מצאתם טעות בכתבה? יש לכם משהו להוסיף? צרו איתנו קשר.
זמן קריאה משוער: 7 דקותכשחושבים בדרך כלל על טירות, מיד מדמיינים ארמונות מרוחקים המוקפים באדמות שלא רואים את סופם. אך האמת היא, שרוב הטירות נמצאות בקרבת ערים שוקקות חיים. הנה 9 טירות שאפשר להגיע אליהן ביום טיול מלונדון.
*גילוי נאות: עמוד זה עשוי לכלול קישורים של תכניות שותפים שלנו. אם תלחצו על הקישור ותרכשו דרכו את אחד מהשירותים, אנחנו נקבל על זה עמלה, שתעזור לנו לתפעל את האתר. הדבר נעשה ללא תוספת עלות עבורכם. תודה על העזרה!
טירת ווינדזור (Windsor Castle)
טירת ווינדזור, שנמצאת במרחק כ-40 דקות נסיעה ממערב ללונדון, היא הטירה הגדולה והעתיקה ביותר בעולם שעדיין מאוכלסת. המלך ויליאם הראשון היה מי שבנה כאן את הטירה סביב שנת 1070. בהמשך, במאה ה-12, המלך הנרי השני שיפץ את הטירה, הפך את קירותיה לקירות אבן ולמעשה, הפך אותה לארמון. הבא שהרחיב את הארמון היה המלך אדווארד השלישי במאה ה-14, שהשקיע בו הון עתק. המלכה ויקטוריה העבירה את מרבית זמנה בטירת ווינדזור, מה שהפך את המקום למקום מגורים מוביל של בני המלוכה הבריטיים. אם נסתכל על היסטוריה קרובה יותר, אפשר לציין גם את טקס החתונה של הנסיך הארי ומייגן, שהתחתנו בקפלה שבשטח הטירה בשנת 2018.
בעת הביקור, תוכלו לבקר בחדרים המלכותיים הפתוחים לקהל הרחב בטירה, לראות את בית הבובות המפורט להפליא של המלכה מארי, לראות דגם של הטירה שמראה כיצד נראתה במאה ה-14 ולבקר בקפלת סנט ג’ורג’, אחת מהדוגמאות היפות ביותר של ארכיטקטורה גותית בבריטניה. בתוך הקריפטה של הקפלה נמצאים קבריהם של בני מלוכה רבים, ביניהם המלכה אליזבת השנייה. אם תגיעו לארמון בחמישי או בשבת, תוכלו לצפות בחילופי המשמר המתקיימים בחצר הטירה סביב השעה 11:00 בבוקר.
מידע שימושי למבקר
הכניסה לטירה כרוכה בדמי כניסה. ניתן לרכוש את כרטיס הכניסה מראש. הכרטיס כולל כניסה לטירת ווינדזור, מדריך קולי באנגלית ובשפות אחרות וכניסה לקפלת סנט ג’ורג’ (לא כולל יום ראשון).
שעות הפתיחה: מה-1 בנובמבר עד ה-28 בפברואר בין השעות 10:00-16:15, מה-1 במרץ עד ה-31 באוקטובר בין השעות 10:00-17:15. שימו לב שהטירה היא טירה פעילה ולכן, ייתכן שהיא תיסגר בפני הקהל הרחב בהתראה קצרה יחסית.
איך מגיעים? הטירה נמצאת במרחק כשעה נסיעה ממרכז לונדון, בנסיעה מערבה על כביש M4. ניתן להגיע גם באמצעות תחבורה ציבורית. עלו על רכבת מתחנת הרכבת פטינגטון, סעו לתחנת Slough ומשם החליפו רכבת לתחנת Windsor & Eton Central. משם, יש הליכה של כ-10 דקות עד לטירה. אפשרות אחרת היא להזמין הסעה באוטובוס מלונדון וחזרה כולל כרטיסי כניסה לטירת ווינדזור.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של טירת ווינדזור.
