במאמר זה תקבלו המלצות חשוב שיעזרו לכם להעביר את החופשה בקרוז בכייף. למעשה אלו המלצות איך לא להתנהל בספינה שהצטברו מניסיון של שנים ואיסוף חוקי התנהלות של חברות הספנות.–השלב הראשון והמיקדמי עוד לפני שעולים לספינת התענוגות
1. אל תצא לבד או עם בן זוגך
בטיולים רבים ראיתי שזוגות רבים ישבו להם לבדם ולא היו להם עם מי לשוחח ולחלוק חוויות. הדבר שונה אם אתה יוצא לשייט רומנטיקה.
סע בקבוצה. אם יש לך חברים או משפחה, הם יהיו שם כדי לחפש אותך. זה נכון במיוחד בלילה.
2. להזמין מוקדם מידי. אבל…………
בדרך כלל החדרים הטובים נחטפים איך שמתחילה ההרשמה. אבל אם לא חשוב לך היכן החדר, אז ישנם מבצעי הרגע האחרון שיכולים להגיע למחירים מגוחכים ( אבל מי אמר שאז תמצא חדרים טובים, טיסות ואו לינות ) .
הערה חשובה: היום, רק סוכנים הוגנים מיידעים אותך על ירידת מחירים ומעדכנים את חשבונך ( ובמידה וזה עולה הסכום נשאר ) עד שלושה חודשים לפני ההפלגה בו הינך נדרש לשלם את הכל.
3. לא להזמין טיסות ברגע האחרון
יכול להיות שהזמנת קרוז ברגע האחרון יכול להיות זול מאוד, אבל, אין הדבר חל על טיסה ברגע האחרון. לא תמיד יהיה מקום פנוי במחירים נמוכים. בסוף תשלם הון תועפות כדי לטוס לנמל המוצא שלך או בחזרה הביתה מנמל הנחיתה.
4. אל תבצע טיסה באותו יום של השייטאם הטיול שלך עובד כמו שצריך והכל מתקתק כמו שעון, אתה מאושר יותר. אבל, לעתים קרובות יותר מאשר היינו רוצים, אנחנו נתקלים בבעיות. בעולם שבו כמות תיירות בינלאומית, נוצרים עומסים בהרבה מקומות כך שבטיסות יש הרבה עיכובים ( ובמיוחד בארצינו הקטטונת ) ואז כ 75% של טיסות יוצאות בזמן. המטיילים בקרוזים נוטים לתת אמון בתכנון הטיסות שלהם לנמל העגינה של הקרוז.
כאשר אתם מגיעים מאוחר בחופשה בארץ יש השלכות מינימליות. המלון לא זז ממקומו. אבל, חופשת שייט, אם אתה לא מגיע לנמל בזמן, הספינה תפליג בלעדיך!!!!
אם אתה מאחר, חברת הקרוזים לא תתן לך החזר על האיחור לספינה. לא מעניין אותם ובצדק שהייה גשם זלעפות או סופת שלג גדולה,שסגרה את שדה התעופה. לא מעניין את חברת הקרוזים אם למטוס היה בעיות מכניות וצריך היה לבטל את הטיסה. לא מעניין את חברת הקרוזים שהפסדת את טיסת הקוניקשיין שלך. לא מעניין את חברת הקרוזים שהרכב שלך נתקע בדרך לנמל העגינה.
זהמשנה מה הסיבה – אם אתה לא מגיע, הספינה יוצאת בזמן ואתה תאבד את כל הכסף שהוצאת על ההפלגה.
ולכן, כל כך הרבה דברים שיכולים להשתבש בתהליך ביום היציאה לשייט, ומאד מסוכן לטוס באותו יום כמו הספינה שלך יוצאת. ולכן שווה את עלות נוספת קטנה לטוס ביום הקודם או יומיים, להישאר לילה בבית מלון סמוך, לישון בכייף וברוגע ולהתחיל את הקרוז כראוי.
–
5. שדרוג תא חינם – מובטחות ( Guarantee )
לפני שנים היה מאד מקובל לעשות תוכנית של שידרוגי גארינטי (הרעיון מאחורי זה מבטיח כי יוקצה לך תא פנוי באותה קטגוריה או יותר). נוסעים היו מזמינים תא סופר בסיסי מקווים כי חברת הקרוזים תשדרג אותם לתא עם נוף לים או עם מרפסת. אותם הזמנים חלפו להם, ואף על פי שיתכנו שדרוגים הסיכוי שזה יקרה איננו בגדר הסביר.
