמו כן מתקיימות תחרויות צילום של המשתתפים המרוחים בבוץ. במה גדולה המוצבת בחוף משמשת להופעות מוסיקה חיות, תחרויות ואטרקציות נוספות. בנוסף נערכים תהלוכות רחוב, מופעי זיקוקי דינור הכל מתנהל באווירת שטות נעימה ומשוחררת. המארגנים מספקים גם בוץ צבעוני שניתן להתמרח בו לצביעת הגוף.
לאורך קו החוף מתקיים שוק קטן בו דוכנים למכירת מוצרי קוסמטיקה המיוצרים מבוץ שהינו בעל הרכב מינרלים עשיר ומשמש ליצור מוצרי קוסמטיקה. מכוני יופי ובריאות מציעים לקהל טיפולים כמו מסג׳ים בהם נעשה שימוש בבוץ.
הפסטיבל מתקיים במשך שבועיים בחודש יולי כאשר סוף השבוע האחרון, בדרך כלל סוף השבוע השני של יולי, הינו הפופולארי ביותר ואליו נוהרים המונים.
–
פסטיבל היאבקות גמלים
היאבקות קאמל טורקיה, הינו פסטיבל ייחודי של האבקות גמלים בו מתחרים זוגות של גמלים בהיאבקות חופשית בכל קטגוריות המשקל. הגמל הראשון שנופל על גחונו מפסיד בקרב. ההיאבקות מבוססת על הטבע הטבוע בגמל להיאבק נגד יריביו במהלך עונת ההזדווגות. בשלב זה משחררים את הגמלים ואילו יוצאים לקרב שברוב המקרים מסתכם בהישענות של הגמלים אחד על השני עד שאחד מחליט להיכנע ולברוח. כאן מתחילה ההצגה האמיתית, כאשר הגמל המפסיד שואט לעבר הקהל והגמל המנצח רודף אחריו. הקהל בורח לכל הכיוונים בניסיון הימלטות ממאות הקילוגרמים (כמעט טון) שמאיים לדרסם. באורח פלא, אין נפגעים רבים, ואף לעיתים הגמלים ממשיכים להיאבק, תוך הכנסת רגליים אחד לשני והשענות בו זמנית כלוחמי גודו מיומנים.
למרות שהיאבקות גמלים החלו בתורכיה לפני יותר מאלפיים שנים, רוב גמלים המשמשים כיום עבור פסטיבל היאבקות גמלים לא גדלו בטורקיה, אלא באיראן או אפגניסטן.
ההימורים בספורט זה הם חלק מהמשחק, מי ינצח ומתי יברח הגמל המפסיד.
הפסטיבל מתקיים בעיירה סלצ’וק בטורקיה מדי חודש ינואר.
–
קרבות תפוזים
מי לא אוהב לזרוק תפוזים זה על זה, דבר שלא מקובל לעשות במקומותינו וניתן לראות אחרים עושים זאת בפסטיבל התפוזים ״Ivrea Oranga” שהינו חגיגה של קרבות תפוזים בין תשע קבוצות מאורגנות המונות יחד כמה אלפים מאנשי העיר הלבושים בתלבושת מסורתית מימי הביניים.
תשע הקבוצות המתגודדות ברחובות זורקות תפוזים על קבוצות אחרות הנוסעים בכיכרות. הפסטיבל מסתיים בהלווייה המונית, תהלוכה שקטה של כל המשתתפים בשלישי בלילה שלאחר מכן הם מתפזרים בשקט. המתמודדים השונים זוכים לאכול מנות גדושות של שעועית, על מנת לשמור על הכוח – עניין ההופך את אזור הקרבות לנפיץ במיוחד.
הפסטיבל מתקיים מדי שנה בחודש בפברואר בעיר איבראה (Ivrea) בצפון איטליה במשך שלושה ימים (ראשון, שני שלישי).
אתר אינטרנט – קרבות תפוזים
–
חגיגות הסמנה סנטה
הסמנה סנטה (La Semana Santa, השבוע הקדוש) בעיר אנטיגואה בגואטמלה נחשב למפואר, מיוד וצבעוני ביותר במרכז אמריקה. פדרו דה אלוואדרו הספרדי, שכבש את גואטמלה, הנהיג את מסורת חגיגות השבוע הקדוש החותם ארבעים ימי התענית הקודמים לחג הפסחא, המשחזר את אירועי השבוע האחרון בחייו של ישו, והוא החשוב והמשמעותי ביותר במסורת הנוצרית.