סיורים מודרכים מלונדון לטירת ווינדזור
אם אתם רוצים לבקר בטירת ווינדזור אך לשלב גם אתרים נוספים במהלך יום הטיול, מומלץ להזמין סיור מודרך מלונדון. אחד מהסיורים הקלאסיים היוצאים מלונדון הוא סיור הכולל ביקור בטירת ווינדזור, בסטונהג’ והעיר באת’. סטונהג’ הוא מונומנט פרהיסטורי הכולל מעגל גדול של אבנים עומדות, שעד היום לא לגמרי ברור למה שימש. בבאת’ יש לכם אפשרות לבקר במרחצאות העתיקים, שהפכו את העיר לאתר מורשת עולמית של אונסק”ו. אם אתם רוצים להוציא את המירב מכל יום שלכם בבריטניה, הסיור הזה בהחלט ייקח אתכם אל גולות הכותרת של האזור.
ארמון בלנהיים (Blenheim Palace)
במרחק של כשעה וחצי מלונדון, ארמון בלנהיים הוא יצירת מופת מתקופת הבארוק. הארמון הוא המבנה היחיד בבריטניה שאינו מלכותי ואינו שייך לבישופות ובכל זאת נקרא “ארמון”. הארמון, שנבנה בתחילת המאה ה-18, הינו אחד מהמבנים הגדולים בבריטניה וזכה להיכנס לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו בשנת 1987. במקור, הארמון נבנה בתור פרס עבור ג’ון צ’רצ’יל, הדוכס הראשון ממרלבורו, שהצליח להביס את הצרפתים והבווארים במספר קרבות. הקרב הגדול מכולם היה קרב בלנהיים, על שמו נקרא הארמון. כשבנייתו של הארמון הסתיימה, הוא הפך לביתם של משפחת צ’רצ’יל למשך 300 שנים. הוא גם היה מקום הולדתו של וינסטון צ’רצ’יל, שכיהן כראש ממשלת בריטניה בתקופת מלחמת העולם השנייה. היום, הארמון בבעלות דוכס מרלבורו.
מידע שימושי למבקר
הכניסה לארמון ולשטחים שמסביבו כרוכים בדמי כניסה. ניתן להזמין כרטיסי כניסה מראש כאן.
שעות הפתיחה: שעות הפתיחה משתנות בהתאם לעונה ושונות בין הארמון לגנים ולאטרקציות השונות. מומלץ לבדוק את שעות הפתיחה המדויקות באתר של הארמון.
איך מגיעים? הארמון נמצא במרחק כשעה וחצי נסיעה ממרכז לונדון, בנסיעה צפון-מערבה על כבישים M40 ו-A40. ניתן גם להגיע בתחבורה ציבורית. אתם יכולים לעלות על רכבת בתחנת הרכבת פדינגטון, לרדת בתחנת Oxford ולהחליף שם לאוטובוס מספר S7, שייקח אתכם סמוך לארמון.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של ארמון בלנהיים.
סיורים מודרכים מלונדון לארמון בלנהיים
אם אתם רוצים לשלב יותר מאטרקציה אחת בטיול היום שלכם מלונדון, אתם יכולים להזמין סיור הכולל ביקור בארמון בלנהיים ואזור הקוטסוולדס. אזור הקוטסוולדס (Cotswolds) הוא אזור יפהפה הקרוב לארמון בלנהיים, שבו עיירות ציוריות ויופי טבעי מהמם.
טירת הייקלר (Highclere Castle)
עם יותר מ-200 חדרים ומעל ל-1,000 דונמים של אדמה, טירת הייקלר היא פנינה ויקטוריאנית, שנמצאת במרחק של כ-90 דקות נסיעה מלונדון. הטירה ידועה בזכות הסדרה “אחוזת דאונטון” (Downton Abbey). בסדרה הבריטית ההיסטורית, שמתמקדת בתחילת המאה ה-20, הטירה היא למעשה אחוזת דאונטון, בית המגורים המפואר של משפחת Crawley.
במציאות, לטירה יש היסטוריה עשירה בפני עצמה. השטח מוזכר כבר במאה ה-8 ומי שבנה כאן ארמון וגנים יפים מסביבו היה הבישופ ויליאם מוויקהאם במאה ה-14. המבנה שאותו תראו היום הוא פרי יצירתו של האדריכל צ’ארלס ברי מ-1842. במהלך מלחמת העולם הראשונה, הטירה שימשה כבית חולים עבור החיילים הפצועים, ובמהלך מלחמת העולם השנייה, התארחו בו הילדים שפונו מלונדון.