ההמלצה שלי, היא להזמין את התא ברמה גבוהה כי אז אתה תהיה מרוצה. וזה גם בהזמנת קטגוריות מובטחות. אתה יכול בדרך כלל לחסוך כמה מאות דולרים על ידי הזמנת תא מובטחת לעומת הזמנת תא מסוים. עם זאת, אתה מוותר על השליטה במקום שבו נמצא התא. אם תחליט להזמין במובטחות, ודא כי אתה תהיה מאושר בכל מקום שחברת השייט תקצה לך. אם זה לא המקרה, טוב יותר לשלם קצת יותר עבור תא מסוים.
מקרה שממש סיפר לי חבר ביום כתיבת מאמר זה. הבחור הזמין גרנטי לחדר בקטגוריה מסויימת וקיבל תא בקומה 14 ליד אזור לבן ( שבו יש רעש של מכונות ), שלושה ימים הוא סבל עד שהחליפו לו. ואחר כך רצה להתלונן שלא בצדק ( הוא חתם על כך בחוזה )
6. אל תשכחו לארוז את הדברים החיוניים לכם
דברים חשובים לך, ארוז מראש. אבל גם אפשר לקנות שתצא לחופי בעגינה.
7. אל תצאו בלי ספר טוב
הפלגות הם אידיאליים עבור מרגוע עם ספר טוב. מומלץ להביא רומן (או שתיים, שלושה) או להוריד ספרים למכשיר ה- iPad או Kindle .
8. אל תוותרו על תכנון מה לעשות בימים שיורדים לחוף
מחירי הסיורים של הספינות מאד יקרות. ולכן כדאי לקרוא חומר ולעשות טיול אישי או להזמין בחברה חיצונית שמתמחה בסיורי חופים ( ושיש לה רקורד טוב )
9. אל תשכח להכין את התרופות שלך וגלולות נגד מחלת ים.
היום האוניות גדולות ומאוזנות בים אך יש כאלה הסובלים ממחלות ים. אז לא לשכוח לקחת עם קצת מזל לא תצטרך אלהגלולות מחלת הים , אבל זה טוב לדעת שהם ארוזים, רק למקרה.
10. ביטוח יעודי לקרוזים
ספינות שוהות בים שעות רבות (אם לא ימים) עד שמגיעים לנמל היעד הבא. מקריאה באתרי מידע מסתבר שלכל חברה, כמעט כל שבוע יש מספר מיקרי חירום. ספינות שייט המיועדים למבוגרים יהיו עדים מיקרי התקף לב או שבץ. אך יש יותר סיכוי כי מקרה חירום רפואי יקרה על הים כמו על הקרקע. זה יכול להיות שיורדים במדרגות או שתהיה לנו תאונה בטיול על החוף.
אם הספינה נמצאת בלב האוקיינוס וצריך לפנות לבית חולים יבשתי שנמצא במרחק מאות קילומטרים, המחיר יעלה הון. רוב האנשים לא חושבים על ביטוח הקרוז, או את העלות של קרוז אם אתה חולה.
אבל הערך האמיתי של ביטוח קרוז הוא רפואי חירום והפינוי. במידה ולא ביצעת ביטוח וקרה לך אסון צפה לפשיטת רגל כלכלית.
נכון, הסיכויים שאתה צריך ביטוח הוא נמוך, אבל הסיכון הוא גבוה מאוד שאתה יותר מבוגר ואו לא אחראי מספיק.
לידיעה : עלות מ/שוערת ממוצעת של פינוי מסוג כזה עלולה להגיע לפחות ל……. 250,000 $.
במהלך הקרוז
11.אל תשכח להיות נחמד לצוות הספינה
הצוות עובדים קשה בשביל שתהנה. אז, חייך אליהם ותודה להם על העבודה. אין גמול גדול מזה. אם תקנה להם משהו קטן וטוב, יתבטא בהפוכה לטובה וגם ישפר את החוויה שלך.
12.אל תפקיר את ילדך
שאתה בקרוז עם ילדיך, לא לתת לילדים לרוץ בחופשיות ברחבי הספינה. להיות בהשגחה.