החגיגות, מתחילות ביום ראשון בתהלוכה ענקית המייצגת את כניסתו של ישו הנוצרי לירושלים, נמשכות כל השבוע, ושיאן ביום שישי, שלפני חג הפסחא (Good Friday). בחמישי בערב בשבוע הקדוש רחובות העיר מתקשטים ומתכסים במרבדים מפרחים חיים ובשטיחים מנסורת צבעונית.
האטרקציה המרכזית של החגיגות, שמושכת תיירים מרחבי העולם היא שטיחי הפרחים המעוצבים הנקראים Alfombras פרי עבודתם של תושבי העיר, שמשקיעים עמל לא יתואר, ניסיון של שנים ועבודת נמלים בהכנת השטיחים היפהפיים האלה, שכמה שעות אחר-כך יירמסו תחת רגליהם של הצועדים בתהלוכות.
ביום שישי בבוקר יוצאות התהלוכות מכנסיות La Merced ו-Escuela de Cristo ומהכפר הסמוך San Felipe. קבוצות של קוקורוצ’וס (cucuruchos) – “חוטאים” או “מתוודים” בגלימות לבנות או סגולות ובמצנפות מחודדות. הם נושאים דמויות ענק של קדושים על-גבי פלטפורמות עץ, בהן ציורים עתיקים מן המאה ה-17 של ישו והצלב. להקות מקומיות של נגנים חמורי סבר משמיעות מנגינות חד-גוניות ונוגות בחלילים, בתופים ובכלי נשיפה ממתכת, ענני קטורת ממלאים את האוויר. בשלוש אחר הצהריים, השעה שבה לפי האמונה נצלב ישו, החוטאים עוטים גלימות שחורות והדרמה מתעצמת.
הפסטיבל נערך כאמור בשבוע הפסחא הנחוג כל שנה בתאריך אחר במהלך אפריל (יש להתעדכן בכל שנה).
–
קרנבל השחורים והלבנים
קרנבל השחורים והלבנים בקולומביה הינו שילוב של טקסים פולחניים אינדיאניים וטקסי דת נוצריים, שהגיעו מאירופה הקרנבל החל מכך שניתנה לעבדים השחורים זכות ליהנות מיום אחד בשנה של חירות ב-5 בינואר., נוהג זה השתלב במסורת ההיפוך והתחפושות של הקרנבלים. במהלך הפסטיבל, לגבר מותר ללבוש בגדי אישה ולהפך וכולל גם שתייה, זלילה והתנהגות פרועה.
במשך שבוע שלם, מעשר בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה, גודשים מאות אלפי בני אדם את הרחובות ואת הסמטאות, ומתחרים ביניהם בתחפושות, בריקודים, בצעקות שמחה וגם במי שולף מהר יותר את אקדחי הקצף הלבן או מעטר את פני מי, שנקרה בדרכו, במשחות מיוחדות. ביום השחור של הקרנבל, החל ב-5 בינואר, מתחפשים לשחורים, וביום שאחריו, 6 בינואר, לובשים לבן, חובשים כובעים מקושטים בבובות לבנות ובעיקר מתיזים הרבה קצף.
הפתיחה הבלתי רשמית של אירועי הקרנבל היא בעצם כבר ב-28 בדצמבר, באירוע המתמקד בשפיכת דליי מים על עוברי אורח מופתעים ובאירועי מים נוספים. בליל 31 בדצמבר, סוף השנה האזרחית, עוברים ממים לאש: מכינים בובות מנייר ומבדים ישנים המייצגים את השנה המסתיימת, ה-Ano Viejo (השנה הישנה, “הזקנה”) ומעלים אותן באש לציון המעבר לשנה החדשה. ב-2 בינואר מתחילה החגיגה האמיתית כשביום הראשון, מתקיימת תהלוכה דתית, משולבת בתהלוכה ססגונית של תושבים מרחבי האזור, אשר בסיומן מתאספות להקות רוק ומוזיקה עכשווית בכיכר הקרנבל ו”מרעישות את השמיים”. היום השני הינו יום הילדים הכולל מצעד תחפושות של ילדים בכל הגילים, המסתיים בערב של מופעי פולקלור מאזורים שונים בקולומביה בכיכר הקרנבל ובאצטדיון המקומי. היום השלישי מייצג את תרבות הטלנובלות המפותחת של קולומביה, היום שבו תושבי פאסטו מחסלים חשבונות בלי חשבון עם דמויות מעוררות ביקורת מההווי הפוליטי והדתי של המדינה, המוצגות לראווה וזוכות לקיתונות של בוז מההמונים. היום הרביעי, 5 בינואר, הוא כאמור “יום השחורים”, לזכר אותו יום שבו ניתנו לעבדים השחורים זכויות לחופש ולחירות למשך 24 שעות תמימות. ואכן, ביום זה, שכותרתו “לחיי השחורים”, החוגגים צובעים את פניהם בשחור ומרשים לעצמם “להשתחרר” ממוסכמות.