בעת הביקור בטירת הייקלר תוכלו לראות חלק מחדרי השינה הרבים הקיימים בה וכן את “התערוכה המצרית” (Egyptian Exhibition), שסובבת סביב גילוי קברו של הפרעה המצרי, תות ענח’ עמון. הרוזן החמישי מקארנרבון, שמקום מגוריו היה טירת הייקלר, היה בין האנשים שגילו את קברו בשנת 1922. מומלץ גם להסתובב בגנים היפהפיים העוטפים את הטירה מכל עבריה.
יש להזמין כרטיסי כניסה באתר של טירת הייקלר, אלא אם כן תזמינו סיור מודרך מלונדון שכולל כניסה לטירה.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של טירת הייקלר.
סיורים מודרכים מלונדון לטירת הייקלר
אם אתם לא רוצים להסתבך בנסיעות מחוץ ללונדון, אתם יכולים להצטרף לסיור מודרך. קיימים סיורים רבים היוצאים מלונדון וכוללים ביקור בטירת הייקלר, הלאו היא הטירה של “אחוזת דאונטון”. אחד מהסיורים האלו הוא סיור בעקבות “אחוזת דאונטון” לטירת הייקלר ואוקספורד. אם אתם חובבי הסדרה “אחוזת דאונטון”, הסיור הזה ייקח אתכם לכמה מהאתרים המופיעים בסדרה, כשגולת הכותרת היא כמובן טירת הייקלר, שהינה אחוזת דאונטון עצמה. הביקור כולל גם עצירה באוקספורד, עיר הידועה בזכות האוניברסיטה המוכרת שבה.
יש גם אפשרות להזמין הסעה פרטית מלונדון לטירת הייקלר וחזרה. שימו לב לזמן ההמתנה של ההסעה בטירה.
אתם יכולים למצוא סיורים נוספים לטירת הייקלר באתר Viator.
לא משנה באיזה סיור תבחרו, חשוב לקרוא היטב את תנאי הסיור, מה כלול ומה לא כלול וגם לבדוק לגבי נקודת המפגש ותנאי הביטול במידת הצורך.
טירת בראוטון (Broughton Castle)
טירת בראוטון נמצאת במרחק כשעה ו-40 דקות נסיעה מלונדון. היא מוקפת בתעלת מים מלאכותית, שמגינה על הטירה, מה שממש מכניס לאווירת ימי הביניים. המבנה הראשון שנבנה כאן הייתה אחוזה מפוארת, שנבנתה בראשית המאה ה-14 על ידי סר ג’ון דה ברוטון. במשך השנים, המבנה עבר בין ידיים שונות ולאט-לאט התרחב והפך לטירה מפוארת. הטירה שימשה גם לצילומי הסרטים “ג’יין אייר” ו”שייקספיר מאוהב.”
היום, הטירה, הגן וחדר התה פתוחים לציבור הרחב.
מידע שימושי למבקר
הטירה פתוחה לביקורים רק בימים מסוימים, לכן יש להתעדכן באתר הרשמי של הטירה לגבי אפשרויות הביקור. ביקור עצמאי בטירה אפשרי בימי ראשון ורביעי בלבד וביקור במסגרת סיור מודרך אפשרי בימי ראשון, רביעי וחמישי. בדקו לגבי כרטיסי הכניסה האפשריים באתר הטירה.
איך מגיעים? טירת בראוטון נמצאת במרחק כשעה ו-40 דקות נסיעה ממרכז לונדון, בנסיעה על כביש M20 לכיוון צפון-מערב. ניתן גם להגיע באמצעות תחבורה ציבורית. עלו על רכבת מתחנת פטינגטון לתחנת רידינג, החליפו שם לרכבת שתיקח אתכם לבנבורי (Banbury) ואז עלו על אוטובוס מספר 75 לתחנת Wykham Lane, שנמצאת ליד הטירה. משך הנסיעה הכולל הוא כשעתיים ורבע.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של טירת בראוטון.