13. אל תאבד ערנות. היזהר מהונאות
חופשות קרוז זה המקום בו צריך להיות משוחרר ולהירגע. אבל נסיעה עם כמות רבה של נוסעים אחרים ועם מאות אנשי צוות כמו בכל מקום שיש אנשים, יש פוטנציאל לסכנה. מדי פעם אנו שומעים סיפורים באינטרנט ובטלוויזיה על נוסעים שהפכו לקורבנות של נוסע אחר,או חבר צוות שמנצלים את חוסר העירנות של הנוסעים. המנע מלקשור יותר משיחה עם נוסעים שאינך מכיר ובעלי דעות דומות. רוב הנוכלים יודעים זהות נקודות חלשות ולנסות להתחבב עליך.
14. אל תמנע להשתתף בפעילויות היומיומיות
בבריכה כבר היית? אז למה לא לנסות משהו שונה? ישנם פעילויות רבות המשולב כגון: בינגו, טעימות יין שיעורי מחשב, שיעורי ריקוד סלוניים ועוד בחינם.
15. לא חובה שתנסו את כל המסעדות המיוחדות
רוב הארוחות שלכם בחדר האוכל הראשי ואו בבופה הם מצויינות. אפשר גם לנסות משהו חדש שלא היכרת, לגוון. אך מיותר ללכת כל יום למסעדה אחרת שגם עולה כסף.
16 לא לעשות בלאגן בחדר
נכון, אתה בחופשה. אבל בלאגן בחדר שלך שהוא לא סופר מרווח, עלול לגרום לפציעות או לאובדן של פריטים חשובים. למשל, כרטיס העליה לאוניה.
17. אל תגנוב
נכון, החלוקים והמגבות שקיבלת ממש רכות ונעימות למגע. הסטים של הקפה ממש מקסימים. חשוב כצה פעמים לפני שהפריטים מחליקים אל המזוודה שלך.
יש מצב שתחוייב במחיר מופקע במידה ותיתפס. הדבר היחיד שאתה יכול להשאיל זה העט שבתא, בקבוקון של שמפו.
18. לא להדביק סרט אל הקיר או הדלת
בבניית התא הושקעו סכומים לא מבוטלים, סרט יכול להשאיר סימנים או לקלף צבע, אז בבקשה להפגין כבוד. אם אתה חייב להשאיר פתק או לקשט את התא, אין בעיה! קירות התא ודלתות הן עשויות ממתכת, ולכן קח איתך כמה קליפים מגנטיים לתוך המזוודה שלך, ואתה יכול לתלות מבלי לפגוע בעבודת הצביעה.
19. אל תשכח את הפריטים שהשארת בכספת
הכספת בתא שלך בטוחה לאחסן את התכשיטים, טלפון סלולרי, דרכון, כרטיסי אשראי מזומנים מיותרים ועוד. אם אתה נוטה לשכחה, מומלץ לשמור אותם במזוודה שלך מתחת למיטה או במקום אחר שבו אתה תזכור אותם.
20. אל תשאירו את דלת המרפסת פתוחה
איזה כיף לשמוע את גלי הים בלילה. אבל דלת פתוחה עלולה לגרום לתקלות בגלאי העשן ( כן כן, לא טעות ), לביזבוז אנרגיה של המזגן שפתחת ולגרום לו לעבוד קשה יותר ואולי לנזק, לגרום למנהאת רוח בזמן שאתה ישן ולהעיף דברים בחדר.
21.אל תשתמש במעליות אם אתה יכול להימנע מהם.
לפעמים מחכים כמה דקות למעלית לכל כיוון. מזבזים הרבה זמן על המתנה ואם אתה יכול, רד במדרגות ואולי תוריד את הקילוגרמים המיותרים .
22. אל תתעלם מהניוזלטר היומי שלך.כל ערב, אתה מקבל את הניוזלטר היומי על המיטה שלך ,על מה שקורה ביום שלמחרת. הניוזלטר מכיל את כל מה שאתם צריכים לדעת על פעילויות, אירועי אוכל, אירועים מיוחדים, וכל מכירות מיוחדות או הנחות. אני ממליץ לא לזרוק ולא להתעלם ממנו. אני שם אצלי צמוד בכיס. מומלץ לקום בניחותא לא למהר ולאכול לאט ולא כל המנות, יש גם ארוחת צהרים, ארוחת ערב ועוד ארוחות ביניים.24. לא להשתמש בכורסאות במשך שעות.
כמוך, יש עוד הרבה אנשים המעונינים להנות ולבלות בבריכה. אז אם אתה מתכוון להעדר זן מסויים, אל תשים ספר, מגבת או משקפי שמש.
25. אל תלכו לספא או בחדר הכושר בשעות השיא.