הפסטיבל נערך בעיר פאסטו (Pasto) שבקולומביה בשבוע הראשון של ינואר.
–
לה פאיה – ולנסיה, ספרד.
זהו פסטיבל ייחודי ומטורף – הוא מתרחש ב-13-19 במרץ אז מתמלאים רחובות העיר בבובות ענק (נינטוס) ומתקיימות הופעות רחוב. ביומו האחרון של הפסטיבל מוצתות כל הבובות מלבד אחת המוצגת במוזיאון המקומי. מקור הפסטיבל ממנהג שריפת קרשים מיותרים על-ידי הנגרים.
–
פסטיבל לוי קראת’ונג – סוקות’אי, תאילנד.
פסטיבל זה נחגג בליל ירח המלא ה-12 בכל שנה כדי להוקיר את אלת המים, לגרש את המזל הרע, וכדי לזכות במחילה על חטאים. התושבים משיטים סירות קטנות מלאות פרחים. בפסטיבל מתקיימות הופעות מוזיקה, מופעי זיקוקין מרהיבים, תחרויות יופי, ומוגשים מאכלים אקזוטיים
–
פסטיבל האוכל הפראי
מתקיים כל שנה בתחילת מארס בעיירה הוקיטיקה (Hokitika) באי הדרומי, כשלוש שעות נסיעה מכרייסטצ’רץ’ בניו זילנד. לצד מעדנים מעוררי תיאבון כמו ופל בלגי, תותים עם גלידה ובייגל עם סלמון מעושן, מוגשים לא מעט מאכלים פראיים למדי, כמו כריך חגבים צלויים, עוגיות תולעים, עיני כבש ברוטב ועקרבים ביין אדום.
פרטים נוספים באתר האינטרנט פסטיבל האוכל הפראי
–
פסטיבל המים Songkran
פסטיבלי מים מתקיימים במסגרת חגיגות ראש השנה התאילנדי במקומות שונים ברחבי תאילנד, אך בכתבה זו נתייחס לזה המתקיים בבנגקוק. ברחוב Khao San Rd.
המים זורמים באוויר מכל עבר בהפגזות מים אדירות מכל הכיוונים, דליי מים המתעופפים מהחלונות ובאמצע הרחוב, תותחי מים וגם אקדחי מים יותר צנועים נשלפים ללא הרף, ולא משאירים לאיש סיכוי לצאת מהחוויה הזו יבשים.
חגיגות של ממש נערכות במהלך כל הלילה, וכוללות ריקודים, התזות בלתי פוסקות של מים, וויסקי תאילנדי מציפות את אזור הקאווה סאן.
בפארק Sanam Luang שבקרבת הרחוב נערך הטקס הדתי של החג שם רוחצים במים רבים את פסלו של בודהה ועורכים ריטואלים מעניינים לחג.
הפסטיבל מתקיים במשך שלושה ימים בחודש אפריל בסביבות הקאווה סאן שנמצא באזור Banglampu area, ממזרח לנהר ה- Chao Praya.
אתר אינטרנט:פסטיבל מים
–
פסטיבל קפיצת מעל תינוקות
פסטיבל קפיצה מעל תינוקות הוא למעשה טקס דתי קתולי כחלק מהחג הקתולי קורפוס קריסטי הנחגג בעולם הנוצרי לכבוד הלחם הקדוש ביום החמישי לאחר יום ראשון של השילוש הקדוש.
אדם המחופש לשטן, לבוש בבגד צהוב עם פסים אדומים, מלווה בגברי הכפר המתופפים בתופי עץ, מסתובב בכפר ומאיים באלת עץ. בסופו של הטקס הוא קופץ מעל שורת תינוקות של בני העיר, שנולדו במהלך השנה האחרונה שהונחו באמצע הרחוב. הפסטיבל שהינו חג קתולי מתקיים מאז שנת 1620 והקפיצה נועדה לנקות את התינוקות מכל רוע.
מתקיים מדי שנה בחודש יוני, בעיר קסטרילו דה מורסיה, ספרד.