בית הייגרואוב (Highgrove House)
הבית המפואר, שנמצא במרחק של כשעתיים נסיעה מלונדון, הוא ביתם הפרטי של המלך צ’ארלס השלישי והמלוכה קמילה. המלך הגיע למקום עוד כשהיה נסיך, בשנת 1980, והפך את הגנים של הייגרואוב לגנים מרשימים במיוחד, הכוללים מרכז לחקלאות אורגנית ומקום מקלט לחיות הבר. הבית, שהוא בעל יופי ניאו קלאסי גאורגיאני, אינו פתוח לקהל, אך את הגנים פוקדים 40,000 איש מדי שנה, וגם אתם יכולים לבקר בהם.
הגנים של הבית פתוחים רק בימים מסוימים לאורך השנה ובהזמנה מראש בלבד. יש לבדוק את הסיורים הקיימים באתר של בית הייגרואוב.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של בית הייגרואוב.
טירת היבר (Hever Castle)
קשה לדמיין שהטירה הגדולה הזאת נמצאת רק במרחק שעה נסיעה מדרום ללונדון. הטירה עם 700 שנות היסטוריה ושתי תעלות מגן, הייתה בית ילדותה של אן בולין, אשתו השנייה של הנרי השמיני ואמה של אליזבת הראשונה. הטירה המקורית מימי הביניים נבנתה בשנת 1270, ובמאות ה-15 וה-16, התווספו לה בית המגורים והחומות. הטירה שוכנת על פני שטח של 125 דונם והיא פתוחה כל יום.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של טירת היבר.
טירת לידס (Leeds Castle)
טירת לידס, שנמצאת קצת מעל לשעת נסיעה מלונדון, הייתה ארמונו של הנרי השמיני ואשתו הראשונה, קתרין מאראגון. זוהי אחת הטירות היפות ביותר באזור, כיוון שהיא בנויה על מספר איים בנהר לן (Len River).
היום, טירת לידס היא אתר נופש פעיל שמושך אליו מבקרים רבים מדי יום, הן מבריטניה והן מחוצה לה. אחת מהגולות הכותרת של הטירה הוא המבוך הגדול, שמכיל 2,400 עצי טקסוס ובנוי בצורת ריבוע. לאחר שמגיעים למרכז, יוצאים מהמבוך דרך מערה תת-קרקעית, שמלאה בצורות של דמויות מיתיות.
בנוסף, יש בשטח הטירה גם מגרש גולף לכל המשפחה, מרכז לעופות דורסים ותצוגה נרחבת של קולרים לכלב, כשחלק מהקולרים הם מהמאה ה-16.
מידע שימושי למבקר
יש שני סוגי כרטיסים לטירת לידס:
- Explorer Ticket – כרטיס זה מאפשר להיכנס לטירה ולמבוך שבמקום. ניתן לרכוש אותו כאן.
- Ultimate Explorer Ticket – כרטיס זה כולל כניסה לארמון ולמבוך וגם 6 נסיעות ברכבת או במעבורת שבאזור הטירה. כמו כן, הכרטיס כולל משחק גולף בשטחי הטירה. ניתן לרכוש אותו כאן.
שעות הפתיחה: שעות הפתיחה משתנות בהתאם לעונה ויש הבדל בשעות הפתיחה בין הטירה לגנים הסובבים אותה. לחצו כאן לשעות הפתיחה של הטירה.
איך מגיעים? ניתן להגיע לטירה באמצעות נסיעה מזרחה בלונדון על כביש M20. משך הנסיעה ברכב הוא כשעה וחצי. יש גם אפשרות להגיע באמצעות תחבורה ציבורית. אתם יכולים לקחת רכבת מלונדון לתחנת Ashford International ומשם ללכת לתחנת האוטובוס Ashford international Railway Station ולעלות על קו 10X לתחנת Great Danes Hotel. משם, יש הליכה של כ-20 דקות עד הטירה. משך ההגעה הכולל בשיטה הזאת הוא כשעתיים.
למידע נוסף, בקרו באתר האינטרנט הרשמי של טירת לידס.