26. אל תשכחו לשים קרם הגנה, משקפי שמש, כובע וגם כיסוי גוף
27. לא להתחיל להשתכר משעה 9 בבוקר. כל מי שיתחיל להשתכר מוקדם, יפסיד את החוויה, כאשר בערב הוא יהיה גמור וילך לישון . זכור, באת להנות.
28. אל תבלו רק בתוך הספינה ( באיזורים הפנימיים)
חלק מהכיף בשייט זה לחוש את רוח הים ולהנות מהנוף ולא לבלות רק לטייל בספא, קזינו, סרטים, הרצאות, בינגו ועוד.
29. אל תישן רוב היום בחדר.
באנו לחופשה, לא? זה זמן לחגוג עד מאוחר אתה לא משלם כל כך הרבה כסף רק כדי לנמנם. השתתף בפעילויות הכיף שהספינה שלך מציעה.
30. אל תשכחו את התקציב שלכם.
בימי ים,אם אתה משועמם, זה די קל צריך לבזבז במכונת מזל או ללכת לקניות. אז זכור כי תקציב החופשה עלול לחרוג.
31. לא לעשן בחדרים, במרפסות ובמקומות ציבוריים
בנוסף להיותו של העישון מטרד ציבורי, ישנה בעייה בטיחותית שעלולה לגרום לשרת הספינה. לכן הוקצו מקומות ייעודיים לכך.
במרפסת ספינות הקרוזים
כיף לא נורמלי חדר עם מרפסת, רוחות הים, קפה וספר הבוקר, נוף מושלם בכל יום. מה יש לא לאהוב? אבל זכור המרפסת איננה פרטית ולכן חייבים להיות מודעים שיש דברים שאסור לעשותם.
32. אסור לנגן מוזיקה בקול רם וגם לדבר בקול רם או להתווכח בקולניות
נכון, שילמת על החדר ואתה זכאי להנות ממנו. אך זכור שגם אחרים נמצאים בספינה וחלקם מעונינים לישון בשעות שאתה ער ( לא כולם ציפורי לילה או ציפורי יום ). היות וקירות התאים לא עבים ובולעי קול לא כולם אוהבים אותה המוזיקה שאתה אוהב ולא כולם מעונינים לשמוע את תוכניות הטלביזיה עד 3 לפנות בוקר, אז כבד את השקט והשלווה של שכנייך. אז אם אתם נחים במרפסת שלכם ואתם משתוקקים לשמוע מוזיקה, אז רק באמצעות אוזניות .
הדבר המנומס לעשות הוא לשמור על קול נמוך. גם אם אתה לא זקוק לפרטיות
33. אסור לקיים יחסי מין
הרבה אנשים מקיימים יחסי מין על ספינות שיוט. לעשות אהבה – תחת כיפת השמים נראה רעיון רומנטי, אבל סקס על מרפסת הספינה הוא גלוי לצרפסות ואנשים בנמל. וזה גם מסוכן מבחינה בטיחותית, קרו מיקרים לא נעימים.
34. אסור להשתזף בעירום
זה שיש לך מרפסת, לא אומר שאתה צריך לנהל פעילות בעלת אופי אישי בחוץ. לעתים קרובות, יש מרפסות שהם מדורגות, כלומר אלה מעליך יוכל לראות את כל הפרטיים האינטימיים שלך.
35. אסור לעמוד או לטפס על מעקה
מבחינה בטיחותית חל איסורלטפס ממרפסת למרפסת או לעמוד על מעקה. לא הייתה רוצה בסופו של דבר למצוא אותך במים. אם יש לך ילדים, לפקוח עליהם עין וגם לסגור ולנעול את הדלת למרפסת כאשר המרפסת לא בשימוש
36. אסור להשליך חפצים לים
זה לא רק בעייה של איכות הסביבה זה גם מסוכן עבור המרפסות לידך ומתחתיך. והכי חמור, זה פריצת להבות אש מהשלכת בדל סיגריה.
37. אסור לתלות בגדים יבשים
אני כמו כולם מכסה בהם את הכיסאות או השולחנות במרפסת שלי, וזה אולי נראה כמו פתרון נהדר בהתחלה, אבל בגדים מקבלים לחות ומהים, ואם יש משב רוח חזק אתה עלול למצוא את עמך ללא בגד ים או דבר אחר כי הביגוד עף ברוח.
אם תשמור על הדברים אלו, צפה לשיוט בטוח ומאושר.
–
מאמר זה הינו חלק מסדרת המאמרים מדריך הקרוזים המושלם. כדי לדעת ולהבין בתחום הקרוזים