–
פסטיבל היאבקות בהונות
פסטיבל ביזארי במיוחד מתקיים בעיר אשבורן באנגליה מאז 1970 ונהיה במשך הזמן לפסטיבל חגיגי ומשעשע של אנגלים מצחיקים. פסטיבל היאבקות הבהונות מושך אלפי מבקרים הבאים לחזות בתחרות היאבקות הבהונות שיש הטוענים בבדיחות שכל הספורט הזה הומצא כדי שיהיה סוף סוף משהו שהאנגלים יוכלו לנצח בו את שאר העמים.
בהיאבקות בהונות נאבקים המתחרים מי יכניע את מי בעזרת בוהן רגלו. מי שהצליח לכפות את אגודלו על אגודל יריבו- עולה לשלב הבא בתחרות. איש איש ובוהן רגלו החזקה לדעתו.
מתקיים בעיר אשבורן באנגליה מדי חודש יוני.
–
פסטיבל נשיאת נשים על גב בעליהן
פסטיבל הנערך כבר 17 שנה בעיר סונקאיירבי Sonkajarvi בפינלנד, הינו למעשה אליפות העולם בנשיאת נשים על גב בעליהן ומשתתפים בו זוגות מכל העולם. זהו מנהג משעשע וזוגי מאד, שכבר הפך לאליפות עולמית הבעלים נושאים את נשותיהם, לאורך מסלול אתגרי של 253 מטרים, במים ובבוץ. הפסטיבל כולל תחרות ריצה מיוחדת כשהמנצח במרוץ מקבל כמות בירה השווה למשקל של אשתו.
מתקיימת בחודש יוני בעיר סונקאיירבי בפינלנד
–
פסטיבל האשכים
הפסטיבל המכונה “Testy festy” הוא בין המפורסמים בארה”ב. יותר מ-6,500 חוגגים מתקבצים להם יחדיו מדי שנה, בסוף חודש יולי בעיר מונטנה, לחגיגה שוביניסטית במיוחד במהלכה מתקיימות תחרויות אכילת אשכי שור, תחרויות החולצה הרטובה ביותר וניתנות בירות חינם למי שמחליט להסיר לחלוטין את בגדיו.
–
פסטיבל זריקת עגבניות
המראה של אלפי אנשים לבושים בבגדים ישנים משליכים זה בזה עגבניות השוטפים את הרחובות בצבע אדום של עגבניות מרוסקות הוא מיוחד. האירועים מתקיימים לכבודו של ברטרנד הקדוש’ פטרון העיר בוניול, בחבל ולנסיה. הוא יום חגו של הפטרון שמנוצל לחגיגה היתולית פרועה.
החגיגות המוזרות נפתחות לפני הצהרים כשכולם מתיזים על כולם מים מכל הבא ליד ומכל מקום ברחוב, ממרפסות וחלונות הבתים ואז מתחילה מלחמה של השלכת החולצות הרטובות אחד על השני. לאחר מכן כ-10 טון עגבניות בשלות מוטחות גם הן כמו החולצות והמים מכל מקום בכל מקום. תוך כדי קרב נכנסות לרחוב משאיות עמוסות עגבניות השופכות אותן על הכביש כתוספת “תחמושת ללוחמים”.
הפסטיבל, נערך מדי שנה בחודש אוגוסט בכפר בוניול, במחוז ולנסיה בספרד
אתר אינטרנט –פסטיבל זריקת עגבניות
–
פסטיבל החזירונים
פסטיבל ה-Pourcaihade שמתקיים בעיר טריה סור באייס בצרפת בחודש אוגוסט מהווה חגיגה שנתית לציון חשיבותם של החזירים באזור. המוני האנשים המגיעים לפסטיבל זוכים לאכול כמויות עצומות של בשר חזיר, נקניקיות ומשתתפים בתחרויות שונות הקשורות לחזירים.
–
משחק ״בה״ (ba)
קירקוול היא בירת איי אורקני שבצפון סקוטלנד, וכיאה לעיר של סקוטים אמיתיים, קצת מכות, חבורות ופנסים שחורים בעיניים הם חלק בלתי נפרד מהנופך התרבותי של המקום. משחק ה-“בה” (Ba) הענקי מתקיים שם ב- 26 דצמבר עד 1 ינואר. “בה” הוא סוג של כדורגל מתקופת ימי הביניים, אז לא היו יותר מדי חוקים. זהו משחק המזכיר את משחק “תפוס את הדגל”, בו על השחקנים להעביר כדורים לנקודה מסוימת בשטח של יריביהם. מדי שנה בחג המולד, ובראש השנה, מתחלקים כל תושבי העיר לשתי קבוצות – האפיז ((Uppies והדוניז (Doonies) – ומתאספים במרכז העיר. אחרי שכולם נלהבים ומוכנים להתחיל משחררים את הכדורים והמשחק יוצא לדרך. בכל אחד משני המועדים מתקיימים שני משחקים, הראשון לצעירים ומיד אחריו התחרות לבוגרים. המסורת הזו מתקיימת מאז המאה ה-17 ומשתתפים בה למעלה מ-300 איש בכל פעם – ואם תהיתם עד כמה אגרסיביים יכולים להיות סקוטים שרצים אחרי כדור, רק נציין שבתי העסק מוסיפים גדרות בטיחות ומעקות שישמרו על הדלתות והחלונות שלהם לפני כל משחק.