סיורים מודרכים מלונדון לטירת לידס
אם אתם מעדיפים לטייל במסגרת סיור מודרך, יש הרבה סיורים מודרכים באנגלית שיוצאים מלונדון לטירת לידס. אבל, אם אתם כבר יוצאים מגבולות העיר לונדון לטירת לידס, שווה לשלב את הביקור עם עוד כמה אתרים מפורסמים באזור. אחד מהסיורים המומלצים על ידי מטיילים הוא סיור הכולל ביקור בטירת לידס, הצוקים הלבנים של דובר והעיר קנטרברי. צוקי דובר מרשימים מבחינה ויזואלית אבל גם משמעותיים מבחינה היסטורית, שכן הם נמצאים מול החלק הצר ביותר של תעלת למאנש ומהאזור הזה הגיעו במהלך השנים פולשים רבים שניסו להשתלט על בריטניה. העיר קנטרברי היא גם אתר מעניין, שידועה בעיקר בזכות היותה מקום מושבו של הארכיבישוף מקנטרברי, הבישוף הבכיר ביותר בכנסייה האנגליקנית.
טירת ארונדל (Arundel Castle)
טירת ארונדל – Arundel Castle נמצאת במרחק של כ-65 מיילים מלונדון, והיא חובקת כמעט 1000 שנות היסטוריה. הטירה משקיפה על נהר ארון ויש בה גנים שמאד מומלץ לבקר בהם. הטירה העתיקה ביותר הזאת, מתאפיינת בכך שהיא בנוייה על גבעה מלאכותית, והיא מתנשאת לגובה של יותר מ-100 רגל מעל לתעלת המגן היבשה, שנבנתה בשנת 1068. הטירה היתה מקום מושבם של הדוכסים מנורפלוק ואבותיהם במשך מעל ל-850 שנים.
טירת רוצ’סטר (Rochester Castle)
הטירה נבנתה בתחילת שנת 1080, כדי לשמור על מעבר חשוב של נהר מיידוויי. טירת רוצ’סטר מכילה שלוש קומות מעל למרתף, והיא בגובה של 113 רגל. בשנת 1215, הטירה היתה במצור על ידי המלך ג’ון והיא נבנתה מחדש על ידי הנרי השמיני ואדוארד הראשון. הטירה ידעה שלושה מצורים בסך הכל, ונשארה מבצר עד המאה ה-16. היא נמצאת במרחק של 30 מיילים מלונדון, ואפשר להסתובב בה בקלות במשך חצי יום.
למידע נוסף, בקרו באתר הרשמי של טירת רוצ’סטר.
לסיכום
יש הרבה טירות יפות באזור לונדון, כך שאם אתם חובבי ארכיטקטורה או היסטוריה, שווה לכם לצאת אל מחוץ לגבולות העיר ולהתרשם מהמבנים השונים. אתם יכולים להגיע אליהם ברכב שכור, בתחבורה ציבורית או במסגרת סיורים מודרכים היוצאים מלונדון. בכל מקרה, אנחנו מאחלים לכם הנאה מירבית!
מקורות שימושיים לתכנון הטיול שלכם
הזמנת טיסה
השתמשו באתר קיאק כדי למצוא טיסות במחירים משתלמים. המחירים המוצגים באתר הם מחירים סופיים ואין הפנייה לגורם שלישי.
הזמנת לינה
מומלץ להשתמש באתר בוקינג כדי להזמין מלונות בחו”ל. ככל שמזמינים יותר פעמים דרך בוקינג, כך אתם זוכים להנחות גדולות יותר על הלינה שלכם.
אם אתם יותר בעניין של אכסניות, אתם יכולים לחפש באתר Hostelworld שמתמחה בלינות מהסוג הזה.
קבלו >> טריק מיוחד שיכול לחסוך לכם מאות ואפילו אלפי שקלים בהזמנת לינה!
הזמנת פעילויות ואטרקציות
אתם יכולים למצוא מגוון רחב של פעילויות ואטרקציות באתר ויאטור ובאתר GetYourGuide. הסיורים המוצעים הם בשפה האנגלית ותוכלו לבחור את הסיורים בעלי הדירוג הטוב ביותר כדי להבטיח איכות.
ואל תשכחו ביטוח נסיעות!
אנו ממליצים לקרוא אודות ביטוח נסיעות לחו”ל לפני שאתם מזמינים.
על פי סעיף 27א לחוק הגנת זכויות יוצרים: אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות למידע/צילומים/תמונות/סרטים המגיעים לידנו. אבל, אם זיהיתם מידע/צילום/תמונה שאתם מחזיקים בזכויותיהם ולא ניתן קרדיט (בשוגג), אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש או לבקש לתת קרדיט, וזאת באמצעות פנייה למייל support@tiulim.net.
השאר תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.