–
פסטיבל העירום
פסטיבל ‘הדאקי מאטסורי’ מתקיים מדי שנה ביפן, בחורף או בקיץ וכולל חגיגות המוניות עם סאקי, מים זורמים ובוץ- בעירום חלקי. הפסטיבל מסמל זיכוך והיטהרות וכיום משתתפים בו רבים לשם ההנאה.
בפסטיבל משתתפים אלפי גברים בלבוש מינימלי לרוב רק בד לכיסוי אזור החלציים המכונה called fundoshi ולעיתים רחוקות ערומים לגמרי וזאת בתקוה להבטיח את מזלם במהלך כל השנה.
פסטיבלי עירום נערכים במקומות רבים ברחבי יפן . המפורסם מכולם הינו Saidai-ji Eyo Hadaka Matsuri המתקיים במקדש Saidaiji בחודש פברואר בעיר אוקימה שהינו המקום המקורי בו התקיים הפסטיבל.
אתר האינטרנט –פסטיבל העירום
–
ארוחת הקופים
פסטיבל ארוחת הקופים Monkey Buffet Festival נוסד כדי לתת כבוד לקופים השונים באזור, שמהווים אטרקציה תיירותית ומושכים מאות אלפי תיירים מדי שנה. במהלך הפסטיבל כ- 3,000 הקופים החופשיים הגרים באזור, נהנים ממבחר של 4,000 ק״ג של מתאבנים הכוללים נקניקיות, פירות, ירקות, עוגות, ממתקים וגלידות המונחים על שולחנות לפני מקדשים.
במקביל לארוחה, צעירים לבושים כקופים רוקדים, מנגנים ושרים, אנשים לובשים על פניהם מסכות קופים ופסלים של קופים מוצבים ברחבי אזור הפסטיבל.
הפסטיבל החל בשנת 1989 ביוזמת איש עסקים מקומי שרצה להגדיל את התיירות בפרובינציית לופבורי Lopburi ומאז אלפי תיירים מגיעים כל שנה כדי לראות את ארוחת הקופים והלהשתתף בחגיגות שמסביב.
מתקיים מדי שנה בחודש נובמבר בעיר לופבורי מצפון לבנגקוק בתאילנד.
–
פסטיבל הצבעים Holi
פסטיבל הצבעים Holi הינו פסטיבל הינדי הנערך בכל מקדש בהודו ובנאפל ובו משתתפים אלפי אנשים המשליכים אבקות צבעים ומים אחד על השני. הפסטיבל נחוג יום אחרי ליל הירח המלא של חודש פהאלגונה (Phālguna) בפברואר או מרץ ומציין את סוף החורף כסמל לניצחון הטוב על הרע.
המשתתפים בפסטיבל שותים בהנג (מריחואנה מעורבת בחלב חם), מתרוצצים ברחובות וזורקים זה על זה אבקה בצבעים עזים (גלאל). בדרך כלל מוציאים החוצה ביום הפסטיבל את פסל האל הנמצא בתוככי המקדש, נושאים אותו על כפיים בתהלוכה ברחוב והמאמינים סוגדים לו. אלים ממין זכר נלקחים לעתים קרובות אל פסלי בנות זוגם, ושם משעשעים אותם בשירים, בריקודים ובמזמורי הלל כרצון לגשר על הפער ביניהם. דם של קורבנות מוגש כמנחה לאלות דוגמת קאלי ודורגא.
מספר ימים לפני הפסטיבל אוספים בכיכרות העיר ערמות עצים וענפים, ובערב לפני החג מדליקים מדורות ענק ורוקדים סביבן. החנויות נסגרות לרגל הפסטיבל וכל הרחובות מתמלאים במקומיים ותיירים כאחד, ומתיזים את הגלאל בשילוב של מים על כל עובר ושב ללא הבדלי דת ומעמד.
–
–
נשמח לקבל הצעות לפסטיבלים נוספים וגם נשמח לקבל קישורים לסירטי וידאו
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.